Kohouti hráli na horkém ledě v Chocni
Hokejisté vstupují do druhé části soutěže. Hrají se odvety

První vzájemný zápas se hrál 29. září v České Třebové. Na konci utkání se radoval soupeř, který vyhrál 6:4. Kohouti měli v tomto duelu výraznou převahu, ale doplatili na neproměňování šancí. Hosty v prvním vzájemném střetnutí výrazně podržel výborný brankář Koutský. „Rádi bychom prodloužili úspěšnou sérii. Víme, že to bude těžké, protože nás čeká soupeř, který patří k hlavním favoritům soutěže. Na derby se těšíme a věříme, že bude mít slušnou diváckou kulisu,“ řčekl před odjezdem na zápas do Chocně manažer Kohoutů Vladimír Vaněk.

Jak to nakonec dopadlo?

Třikrát se podařilo hokejistům České Třebové v průběhu středečního utkání dotáhnout jednogólový náskok soupeře, nakonec se radovala domácí Choceň. Jak už to v podobných střetnutích bývá, prosadil se hráč, který přešel z jedné strany na druhou. V choceňském dresu se dvakrát trefil útočník Hemský.

Choceň - Česká Třebová 4:3 (1:1, 2:1, 1:1)

Branky: 6 P. Prachař (L. Pilař), 25. Hemský (Krejza, Martinec), 36. Hemský (Šeda, Martinec), 55. L. Pilař (P. Prachař) – 15. Pavlovský (Augustin, Sedlák), 30. Král (T. Prachař, Sedlák), 52. T. Prachař (Pavlovský).
Rozhodčí: Čížek – Mikula, Landsmann. Vyloučení: 9:11. Využití: 1:1. Oslabení: 0:1. Diváků: 522.
Choceň: Valenta – Škvor, Knytl, Rudy, Lichtág, Šeda, Novák – P. Prachař, Vlček, L. Pilař – Štefka, M. Půlpán, M. Pilař – Hemský, Martinec, Krejza.
Č. Třebová: Mahdal – Sedlák, Král, Schejbal, Blažej, Daněk, Jemelka – Augustin, T. Prachař, Pavlovský - Rozlílek, Filip, Plášek – Korhoň, Semorád, Fúzik.
Hned v 1. minutě se dostal do samostatného nájezdu českotřebovský útočník T. Prachař, mířil do betonu domácího brankáře Valenty. O malý okamžik později spálil další příležitost Rozlílek. Choceň se dočkala v 6. minutě, kdy po spolupráci s L. Pilařem snadno skóroval P. Prachař – 1:0.
Kohouti pak hráli v rychlém sledu za sebou dvě přesilové hry, nic z nich nevytěžili. Slibný okamžik ke střelbě nevyužil váhající Korhoň, do gólmana Valenty mířil Pavlovský. Hostům paradoxně pomohlo vyloučení Fúzika, ve vlastním oslabení vyšachovali choceňskou obranu přihrávající Augustin a v čase 13:11 do prázdné branky střílející Pavlovský – 1:1.
Závěr první třetiny patřil Kohoutům. Rozlílek a po něm ani Fúzik však domácího brankáře neprostřelili, těsně vedle choceňské branky pálil Pavlovský. Těsně před první sirénou prohráli hosté vhazování v útočném pásmu, propadli ve středním, a tak brejk Hemského „hasil“ brankář Mahdal.
Druhá třetina odstartovala hrou ve čtyřech a především další českotřebovskou šancí, kterou neproměnil obránce Jemelka. Ve 25. minutě zmatkovali hosté před ve vlastním brankou tak dlouho, až je v čase 24:54 potrestal Hemský – 2:1.
V čase 27:06 byl vyloučen Schejbal, přesilovku Chocně „zrušil“ v čase 28:10 l zbytečným faulem Vlček. Co bylo nejpodstatnější, Kohouti přesilovku proměnili, Sedlák s T. Prachařem připravili gólovou šanci pro Krále, který v čase 29:12 vyrovnal – 2:2.
Herně nedisciplinovaní hokejisté České Třebové záhy doplatili na další vyloučení. V čase 33:47 byl na trestnou lavici vykázán Daněk (vysoká hůl), v čase 34:23 jej následoval Sedlák (podražení). Dárkem v podobě přesilovky pěti proti třem přišel Choceň nepohrdla, v čase 35:44 se podruhé v utkání prosadil Hemský – 3:2. Domácí mohli své vedení navýšit, do dvou šancí se dostal Krejza, kterého dvakrát vychytal pozorný Mahdal.
Závěrečné dějství začala obě mužstva o poznání opatrněji. Ve 45. minutě nestačil přesně zamířit Korhoň, o dvě minuty později Fúzik „vyprášil“ výstroj gólmana Valenty. Zničehonic uhodilo v čase 51:14., kdy dalekonosnou střelou vyrovnával T. Prachař – 3:3.
O necelou minutu později (52:08) byl za údajný faul na Hemského vyloučen Filip. Únik rychlonohého Pavlovského „řešil“ nedovoleným zákrokem Vlček, nařízené trestné střílení však Pavlovský neproměnil!
Domácí rozhodli krátce po návratu vyloučeného útočníka Filipa. Hosté nechali příliš volného prostoru P. Prachařovi, ten předložil puk jako na talíři L. Pilařovi, který v čase 54:11 pohodlně skóroval – 4:3.
Závěr dramatického střetnutí okořenila série vyloučení na obou stranách a bitka domácího obránce Nováka, kterého poslal na ledovou plochu Augustin.
HLAS PO UTKÁNÍ:

Vladimír Vaněk, manažer České Třebové:
„V prvním vzájemném utkání jsme byli lepší a prohráli, tentokrát to bylo jinak. Soupeř byl na utkání lépe připraven. Domácí byli silnější na puku, lépe bruslili a byli celkově důraznější. Z tohoto pohledu vidím jeho těsnou výhru jako zaslouženou.“