7.FILMOVÝ VEČER V KULTURNÍM CENTRU ON LINE                       

Pracovníci Kulturního centra nazvaly on-line vysílání filmů, které jsem jako režisér vytvořil, „Večery s Karlem Kubištou“, což není zcela přesné, protože filmařina je většinou kolektivní práce několika lidí i na bázi nezávislého filmu. Filmy se natáčely postupně ve společnosti Do-Ba Studio. Na filmech se však podílela menší či větší měrou řádka lidí. Na dnešních filmech spolupracovali Petr Horák, Jaroslav Prossa a dcera Dominika.

Šestý večer s filmy si můžete pustit v pátek 29. ledna 2021 od 20.00 hodin na této stránce https://youtu.be/iFn2eZS11Ek

Snad se bude těm, kteří si filmy pustí, alespoň některý líbit. Přikládám seznam filmů sedmého večera včetně časů, kdy budou vysílány…                                           -kk-

 

Medvědi – Pluje má loď                                        4:25                         (20:00)

Videoklip

Českotřebovská trampská a country skupina Medvědi hraje a zpívá již téměř padesát let. V roce 2011 vydala svoje CD... Text písně Eva Šichová... Hrají a zpívají: Jaroslav Všetula (Slon), Monika Mužíková, Karel Kreuz (Čárlí), Ladislav Vraspír (Sorry), Bohumír Štusák (Bob), František Leder (Ferdyš), Zdeněk Píša, Marie Beranová, Marta Přívratská, Kamila Janíčková

Království Ladislava Šulce                                15:29                         (20:04)

Dokument

Dokument z cyklu Lidoví umělci Orlických hor. Příběh a práce lidového všeuměla Ladislava Šulce ze samoty Sekyrka v Orlických horách. Pan Šulc je malíř, řezbář, knihvazač podle starých "receptur", výrobce proutěných košíků, proutěných košťat, který má i mnoho dalších koníčků...

Otevření městského muzea v Č. Třebové        3:55                         (20:19)

Reportážní dokument

Dne 29. září 2012 bylo v České Třebové v Klácelově ulici nedaleko Starého náměstí po mnoha letech slavnostně otevřeno nové moderní městské muzeum, jehož stálá expozice je vedena mottem: "Do České Třebové železnicí, autem, vzduchem a lodí". Kromě jiného je k vidění vozítko Velorex, které bylo v České Třebové vymyšleno bratry Stránskými, nebo zajímavý zážitek z „jízdy vlakem“ pomocí kupé vagónu a simulace jízdy.

Krásné trápení se sklem 2 – Nový začátek    24:30                         (20:23)

Dokument

Druhý dokument o akci Svátky skla - rok 2012. Akce Svátky skla, jejíž hlavní součástí je tavení skla dřevem, se konala v roce 2012 po jednadvacáté. První srpnový víkend vždy patří v Deštném v Orlických horách sklu - svátkům skla a mistrům sklářům. Na akci se představují mistři skláři při práci přímo u sklářské pece sv. Máří Magdaleny. Foukají a tvarují sklo a vytvářejí jedinečné skleněné originály.

Rok na potoce                                                         5:00                         (20:47)

Experiment; Filmová báseň

Krátká časoměrná experimentální filmová báseň z jednoho místa potoka Hvězdná nedaleko Rokytnice v Orlických horách a několika bezejmenných potůčků Orlických hor.

Rokytnice pod patronací svaté Anny 2          31:30                         (20:52)

Druhý dokument o historii města Rokytnice v Orlických horách je pokračováním dílu prvního a je věnován převážně vládě rodiny Nosticů v tamním kraji od jejich zakoupení panství do konce devatenáctého století... V díle také najdete historii rokytnického zámku, kostela Všech Svatých, rokytnické varhanáře a v závěru historii Židů ve městečku, sochu Ježíše Trpitele, roubené domky, historii kaple svaté Anny nebo také morový sloup a kašnu na náměstí. Účinkují historici Petr Hudousek, Petr Hudousek ml., Jiří Fuks, Oldřich Pešek a Třebovačka Věra Slavíková. V roli Poutníka také Třebovák Milan Kučera. Komentář četla Dominika Kubištová.

Čas:                                                                          84:49                         (21:24)