Taneční škola informuje                        


Martin Prossa obhájil titul mistra ČR


V neděli 8. února proběhlo Mistrovství ČR CDO 2020 v hip hopových sólech a to distanční formou. Už v minulém roce se Martinu Prossovi podařilo pro Sportovní taneční klub Česká Třebová (Taneční škola ČT) titul vybojovat a získal nominace na ME a MS. Obě mistrovství však byla bez náhrady zrušena. Martinovi se letos podařilo tento titul obhájit a znovu si nominace vybojoval. Nebyl jediný, spolu s ním si nominace vybojovali i další tanečníci našeho klubu. Do doby, než náš sportovní svaz zveřejní oficiální nominační klíče však další dílčí postupy zveřejňovat nemůžeme.

 

O pohár prezidenta Czech Dance Organization


V neděli 8. února se v rámci MČR konala i pohárová soutěž O pohár prezidenta CDO v hip hopových sólech a to distanční formou. Sportovní taneční klub Česká Třebová (Taneční škola ČT) i do tohoto klání vyslal své zástupce. Přes velkou účast konkurence (30 tanečníků) se Sofii Krajové a Elišce Konkolové se podařilo probojovat do finále, a další Sofie, tentokrát Horská vybojovala krásné druhé místo a s ním i stříbrnou medaili. Gratulujeme.
2. místo – Horská Sofie (finále)
4. místo – Krajová Sofie (finále)
8. místo – Konkolová Eliška (finále)
11. místo – Škrabálková Kamila
18. místo – Vavroušková Natálie
 

MČR CDO 2020


V sobotu a neděli 7.-8. února proběhlo Mistrovství ČR CDO 2020 v hip hopových a discodance sólech a to distanční formou. Tanečníci Sportovního tanečního klubu Česká Třebová (Taneční škola ČT) si pod vedením zkušených trenérů připravili soutěžní vstupy. Ty jsme, natočené na video, spolu s přihláškami a registrací odeslali na náš sportovní svaz. Po celý víkend probíhalo mistrovství formou soutěžní přehlídky těchto vstupů formou online přenosu na renomované sportovní internetové televizi TVCOM.  Účast a zájem o tuto soutěž byl překvapivý. 798 nejlepších tanečníků z celé České republiky se rozhodlo odpovědět na výzvu a utkalo se o prestižní tituly mistrů ve 14ti kategoriích. Proto jsou i postupy do finálových i semifinálových kol MČR opravdu velkým úspěchem. Nejde však jen o výsledky, jde o ducha soutěživosti, hravost a lásku k tanci a pohybu, ta překonala ostych i strach a dala našim sportovcům novou naději a možnost rozvoje. Vítězem je proto každý, kdo se překonal a šel výzvě naproti. Každý, kdo porazil protivníka v sobě. Ocenění poroty je jen třešničkou na dortu, ale zároveň potvrzením správnosti cesty a směru, kterým se náš klub vydal. Každý úspěch je především motivací pro další práci a důkazem pro ostatní, že to jde. A nemusí to skončit jen na MS. Přijetím prvního tanečního stylu Breakdance mezi olympijské disciplíny dokazuje, že naši borci se jednou mohou objevit i na olympiádě. 

Výsledky HIP HOP:

1. místo – Prossa Martin (finále)
4. místo – Prossa Marek (finále)
5. místo – Kalousek Tomáš (finále)
7. místo – Špajsová Lenka (finále)
17. - 18. místo – Linhartová Anděla
21. - 22. místo – Jiroušková Ema
22. místo – Marčíková Nikola
23. místo – Kalábová Anežka
33. místo – Kabátová Petronika
38. - 39. místo – Horská Sofie
39. místo – Krajová Sofie
40. místo – Škrabálková Kamila
42. - 43. místo – Vavroušková Natálie
50. místo – Konkolová Eliška
69. místo – Dianová Sára

Výsledky DISCODANCE:

42.- 43. místo – Pávíčková Ema
113-116. místo – Halamová Natálie
113-116. místo – Langrová Karolína
113-116. místo – Klazarová Nikola