Společná východočeská hokejová soutěž!! 


Na aktivu hokejových klubů Královéhradeckého a Pardubického kraje bylo rozhodnuto, že již v nadcházející sezoně dojde k částečnému propojení obou nejvyšších krajských soutěží. Základní část soutěže bude odehrána v každém kraji jednotlivě.

Pardubický kraj - mužstva:
Potvrzená účast (8): Moravská Třebová, Česká Třebová, Hlinsko, Litomyšl, Chrudim, Choceň, Lanškroun, Polička.
Chce hrát: Chotěboř.
Nebude hrát: Světlá nad Sázavou.
Nejasná učast: Skuteč (přes dříve proklamovaný zájem se aktivu nezúčastnila).

ípad Chotěboř:
Výkonný výbor krajského svazu ledního hokeje Vysočina neschválil žádost hokejového klubu Chotěboř, který chce nadále hrát soutěž řízenou Pardubickým, případně Královéhradeckým hokejovým svazem.

"Jde o to, že nechceme hrát krajskou soutěž na Vysočině, kde se bude hrát pouze jednou týdně. Jsme pravidelným účastníkem krajské ligy Pardubického kraje, chceme tady působit i v sezoně 2021/2022. Soutěž má výbornou sportovní úroveň, kvalitní je i její organizační zajištění. Věřím, že zdravý rozum zvítězí a my budeme moct hrát hokej tam, kde chceme," říká předseda HC Chotěboř Jaroslav Ludvík.

Královéhradecký kraj - mužstva:
Potvrzená učast (7): Nový Bydžov, Jaroměř, Náchod, Třebechovice pod Orebem, Nové Město nad Metují, Trutnov, Opočno.

Systém soutěže:
První část: v každém kraji se bude hrát zvlášť, dvoukolově. Zahájení 26.9. (Pardubicko) a 3.10. (Hradecko), závěr 28.11.
Druhá část: do skupiny A postoupí nejlepší čtyři týmy z obou krajů, skupinu B budou hrát zbývající týmy z obou krajů, vždy dvoukolově. Zahájení 5.12., závěr 30.1.
Osmifinále: od 6.2. do 11.2. změří síly všech šestnáct mužstev (1-16, 2-15, 3-14, 4-13, 5-12, 6-11, 7-10, 8-9), bude se hrát na dva vítězné zápasy. Vítězové postoupí do čtvrtfinále, osmička poražených bude hrát Pohár Vladimíra Martince.
Čtvrtfinále: od 13. do 18.2., na dva vítězné zápasy.
Semifinále: od 20.2. do 4.3., na třiu vítězné zápasy.
Finále: od 6. do 20.3., na tři vítězné zápasy.

Názor České Třebové:
"Aktiv byl velmi dobře připraven, jednání bylo věcné a konstruktivní. Do jisté míry chápu, že chystané změny všem klubům nevoní, nicméně věřím, že novinka přinese oživení. Nejen pro kluby a jejich hráče, ale v neposlední řadě také pro fanoušky. Těším se na novou sezonu a především se tiše modlím, aby od začátku do konce proběhla bez koronavirových a podobných komplikací," přeje se předseda českotřebovského klubu Vladimír Vaněk.