Českotřebovský deník  58/2021 (27/2) 
Cyklostezka na Podhorce: práce pokračuje 


Internet po kabelové televizi bude citelně dražší   

Dnes jsem byl u své maminky a přisel ji mail od Kabelové televize ve kterém Ing. Wacnik oznamuje zákazníkům Kabelové televize, že od 1.4. 2021 ruší internetový tarif rozjezd za cca 120 Kč/měs a mění na program vánek za 250 Kč/měsíčně. V loňskem roce, v první vlně koronaviru redukovala Kabelová televize analogovou nabídku. To znamenalo zvýšeni nákladů pro důchodce nebo přinejmenším přeladěni zbylé analogové nabídky. Nyní to znamená další nemalé zvýšeni nákladů na internet a v mnoha případech i výměnu modemu nebo routeru. Přitom noha důchodcům postačuje internetové spojeni rozjezd na základní komunikaci. Mimo zvýšení finančních nakladu to znamená i návštěvu u seniorů, instalace modemu atd. Kabelová televize je privátní firma, která má samozřejmě možnost měnit svoji obchodní politiku. Město Česká Třebová však s Kabelovou televizi komunikuje a proto by ani Městu nemělo byt lhostejné, jak se chová tato firma ke svým zákazníkům. Obrázek, ať si udělá každý sám.  Ing. Jiří Vencl
 
Jde o tento dopis  

Vážení zákazníci,
rádi bychom Vám poděkovali za využívání našich služeb v této nelehké době, díky které se většině z nás změnil život. Téměř vše probíhá online přes internet – ať už výuka dětí, práce z domova, kontakt s přáteli, ale například i sledování koncertů, sportovních utkání apod. Vzhledem k těmto změnám došlo i u naší společnosti (stejně jako u ostatních provozovatelů) k výraznému navýšení datového provozu. Z tohoto důvodu jsme museli pro zachování spolehlivé funkce internetu v posledních měsících navýšit kapacity pronajatých okruhů, nakoupit vyšší konektivitu, investovat do nových technologií a také realizovat postupné výměny kabelových modemů, které navýšení rychlosti a provozu umožní.
Toto vše nás vedlo k zamyšlení nad stávající nabídkou. Vzhledem ke stále vyšším nárokům na poskytované služby Vás tímto informujeme, že
od 1. 3. 2021 budeme nabízet nové datové tarify a v rámci sjednocování datových tarifů bude Váš datový tarif převeden na některý z nově nabízených, zpravidla s výrazně vyšší rychlostí. Ke každému tarifu je zaveden poplatek za správu datové přípojky a zařízení ve výši 50,- Kč měsíčně.
K převedení stávajících tarifů na nově nabízené dojde od 1. 4. 2021. Na Vaši e-mailovou adresu Vám jsou v současné chvíli rozesílány informace o tom, jaký tarif Vám bude 1. 4. 2021 poskytován, a jaká je jeho cena a další parametry. Pro lepší přehlednost Vám bude od 1. dubna 2021 zasílána do e-mailu měsíční faktura.
Vzhledem k výraznému navýšení rychlosti se u starších typů modemů změna rychlosti nemusí projevit. Pokud na počátku dubna nezaregistrujete změnu v rychlosti datového tarifu (resp. ji nezjistíte ani měřením), proveďte restart modemu, popř. nás kontaktujte na: obchod@ktcz.eu. Ozveme se Vám a domluvíme termín bezplatné výměny modemu za novější typ v hodnotě 2 350 Kč.
Do e-mailu rovněž obdržíte voucher pro využívání doplňkové služby „sledovaniTV“ na 6 měsíců ZDARMA. Pro aktivaci stačí vyplnit formulář na odkazu: http://www.ktcz.eu/objednat
Tato nová moderní televizní služba umožňuje zhlédnutí vybraného TV programu až 7 dní zpětně, pauzu aktuálního vysílání a sledování vysílání pomocí internetového prohlížeče nebo přes aplikaci na chytrých telefonech či tabletech.
Vzhledem k charakteru změn máte možnost postupovat dle bodu 3. 5. 2. a) Všeobecných smluvních podmínek.
Ing. Ervin Wacník, jednatel společnosti  KABELOVÁ TELEVIZE CZ s.r.o.

Výsledky TS Oblastní Charita UO 2021


 Obec - počet kasiček - sebraná částka