Třebovka v přestavbě již třetím rokem
Velký rozsah stavebních prací na protipovodňových opatření na Třebovce v úseku Rybník Hvězda - Česká Třebová (Rambouskův most)  stále nejsou dokončeny a původní termíny - dokončit stavbu do léta byl nyní prodloužen o šest měsíců.  hotovo tedy má být až do zimy. Díky  fotografické podrobné dokumentaci Luboše Kozla mám, přehled o tom, jak vypadá přestavba Třebovka na jednotlivých úsecích. práce jsem obdržel nové snímky a tak budu moci postupně po úsecích opět ukázat v jakém stavu jsou práce nyní na jaře 2021. 
Jako první se podíváme přímo do České Třebové, kde není rozsah prací nijak rozsáhlý.  Staveniště prakticky začíná u Rambouskova mostu a stavbaři  si vytvořili svoje zázemí na Petržálkově zahradě, kterou se jim během  doby svého působení podařilo pořádně zdevastovat.  V současné době probíhá u Domova důchodců stavba jezu s obtokem a mezi práce na Třebovce lze také považovat i novou lávku, která se klene nad Třebovkou u cvičiště základní kynologické organizace Podhorka. Dosavadní lávka zmizí a tak nyní můžeme dočasně najít v lokalitě lávky  dvě. Na ukončení stavby se nejvíce těší v Domově důchodců, protože  má být okolí řeky získat  zahradní úpravu a vytvoří se zde nová klidová zóna. Právě tak dosavadnímu Domovu pro seniory citelně chybí.
Na Třebovce se také dokončuje most v Lidické ulici. Sem stavba z firmy MADOS opět nastoupili již začátkem března, ale dosud nejsou práce dokončeny. Byl dokončen obklad stěn na obou stranách a nový přístup k vodě z cesta do parku. Na obou stranách je nové zábradlí. Chybí jen detaily a dláždění. Dílo je opravdu před dokončením, už to vypadalo, že se to do konce dubna podaří dodělat, ale nyní se vše opět  práce zbrzdily... Čeká se především na dlaždičem, které mají dokončit chodníky na obou nábřežích. Součást akce je také  oprava vozovky na nábřeží Míru .