Českotřebovský deník 101/2021 (11/4)
Nové video Českotřebovského deníku: 
ZŠ Parník učí on-line a opět hraje a zpívá. Učitelé i žáci....

  Plná velikost videa ZDE
Online-škola pruda je - písnička o online výuce očima dětí na melodii slavné pohádkové Statistiky. Písničku nazpívali v rámci distanční výuky žáci ZŠ Ústecká Česká Třebová. Zpívá a hraje dvacet dětí, každý doma a přece společně! A není to přece první písnička z Parníka!

 JARNÍ FOTOGRAFICKÁ SOUTĚŽ

Od 20. března může široká veřejnost na e-mail foto.soutez@ceska-trebova.cz zasílat své fotografie České Třebové a jejího okolí v jarním období. Fotografie lze zasílat téměř po celé jaro až do 4. června 2021. Následně bude na Facebooku města probíhat hlasování, na základě kterého bude vybrán vítěz soutěže.
Pravidla jarní fotografické soutěže [PDF, 112 kB] Vyhrát můžete mimosezónní víkendový pobyt na chatě Tezinka u Nových Hradů od městské společnosti TEZA s.r.o., městskou karta Eko Bi s.r.o. nabitou v hodnotě 500 Kč, oba dva svazky publikace Filmová Česká Třebová od Jaroslava Lopoura nebo dárkový set s propagačními materiály města Česká Třebová. Tři oceněné snímky budou také otištěny v červencovém čísle Českotřebovského zpravodaje.  Cílem soutěže je posilování vazeb obyvatel České Třebové k našemu městu, zapojením široké veřejnosti do fotografování a poznávání České Třebové, propagace města, jeho sociálních sítí a městských společností.
 

Neděle s Pavlem Langhansem

Neúnavný Pavel Langhans neustále publikuje v elektronickém Dikobrazu a podle sledovanosti patří k nejoblíbenějším autorům, vybraná tématika dokáže oslovit člověka v dnešní koronavirové nouzi....

  • Ještě přidáme jeden Murphyho zákon:
  • Žádný experiment nelze považovat za naprostý nezdar – vždy může konkrétně posloužit jako varovný příklad.“