Everesting pro Šimonka                       
Pokusíme se vystoupat na Peklák tolikrát, abychom se dostali na vrchol hory Mt. Everest. 600 m dlouhý úsek s převýšením 137m tak potřebujeme nastoupat a sestoupat 65x. 
Hrdinky dne:  Katka Balcarová, Darina Hrušková, Simona Kosková
Šimonek je na první pohled velký chlapec. Nyní mu však je 5 a půl a mentálně se nachází ve věku 1 a půl – 2 roky. Vše je dáno hlavní Šimonkovou diagnózou – Sotosův syndrom (syndrom nadměrného růstu). K této diagnóze jsou přidruženy další diagnózy, např. centrální hypotonický syndrom s nerovnoměrným psychomotorickým vývojem s těžkým opožděním jak v motorické, tak mentální složce, dětský autismus, porucha pozornosti nebo hyperaktivita.
Vzhledem k tomu, že růst Šimonka je rychlý a svalstvo ochablé, tak je nutné stále cvičit a tělo zpevňovat.
Nejtěžší období, kterým si Šimonek musel projít, bylo období do 2 let věku života. Hned po narození bojoval o život, protože vůbec nepřijímal potravu a vzhledem k hypotonii (ochablému svalstvu) ani potravu přijímat neuměl. Vše se musel naučit a nebylo to vůbec jednoduché. S jídlem rodiče bojují dodnes.
Celý vývoj je opožděn, s tím souvisí i vývoj řeči. Šimonek zatím nemluví. Komunikace je obtížná, hlavně z důvodu chápání Šimonka. Základní věci, které s ním rodiče dělají denně, již zvládne bez problémů. Pokud se jedná např. o vysvětlení času, nedokáže to Šimonek ještě chápat. Některé situace také nedokáže vyhodnotit správně, a potom vzniká pláč a nebo vztek. Rodiče se učí se Šimonkem komunikovat pomocí obrázků, piktogramů, gest, ukazování. Od mala jim v tom pomáhá ranná péče a nyní i speciální škola, kde Šimonek navštěvuje přípravný ročník.
Šimonek je také celodenně na plenách, je třeba ho stále i krmit.
Je nutné stále cvičit a tělo zpevňovat. Od narození cvičí Vojtovu metodu, nyní Bobath koncept a různá další cvičení. Navštěvuje hipoterapii, jezdí na speciálním kole Loped, 2× do roka využívá měsíčního rehabilitační pobytu v lázních nebo léčebně přes pojišťovnu. Dále ještě jezdí min. 2× do roka na 14. denní pobyt do Kruh Znojmo a letos rodiče přidali nově otevřenou rehabilitaci v místě bydliště fyzioterapii Davida Soviše v České Třebové, kde nyní probíhá intenzivní měsíční terapie.
Vzhledem k tomu, že má Šimonek kromě hypotonie ještě i hypermobilní klouby, musí nosit speciální ortézy a vložky v obuvi. Stále je třeba při určitých cestách využívat i kočárek.
Práce se Šimonkem je náročná jak na čas, tak psychiku a vyžaduje neustálou péči. Je třeba ho stále vést a rozvíjet ve všech oblastech, pracovat nejen na jemné a hrubé motorice, ale také na rozvoji řeči, sebeobsluze, porozumění a sociálním kontaktu.
Sportovkyně, které si daly úkol za svůj čeká cca 78 km, 8848 výškových metrů, 30 hodin chůze/běhu ve dne v noci. Také bohužel za deště  Celou akci pojime se sbírkou na rehabilitaci pro malého velkého bojovníka Šimona že Třebové.
"Prosíme o podporu, vše potřebné se dočtete v odkazu. Rodina potřebuje částku 37000 na potřebné rehabilitace..."
Pokud chcete poslat Šimonkovi nějaký kačky, tak můžete na odkaze ZDE

Akce se daří od startu v sobotu 15.5. dopoledne se do večerní 20. hopdiny již podařilo 29 výžstrupů z potřebných pětašedesáti.  Odnesly to promáčené boty, které se po domácím přesušení upět dostaly do pohotovosti. Simona Koskova zajišťuje vše podtřebné s ustrojením a občerstvením a také morální podporu, se kterou pomáhá ještě řada dalších.  Pro noční výšlapy zajistil správce Pekláku alespoň základní osvětlení trasy.


Sbírka se úspěšně rozrůstá, večer ve 22 hodin bylo sebráno již 71550 Kč.