HRA pro naše primány                         


Počátkem prosince jsme se díky distanční výuce ocitli v situaci, kdy jsme nemohli chodit do školy a organizovaně sportovat. Pro naše nejmladší studenty jsme proto připravili aktivní poznávací hru, aby se alespoň občas provětrali na čerstvém vzduchu, vyrazili třeba s rodinou na procházku a poznali okolí České Třebové.
Každé úterý večer dostali studenti do internetové učebny zadání úkolu, na jehož splnění měli vždy týden. Pokud úkol včas splnili, postoupili v soutěži do dalšího kola. Po splnění zadaného úkolu dostali tři souřadnice, které si zapisovali a ke konci hry si pomocí GPS vyhledali místo, kde našli poslední tipovací úkol, který rozhodl o konečných vítězích.
Úkoly je zavedly pokaždé do jiných míst. Navštívili například podhlednu ve Svinné, chaloupku Maxe Švabinského, knajpoviště v Semaníně nebo počítali sedačky na tribuně fotbalového klubu.
Do hry se přihlásila skoro celá třída. Z 28 soutěžících nakonec hru řádně dokončilo 20 primánů. Poslední tipovací soutěž rozhodla o konečných vítězích. Těmi se stali: 
Leontýna Pirklová - 1. místo
Jakub Dufek - 2. místo
Jiří Vytlačil - 3. místo
Všichni studenti si však zaslouží odměnu, která jim bude předána po návratu do školy. Navíc celá třída vyrazí, jakmile to vládní opatření dovolí, do kavárny Lucerna, kde bude připraveno sladké pohoštění.
Tato hra vznikla díky štědrému sponzorovi, který dětem zajistil hodnotné ceny a zároveň zpříjemnil distanční výuku.
Věříme, že se hra všem zúčastněným líbila a splnila svůj účel, tedy nesedět doma jen u mobilů, počítačů a televize, ale vyrazit s rodinou ven, poznávat krásy přírody a začít si vážit pro nás samozřejmých věcí, jako společné chvíle s kamarády, sportování se spolužáky, prostě věcí, které nám už tolik chybí.
Iva Peroutková, Tomáš Keprt