Tadeáš Smejkal je nejmladším držitelem černého pásku

v České republice


Třicátého listopadu se DSC GYM Česká Třebová dočkalo významného českého prvenství v jiu jitsu. Trenér Lukáš Janda, který je profesorem a držitelem černého pásku prvního stupně, předal Tadeáši Smejkalovi, jako nejmladšímu zápasníkovi v ČR, černý pásek. Toto mimořádné sportovní ocenění dostal, na doporučení trenéra, od držitele černého pásku čtvrtého stupně mistra Karla SILVERFOX Pravce z USA.

Tadeáš Smejkal je odchovancem oddílu, do kterého přišel jako jedenáctiletý a své první zkušenosti a dovednosti získával právě od trenéra Lukáše Jandy a Davida Sedláka. Perfektní sportovní zázemí, skvělé trenérské vedení a příkladný osobní přístup  se postupně zúročily v podobě zisku medailí. Během více jak jedenáctiletého působení v DSC GYM se stal čtyřikrát Mistrem republiky, třikrát Mistrem a čtyřikrát Vicemistrem Evropy a držitelem mnoha turnajových ocenění. Mnoho let působí jako trenér dětí a po vzniku pobočky DSC GYM v Rychnově nad Kněžnou se stal i trenérem dospělých.

A ještě pár řádků k doplnění nejnovějších úspěchů DSC GYM Česká Třebová. Oddíl jiu jitsu získal v roce 2021 stovku medailí, kterou však ještě v listopadu doplnil o úspěchy další. Na listopadovém Mistrovství světa v Abu Dhabi obsadil Jan Broulík v nabité konkurenci krásné dělené páté místo, když podlehl až na body pozdějšímu stříbrnému medailistovi z Arabských Emirátů. Trenér Janda také nominoval pětici zápasníků, kteří se 27.listopadu zúčastnili v Zürichu turnaje AJP TOUR a výsledkem byly další medaile. Michal Rickwood vybojoval zlato, Anna Kvasničková stříbro a Tadeáš Smejkal bronz.

AJP TOUR ukončila celosvětovou sezonu 2020 – 2021, která  přinesla velký úspěch českotřebovskému oddílu. Turnaje se zúčastnilo 1572 týmů z celého světa a v této obrovské konkurenci obsadili Třebováci  skvostné 53.místo. V prosinci by se měl ještě uskutečnit turnaj ve Španělsku a také Mistrovství republiky v Ostravě. Otázkou však zůstává, zda to současná nepříznivá covidová situace dovolí. Závěrem nezbývá než  k dosaženým úspěchům blahopřát.

Milan Michalski

Foto v textu:  Tadeáš Smejkal s medailí z Zürichu

Držitelé černého pásku: zleva Lukáš Janda, Tadeáš Smejkal, David Sedlák

. Úspěšný českotřebovský tým po turnaji v Zürichu

Zlatý Michal Rickwood  - Zürich

Stříbrná medaile Anna Kvasničková  - Zürich

Bronzový Tadeáš Smejkal – Zürich

Aréna v Zürichu