ZŠ Ústecká dnes publikovala 8 dalších klipů  
Playlist s přehledem nových 8 videoklipů,
které vytvořili žáci pod pedagogickým vedením v rámci distanční výuky

https://www.youtube.com/playlist?list=PLoMhU70dq23KjQRUH2yWlSgEuLex_My0p

ZŠ Ústecká dnes publikovala 8 dalších klipů. Tentokráte v nich ale nezpívají učitelé, ale žáci. Parnická ZŠ je dost možná jediná základní škola v ČR, která se pustila do tak odvážného projektu, ve kterém mohli žáci uplatnit své nadání a tvořivost v různých oblastech. Jejich úkolem bylo společnými silami vymyslet vlastní text na jimi vybrané téma  a na melodii známé písně a písničku nazpívat a narapovat.
Výsledné audio a klip byl vytvořen ze zvukových, výtvarných, foto a video příspěvků jednotlivých žáků. Takto vzniklo 7 nových předělávek písně Cizí zeď od ONEMANSHOW Foundation a 1 nová předělávka písně Být stále mlád, kterou úspěšně přezpívali i parničtí učitelé na podzim loňského roku.
Žáci si pro své písně vybrali témata, která zároveň prožívají - Jak doma přežít karanténu, Co ze mě bude a Závislosti na sociálních sítích. Vzniklo 8 příjemných coververzí se smysluplným textem. Některé písně téměř mluví z duše většině dětí a mladých lidí. Určitě stojí za to si je poslechnout.
Kdo ví, jestli některý z těchto nových songů dosáhne podobného úspěchu jako učitelská "Učíme dál", která je svým textem také stále velmi aktuální.....
Projekt byl realizován většinově v rámci distanční výuky na ZŠ Ústecká Česká Třebová v době koronavirové pandemie během 3 měsíců na přelomu 2020/2021. Projekt byl v režii učitelky HV Pavly Skopalové.

PŘEHLED ZVEŘEJNĚNÝCH VIDEOKLIPŮ

Ukázka z videa 9.B se drží "tradiční" melodie....