Na očkovací centrum v České Třebové se můžete hlásit už dnes

Očkování v České Třebové zahájí ve středu 5. května 

V návaznosti na zvýšené dodávky vakcín nejen do Pardubického kraje bylo na dnešní poradě pracovní skupiny pro očkování při Bezpečnostní radě Pardubického kraje definitivně potvrzeno, že od příštího týdne vzniknou nová očkovací centra v Pardubicích, Hlinsku a České Třebové, do kterých se mohou zájemci hlásit již dnes. K dnešnímu dni bylo v kraji vyočkováno téměř 130 tisíc dávek. 
„Již dnes zahájíme registraci zájemců o očkování pro nově vznikající očkovací místa v Pardubicích, kde budeme nově očkovat v paláci Magnum a na poliklinice KOLF, v Hlinsku a České Třebové.
Reálné zahájení očkování bude až na Českou Třebovou zahájeno v pondělí 3. května a v České Třebové od středy 5. května,“ uvedl hejtman Martin Netolický s tím, že registraci je možné provádět na internetové stránce registrace.mzcr.cz.
Tímto krokem se rozšíří síť očkovacích míst v kraji ze 13 na 17. „Nejpozději od června chceme vytvořit další tři očkovací místa, a to v Králíkách, Poličce a Lanškrouně, což souvisí s avizem až 30 tisíc očkovacích dávek vakcíny Pfizer týdně počínaje červnem. Tímto bychom dosáhli počtu 20 očkovacích míst, což je v tuto chvíli maximum, na které bychom chtěli jít,“ sdělil hejtman Netolický.
V Pardubickém kraji bylo k dnešnímu dni vyočkováno téměř 130 tisíc dávek. „Největší zájem a tím také nejdelší čekací doba je v Pardubicích a Chrudimi, a právě proto chceme lidem v těchto velkých sídlech nabídnout alternativu dalších center. Dnešním dnem byla spuštěna registrace pro osoby 55+ a je nutné, aby byl tento trend po týdnu dodržen a byla otevřena další věková skupina, a to nejen po pěti, ale spíše až po 10 letech, abychom se nedostali do situace, že bude užší věková skupina proočkována a nebudou další zájemci,“ uvedla náměstkyně pro oblast zdravotnictví Michaela Matoušková.