Městská knihovna Česká Třebová duben 2021                   


Provoz knihovny a poskytování služeb odpovídá platným nařízením. V případě uzavření knihovny pro veřejnost nabízíme možnost zapůjčení knih, časopisů i her přes výdejní okénko nebo rozvoz knih.
Pro aktuální informace sledujte knihovnu na Facebooku, stránky www.moderniknihovna.cz, psát můžete na info@moderniknihovna.cz nebo volejte 732 756 827, 605 125 323 (pobočka Parník).
O velikonočních svátcích 2. až 5. dubna bude knihovna uzavřena. Nebude možné vyzvednutí objednávek přes okénko.
 
Bezhotovostní platby za služby knihovny

Protože služby knihovny probíhají zatím pouze skrze výdejní okénko a rozvoz knih, nabízíme čtenářům možnost úhrady poplatků i bezhotovostně. Již v únoru jsme umožnili platbu registrace převodem na bankovní účet knihovny, která je rychlá, a zvládne ji většina uživatelů bez sebemenších potíží. Kontaktujte nás e-mailem nebo telefonicky a my vám obratem pošleme údaje potřebné k platbě (číslo účtu, variabilní symbol a částku, kterou máte uhradit dle kategorie – dítě, student, dospělý, senior nebo skupinová sleva).
Další novou možností je i platba kartou. Tu jsme testovali v druhé polovině března a od dubna ji budeme podporovat ve výdejním okénku na obou pobočkách knihovny. Lze platit jak bezkontaktně (karta, telefon, hodinky), tak kartou s čipem. Tímto způsobem je možné uhradit libovolnou službu knihovny s hodnotou vyšší než 30 Kč.
Platba kartou bude možná i po otevření knihovny pro veřejnost. Platba hotovostí taktéž zůstává zachována.
 
Kopírujeme, tiskneme, skenujeme

Potřebujete něco okopírovat nebo oskenovat? Zastavte se u knihovny v době výdejního okénka ve městě, pondělí až čtvrtek 8–18 hodin, pátek 8–13 hodin.
Ceník pro registrované čtenáře:
A4 černobíle 2 Kč
A4 barevně 15 Kč
A3 černobíle 4 Kč
A3 barevně 25 Kč
Ceník pro neregistrované uživatele:
A4 černobíle 3 Kč
A4 barevně 18 Kč
A3 černobíle 5 Kč
A3 barevně 28 Kč
 
Knížkohraní s Edou

Pracovní sešit Knížkohraní s Edou jsme vytvořili pro děti ve věku 3–6 let a jejich rodiče. Cílem je podpora čtenářství a rozvíjení pozitivního vztahu ke knihám od útlého věku. Úkoly v Knížkohraní s Edou jsme sestavili tak, aby po celý rok rozvíjely osobnost dítěte předškolního věku. Podporují rozvoj předčtenářské gramotnosti, zábavnou formou rozvíjí slovní zásobu dětí, jejich fantazii a představivost, motoriku, pozornost, zrakové a sluchové vnímání a další. Děti při plnění všech aktivit získávají nové informace a dovednosti.
Po přečtení knih souvisejících s tématem a dle vlastního výběru, splnění zadaných úkolů a nasbírání alespoň 3 razítek z akcí v průběhu celého roku, se můžete v knihovně těšit na krásnou odměnu z projektu Bookstart pro starší děti. Sada obsahuje knihu Chvilka pro pohádku, pexetrio, jedno číslo časopisu Puntík, Průvodce komiksem, a to vše v krásném sáčku na záda. Cena Knížkohraní s Edou je 80 Kč.
V případě uzavření knihovny pro veřejnost je možné si Knížkohraní s Edou objednat přes výdejní okénko nebo rozvoz, podobně jako všechny dostupné knihy, audioknihy, časopisy či hry.
 
Výdej předem objednaných knih přes „okénko“

Objednání knih, audioknih, deskových her a časopisů je možné přes formulář na stránkách knihovny nebo telefonicky. Jakmile bude vše nachystané, pošleme vám SMS zprávu s číslem objednávky.  Připravenou objednávku si poté můžete přijít vyzvednout ke knihovně na Smetanově ulici v pondělí až čtvrtek 8:00–18:00 a v pátek 8:00–13:00 hodin.
Výdejní okénko na pobočce Parník funguje ve středu 13:00–18:00 hodin.
Pro výdej zvoňte na zvonek u dveří. Přes výdejové okénko můžeme vydávat pouze předem objednané knihy.
 
Bezkontaktní rozvoz knih

Je knihovna zavřená, ale vy chcete číst? Chcete si s rodinou zahrát deskovou hru? Vyberte si tituly a my vám je přivezeme. Služba je bezplatná a je určena registrovaným čtenářům.
Objednání knih, audioknih, deskových her a časopisů je možné přes formulář na stránkách knihovny https://moderniknihovna.cz/cs/sluzby/bezkontaktni-rozvoz-knih nebo telefonicky na tel. 732 756 827.
Rozvoz probíhá v úterý dopoledne mezi 9 až 11 hodinou a odpoledne od 16 do 18 hodin v České Třebové, včetně částí Kozlov, Skuhrov a Svinná.