Město převzalo zakoupený průmyslový areál v Bezděkově
Zastupitelstvo města svým usnesením č. 142 ze dne 07.12.2020 schválilo výkup pozemků, které byly součástí areálu společnosti Böhm plast-technik v Bezděkově (v katastrálním území Česká Třebová), o celkové výměře 8.857 m2, za cenu 18.000.000 Kč, dle nabídky společnosti BÖHM PLAST-TECHNIK a.s., s tím, že před převodem budou odstraněny právní vady pozemků. Cena se opírala o znalecký posudek Ing. Jiřího Šmoka č. 1353/63/2019 ze dne 15.12.2019. Znalecký posudek označuje budovu čp. 514 na stpč. 3128 jako administrativní objekt, budovu bez čp. na stpč. 4049 jako lisovnu, budovu bez čp. na pozemku stpč. 2816 jako skladovou halu, budovu bez čp. na stpč. 527 jako garáž se skladem. V katastru nemovitostí neevidovaná manipulační hala na pozemku stpč.1047 a části pozemku ppč. 1037/2 je označována jako skladové přístřeší. Zmíněné usnesení č. 142 ze 07.12.2020 předjímalo odstranění zástavního práva ze všech převáděných nemovitostí. Zástavní právo bylo odstraněno dne 09.11.2021. To otevřelo cestu k odkoupení areálu.
Podle smlouvy o budoucím předání vyvolané investice č. O994190020 uzavřené mezi společností BÖHM PLAST-TECHNIK a.s. a Povodím Labe, s.p., má společnost převzít, avšak až po vydání kolaudačního souhlasu na stavbu protipovodňového opatření s názvem
„Třebovka, Třebovice – Česká Třebová, úprava toku“ dvě stavbou vyvolané investice, a to stavební objekt SO 01-03-1 Oplocení parcely na pozemcích ppč. 1033/2 a ppč. 1037/2 a stavební objekt SO-01-06 Přeložka el. vedení spol. BÖHM PLAST-TECHNIK na pozemcích ppč. 3521/10, ppč. 1037/9 a ppč. 1037/10, vše v katastrálním území Česká Třebová.
Vzhledem k tomu, že kolaudace protipovodňového opatření bude pozdější než převod majetku společnosti na město, aktuálně došlo k uzavření trojstranné dohody mezi městem, společností a Povodím Labe. Kupní smlouva na výše uvedený areál obsahuje vše výše uvedené včetně výčtu parcel a zejména úpravu popisu předmětu převodu.
Důvodem pro odkoupení průmyslového areálu v Bezděkově je  vytvoření dostatečného prostoru vhodného pro rozvoj bydlení seniorů,což je vzhledem k stavebně technickému stavu původní budovy B Domova pro seniory skutečně velmi potřebné.  Takto průmyslem uvolňovaných lokalit vhodných k bydlení ve městě je minimum. V rovině situovaná plocha k využití zde má ve srovnání velikost 1,5 násobku plochy Starého náměstí. Změna funkčního využití lokality této pro bydlení vhodné lokality bude očekávatelně řešena změnou územního plánu města. Současně převodem areálu na město dochází k významnému snížení hlučnosti a prašnosti, díky odstranění dopravní zátěže velkými nákladními vozidly v lokalitě. Využití areálu umožní později  rozšíření bytové zóny na dalších pozemcích  a může tak odstartovat změnu využití Bezděkova. Česká Třebová nemá v intravilánu mnoho volných pozemků pro svůj rozvoj. Pozemky v Bezděkově tak mohou odstraněním průmyslového areálu získat na ceně. 
Průmyslový areál byl před zakoupením ošetřen původním majitelem (prodávajícím) tak, aby zima nezpůsobila na technickém stavu ponechaných zařízení žádné škody. Administrativní budovu bylo možné přes zimní období temperovat pod denním dozorem společnosti TEZA, nebo z otopného systému vypustit topné médium (vodu). V případě temperování objektu je třeba vzít na vědomí to, že regulace zanechaného topného systému je velmi problematická a cena plynu pro vytápění šplhá k vysokým hodnotám a užitek by z takto provozovaného objektu byl minimální nebo žádný. Náklady na tuto variantu je možné odhadnout až ke 100 tis. Kč. Proto rada města rozhodla o vypuštění otopného systému, což bylo provedeno v pondělí 20. prosince. Pokud bude objekt znovu využit a např. pronajat, bude možné opět topný systém uvést do činnosti. V čtyřpodlažní administrativní budově jsou v 1.NP technické objekty, v 2NP zejména jídelna, přípravna a šatny zaměstnanců, ve 3. a 4. NP jsou vybavené kanceláře v dobrém stavu.   
Na další využití areálu je připravena studie, která byla veřejně prezentována, definitivní řešení vyjde z diskuze sestavené odborné skupiny. Veškeré výstupy z další přípravy záměru budou veřejně prezentovány. Jisté je to, že tato investiční akce není reálná bez velké dotace z Fondu národní obnovy. Z městského rozpočtu by byla financována jen malá část této rozvojové investice, která by v podstatě nahradila současnou velmi problémovou budovu B na pravém břehu Třebovky.  Tím by se neměly nijak podstatně zvýšit provozní náklady zařízení.

Plánek areálu a využití objektů z roku 2019 před záměrem prodeje:

Letecký pohled