Českou Třebovou navštívil poslanec Marek Výborný        
V pátek 9. dubna v dopoledních hodinách navštívil Českou Třebovou poslanec KDU-ČSL za Pardubický kraj Marek Výborný. Na pozvání starostky města Magdalény Peterkové nepřijel  do České Třebové poprvé, v průběhu tohoto volebního období pomáhal řešit několik potřebných kroků ve prospěch naší městské samosprávy. Připomeňme např. jeho listopadovou návštěvu v roce 2019,  návštěvu firmy IMS Drašnar, nebo třeba jeho přednášku  na téma "30 let nabyté svobody" v malém sále Kulturního centra. Českou Třebovou také navštívil i s pěveckým sborem Vlastislav Heřmanův Městec, který vystupoval spolu s Bendlem na hudebním festivalu Antonína Bennewitze. Bendl a Vlastislav udržují dlouholetou partnerskou spolupráci.
Na této návštěvě informovala starostka města  Marka Výborného o investici města do rozšíření kapacity mateřské školy U koupaliště, kde bude stavba zahájena předáním staveniště 3.  května a o další investiční akci do modernizace mateřské školy U Stadionu.  Hodnotil se také dopad covidových omezení na městský rozpočet a metody, kterými se naše město snaží výpadek příjmů  nahradit. Hovořilo se také o postupném návratu žáků do škol a uvolňování  přísných protiepidemických opatření.
"Do České Třebové mám během své poslaneckého působení v Parlamentu cestičku už vyšlapanou, do poslanecké sněmovny jsem byl přece zvolen za celý Pardubický kraj. Zkušenosti z práce zdejší samosprávy  mohu využít, rád také pomohu s řešením problémů, pokud  jimi budu pověřen. Vím že situace způsobená pandemií paralyzovala život ve státě a je na nás, abychom řešili nejen ekonomiku, ale i společenský, kulrturní a sportovní život ve městech o obcích," řekl Marek Výborný. "Chtěl bych apelovat na občany, aby využili možnosti očkování, je to cesta, která jediná povede zpět k normálním podmínkám života, ke svobodnému státu bez omezení." 
V doprovodu okresního předsedy KDU-ČSL Petra Čady  také Marek Výborný navštívil i českotřebovský Domov pro seniory. Zde měli hosté možnost posoudit situaci provozu tohoto zařízení v době vyhlášených covidových  opatření. Díky dobré spolupráci Senátu ČR a Taiwanu již u nás pracují dvě linky na výrobu nyní velmi potřebných respirátorů. Podle dohodnutých podmínek provozu linek vznikla možnost poskytnout ve prospěch českotřebovského domova pro seniory dar - respirátory pro jeho obyvatele, které ředitelce Domova JUDr. Magdaléně Peterkové přiveze a předá v nejbližší době Petr Čada.

Z návštěvy na radnici a v Domově pro seniory natočil Českotřebovský deník natočil krátkou reportáž, která bude publikována na youtube.cz  v sobotu 10. dubna večer.