Kohouti vstoupili do mezikrajské soutěže vítězstvím          
Vstup do nadstavbové části krajské ligy se českotřebovským Kohoutům vydařil, ovšem v souboji s vítězem základní fáze soutěže na Hradecku to neměli vůbec snadné. Houževnatý odpor Nového Bydžova zlomili až v závěrečných třech minutách…
Česká Třebová – Nový Bydžov 6:4 (3:3, 1:0, 2:1)
Branky: 4. Fúzik (Schejbal), 12. Augustin (T. Prachař, Pavlovský), 15. Augustin (T. Prachař, Sedlák), 34. Pavlovský (Sedlák, Fúzik), 58. Schejbal (Polodna, Semorád), 59. Plášek (Semorád, Král) – 4. Jebavý (Divíšek, Novák), 13. Eis, 14. Postolka (Hlaváček, Spal), 50. Černý (Malý).
Rozhodčí: Čížek – Mikula, Voltner. Vyloučení: 2:6. Využití: 2:0. Diváků: 219. Nejlepší hráči: Sedlák – Veselý. Střely na branku: 48:31.
Č. Třebová: Vlk - Sedlák, Jemelka, Blažej, Daněk, Schejbal, Šejba – Augustin, T. Prachař, Pavlovský – Veverka, Polodna, Plášek – Semorád, Fúzik, Král.
Nový Bydžov: Veselý – Malý, Nedbal, Bezděk, Spal, Kulhánek, Novák – Eis, Kubišta, Chára – Černý, Postolka, Hlaváček – Divíšek, Pilný, Jebavý.
Ve 37. vteřině utkání byl vyloučen novobydžovský obránce Malý, přesilovou hru Kohouti promrhali velkým množstvím zbytečných přihrávek. Hosté se snadno ubránili a vzápětí sami udeřili, v čase 3:15 zamířil přesně Jebavý – 0:1. Odpověď Kohoutů byla naštěstí blesková. Po dlouhé přihrávce Schejbala se puk odrazil od zadního mantinelu, jako první si pro něj dojel Fúzik a v čase 3:41 zblízka vyrovnal – 1:1. Další chvíle patřily brankářům. Na jedné straně se po střelách Pavlovského a Prachaře vyznamenal gólman Veselý, šanci Pilného pak zlikvidoval domácí brankář Vlk.
Když udeřila první útočná formace Kohoutů, dostali se domácí do vedení, v čase 11:33 skóroval Augustin – 2:1. Co přišlo vzápětí, nečekal možná nikdo. Hokejisté Nového Bydžova totiž během pouhé půlminuty vstřelili dva góly!!
Nedůraznou hru domácích obránců nejprve v čase 12:04 potrestal na brankovišti důrazný Eis – 2:2. Ještě větší šok přišel v čase 13:04, kdy se po krásné individuální akci prosadil Postolka – 2:3. Kohoutům pomohlo vyloučení obránce Bezděka (sekání). Při přesilové hře nejprve na útočné modré chyboval Schejbal, nájezd dvou na jednoho vyřešil pozorný gólman Vlk. O malý okamžik později našel Prachař přesnou přihrávkou Augustina, který v čase 14:54 trefil do šibenice. O dvě minuty později mohli jít hosté znovu do jednobrankového vedení, při šanci Jebavého se zaskvěl Vlk. Tečku za rozpačitou první třetinou udělalo v čase 19:56 vyloučení Polodny.
Domácí hokejisté se v úvodu druhé třetiny úspěšně bránili ve čtyřech, při hře v plném počtu spálil slibnou příležitost Fúzik. Na druhé straně se výborně uvolnil Bezděk, kterého vychytal Vlk.
Při vyloučení Postolky (v čase 32:00) zachránila hostujícího brankáře tyčka. V čase 32:39 byl vyloučen ještě Divíšek, pro Kohouty z toho rezultovala 82 vteřin trvající přesilovka pěti proti třem. Kohouti ji využili v čase 33:15, vedení na jejich stranu strhnul Pavlovský – 4:3. Domácí pokračovali v pěti proti čtyřem (84 vteřin), jenže další gól už přidat nedokázali. V čase 35:06 neudržel nervy na uzdě Jebavý, který byl za nesportovní chování vykázán do kabin…)
Na začátku závěrečné třetiny se před Vlkem ocitl nikým nebráněný Eis, domácí brankář svůj tým podržel. Nespokojený českotřebovský trenér Rohlík potřeboval své mužstvo uklidnit, proto si v čase 45:24 vybral oddechový čas.
Domácí tým vzápětí odstartoval festival zahozených gólových šancí. V rozmezí od 46. do 50. minuty nedokázali výborně chytajícího novobydžovského brankáře Veselého překonat Prachař, Plášek s Polodnou, Král a zejména Semorád, který minul odkrytou branku soupeře.
Vzápětí se naplnilo otřepané nedáš, dostaneš. Ukazatel času ukazoval 49:49, když levou šibenici vymetl Černý a bylo vyrovnáno – 4:4. Kohouti se nadechli k další ofenzívě, ale znovu naráželi na gólmana Veselého. Zuby si na něm vylámal Fúzik, v gólové pozici přestřelil Král. V čase 54:20 byl vyloučen Chára, prudkou ránu Augustina zázračně ukryl Veselý ve své lapačce.
Kohouti se trpělivě tlačili do útoku a dočkali se sladké odměny. V čase 57:55 se od modré přesně trefil obránce Schejbal – 5:4. Další gólovou akci zahájil Král, z pravého křídla pak Semorád naservíroval překrásnou přihrávku před branku, kde puk v čase 58:26 lehce tečoval Plášek – 6:4. Bylo hotovo.

HLAS PO UTKÁNÍ:

Pavel Rohlík, trenér České Třebové:
„Jsme rádi za tři body, získali jsme je v souboji se silným soupeřem. Bydžov byl důrazný v osobních soubojích, při přechodu do útoku praktikoval dlouhé přihrávky, které ve středním pásmu srážel na rozjeté hráče, z toho se prosadil i gólově. Když jsme zesílili hru ve středu pole, naše hra se zlepšila. Produktivita je ok, v obranné hře se musíme všichni zlepšit.“
Další výsledky – skupina A: Litomyšl – Jaroměř 10:2, Choceň – Nové Město nad Metují 2:3 na nájezdy, Chrudim – Náchod 4:2.
Skupina B:
 Trutnov – Lanškroun 1:6, Opočno – Hlinsko 7:8 po nájezdech, Třebechovice pod Orebem – Polička 4:2.