Park u krematoria - jak to vidím já    
Vážený pane Mikolecký,
nedá mi to a musím prostřednictvím vašeho internetového  deníku reagovat na současné  dění kolem krematoria. Ve čtvrti na Slunečné jsem vyrostla a právě kácený park představuje celé mé dětství.
To co aktuálně probíhá v parku, je hotová Apokalypsa a jestli je pravda, jak píšete v jiném článku, že v nejbližších měsících a možná i letech nedojde k dalším etapám výsadby a obnovy parku, tak to nelze nazvat jinak, než fatálním selháním celého vedení města v čele s odborem životního prostředí a jeho paní vedoucí.  Město by z toho mělo vyvodit personální důsledky u všech, kteří se na tom podíleli.
Z vlastní zkušenosti vím, když občan požádá o skácení byť jediného nemocného stromu na vlastním pozemku, jakými obstrukcemi a  šikanou většinou projde. A pokud mu to je nějakou čirou náhodou schváleno, dostane vyhláškou stanovený výčet  ( tuším  jeden skácený = 3 nové ), kolik stromů, jakého druhu, v jaké lokalitě a do jaké lhůty má povinnost vysadit náhradou.
Bylo by tedy fér, aby město prostřednictvím odboru životního prostředí, sdělilo občanům, kolik stromů, jakého druhu a v jaké lhůtě bude náhradou vysazeno.
Nebo snad dodržování zákonů a vyhlášek pro město neplatí ?
A druhou znepokojivou věcí je zveřejněný projekt na budoucí realizaci parku, který nejen já, považuji za nehorázný nesmysl mimo realitu. Naprosto ignorující jak potřeby lidí, přijíždějící sem za účelem rozloučení se svými zemřelými, tak potřeby občanů, kteří zde již dlouhá léta bydlí a žijí.
Obnovu a revitalizaci dlouhé roky zanedbávaného parku si jistě všichni přáli, ale tento megalomanský přístup není na místě. Opravdu si projektant (ka) myslí, že je tu další brány, kašny, jakéhosi altánu a vydlážděné osvětlené dálnice k hlavní bráně, třeba ?
Úplně by stačil skromnější projekt, který by zachoval ráz lesoparku, jen se zaměřil na obnovu cestiček a laviček, jak tomu dříve bývalo a pak byl pravidelně udržován. Park  a  zeleň v něm totiž plnila důležitou funkci zadržování vody při podzimních deštích a chránil tak domy pod ním, před přívalovou  vodu.  O tom, že byl domovem mnoha druhů živočichů ani mluvit nemusím.
Ušetřené peníze by se mohly využít k další údržbě samotného hřbitova, případně do budoucna výstavbě dříve již diskutovaného kolumbária.
Také mne zaráží , že někteří zastupitelé, kteří o tomto projektu museli vědět, jednat o něm a zvednout ruku pro jeho realizaci, jsou nyní hrozně překvapeni rozsahem prací.
Škoda, že současné vedení města, které slibovalo lepší a věcnější komunikaci s občany, s tímto opět vyrukovalo jako s hotovou věcí a vše opět naservírovalo občanům „ již upečené“.
 
Svatošová Dana