Kohouti vyhráli důležitý zápas v Litomyšli                         

Domácí tým si před zápasem za vítězství v základní části soutěže přebral pohár přeborníka Pardubického kraje, ve středu večer to bylo z jeho strany všechno. Ve třetím letošním vzájemném duelu totiž na ledě dominovali českotřebovští hokejisté. Také v hledišti měli převahu fanoušci Kohoutů…

Litomyšl - Česká Třebová 2:7 (1:2, 1:3, 0:2)

Branky: 4. Vaňo (Jakubec), 28. Jakubec (Voříšek) – 1. Augustin (T. Prachař, Pavlovský), 16. Plášek (Polodna, Veverka), 24. Augustin (Pavlovský, Fúzik), 28. Fúzik (Pavlovský, Sedlák), 34. Pavlovský (Schejbal, Augustin), 48. Fúzik (Pavlovský, Sedlák), 53. T. Prachař.

Rozhodčí: Čížek – Švejda, Landsmann. Vyloučení: 11:13. Využití: 1:3. Oslabení: 0:1. Diváků: 305. Nejlepší hráči: Jakubec – Augustin, T. Prachař, Pavlovský, Sedlák, Vlk. Střely na branku: 31:57.

Litomyšl: Horáček – Bažant, Bláha, Švec, Dvořák, Ondráček, Zahradník – Jakubec, Voříšek, Vaňo – Ostřanský, Cink, Stoklasa – Barkóci, Háněl, Jankovský.

Č. Třebová: Vlk - Sedlák, Jemelka, Blažej, Daněk, Schejbal, Král – Augustin, T. Prachař, Pavlovský – Veverka, Polodna, Plášek – Semorád, Fúzik, Ruda.

Kohouti se poprvé prosadili krátce po zahájení hry, Prachařova přesná přihrávka našla Augustina, který ve 27.vteřině otevřel skóre – 0:1. Domácí srovnali krok při první přesilovce, nedovolený zákrok Pavlovského (vysoká hůl) potrestal v čase 3:56 důrazný Vaňo – 1:1.

Kvalitní hokej přinášel šance na obou stranách. V 5. minutě si Augustin s Prachařem role vyměnili, zkušený útočník Kohoutů však vyloženou šanci neproměnil. Při následném vyloučení českotřebovského obránce krále (podražení) se do úniku dostal Fúzik, jehož příležitost zmařil brankář Horáček. V polovině první třetiny měl druhou šanci Prachař, mířil vedle litomyšlské branky.

Svůj debut v dresu Kohoutů mohl osladit gólem osmnáctiletý útočník Ruda, kterému v 11. minutě výborně přihrával Sedlák, gólman Horáček jeho ránu se štěstím kryl. Velmi dobře hrající Kohouti se dočkali v čase 15:05, kdy „ťukes“ s Polodnou a Veverkou zakončil trefou do černého Plášek – 1:2. Těsně před první sirénou odstřelovali domácí branku Pavlovský s Prachařem.

Druhé dějství odstartovalo dvěma střeleckými pokusy Veverky a také vyloučením Jakubce (nedovolené bránění), které v čase 23:31 (po pouhých šestnácti vteřinách) potrestal Augustin – 1:3. Podobný kousek zopakovali Kohouti v čas 27:10, po necelé minutě přesilovky potrestal vyloučení domácího obránce Bláhy na brankovišti důrazný Fúzik – 1:4.

Litomyšl reagovala rychle a především gólově, po sérii chyb v obranném pásmu inkasovali Kohouti v čase 27:24 z hole Jakubce – 2:4. Ve stejné minutě přihrál Ruda do slibné šance Fúzikovi, kterého vychytal domácí gólman. Důležité bylo, že rozjetí Kohouti přečkali vyloučení Semoráda a krátce poté sami udeřili. Schejbal poslal nádherným pasem do úniku Pavlovského, který v čase 33:44 předvedl perfektní blafák – 2:5. V závěru druhé třetiny (39:23) byl vyloučen litomyšlský obránce Bláha.

Dvěma třetinami „půlenou“ přesilovku hosté nevyužili, přesto se v této disciplíně ještě jednou prosadili. Kohouti hráli ve čtyřech proti třem, když nechytatelnou dělovkou v čase 47:09 skóroval Fúzik – 2:6.

Domácí v závěrečné třetině hodně přitvrdili, na ledě přibývalo šarvátek a trestné lavice byly často obsazeny. Litomyšl nevyužila přesilovou hru čtyř proti třem (67 vteřin), v čase 49:06 si před další přesilovkou vzal domácí kouč oddechový čas. Vítěz základní části vsadil na hru v šesti proti čtyřem, snížit však nedokázal.

O dvě minuty se domácím naskytla stejná příležitost, znovu hráli v šesti proti čtyřem (1:55 min.), opět marně. Kohouti se naopak prosadili v oslabení, v čase 52:16 zasadil nervóznímu soupeři další gólový úder Prachař – 2:7. Těsně před závěrečnou sirénou mohl přidat další branku Plášek.

HLAS PO UTKÁNÍ:

Pavel Rohlík, trenér České Třebové:
„Mužstvo předvedlo velmi dobrý výkon. Dokázali jsme být produktivní, třikrát jsme využili přesilovou hru. Na druhé straně jsme měli příliš mnoho vyloučených, častá hra v oslabení nám brala síly. Škoda nervózního závěru jinak oboustranně kvalitního střetnutí.“
 
Další výsledky 
Skupina A: Nové Město nad Metují – Náchod 3:2 v prodloužení, Nový Bydžov – Jaroměř 8:1, Chrudim – Choceň nehráno.
Skupina B: Lanškroun – Moravská Třebová 4:6, Opočno – Třebechovice pod Orebem 4:6, Polička – Hlinsko 4:5.