Městská knihovna Česká Třebová květen 2021                   
Od středy 14. dubna 2021 je knihovna znovu otevřena pro veřejnost. Provoz knihovny a poskytování služeb odpovídá platným nařízením. Půjčování je možné na všech odděleních, včetně pobočky Parník. Vracení do biblioboxů nebo osobně.
Pro aktuální informace sledujte knihovnu na Facebooku, stránky www.moderniknihovna.cz, psát můžete na info@moderniknihovna.cz nebo volejte 732 756 827, 605 125 323 (pobočka Parník).
 
Provozní doba knihovny

Od května platí běžná provozní doba knihovny. O svátcích 1. a 8. května je knihovna uzavřena.

  •  
    Vozíme knihy (nejen) seniorům
    Chcete číst, ale nemůžete si pro knihy chodit do knihovny? Přineseme vám je až domů. Donášková služba je bezplatná a je primárně určena nejen seniorům, kterým aktuální zdravotní stav či handicap dlouhodobě neumožňuje navštěvovat knihovnu osobně. Služba je dostupná pouze na území města Česká Třebová a poskytujeme ji již několik let. Podmínkou je platný čtenářský průkaz do knihovny. Objednané dokumenty doručujeme jednou za měsíc. Služba je zdarma. V případě zájmu volejte na tel. 732 756 827.
     
    Díky domluvené spolupráci půjčujeme knihy, časopisy a audioknihy, i uživatelům v Domově s pečovatelskou službou a Domově pro seniory Česká Třebová.

    Každý měsíc si obyvatelé Domova s pečovatelskou službou (Žluťák) mohou přijít do společných prostor vybrat z nabídky knih a časopisů, které jim pracovnice knihovny Pavla Poslová přiveze. V uvedených termínech od 8:30 do 10:30 je možné vrátit přečtené knížky a půjčit si další. Nejbližší termíny půjčování jsou 4. května, 15. června, 13. července a 31. srpna.
    Půjčování v domově pro seniory v Bezděkově aktuálně funguje ve formě dovozu připravených balíčků pro jednotlivé uživatele domova, ale snad v brzké době obnovíme půjčování vždy v první úterý v měsíci od 9:30, kdy si uživatelé budou opět moci přijít do společenské místnosti sami vybrat knihy, které jim přiveze Markéta Klusoňová.
     
    On-line vzdělávací programy pro školy

     
    Pro doplnění či zpestření školní výuky nabízíme programy z knihovny alespoň on-line formou, živě z našeho studia na oddělení Teenspace. Individuální domluva na tématu s Blankou Vomáčkovou. Připravujeme také projektové dopoledne ve spolupráci se ZŠ Semanín.  V případě zájmu o realizaci programu nebo spolupráci volejte na 608 371 568 nebo piště na blanka.vomackova@moderniknihovna.cz.