Z dnešní procházky s pejskem             
Téměř stejnou trasu chodím s pejskem Sendy každý den. Chodím vlastně k vůli němu, tedy jí, Sendy je psí holčička. Sem tam se něco změní, často si člověk ani nevšimne. Dnes jsem šel i s mobilem, proto mám i fotografie, ukazující na několik problémů.

1) Dvořákova ulice

Je to úzká jednosměrná ulice v tzv. zóně s povoleným stáním jen pro rezidenty, která vznikla někdy před 11 lety proto, aby se zadarmo parkujícími automobily nezaplnily ulice kolem nádraží a draze vybudované podzemní parkoviště, kde se musí platit, nezůstalo prázdné. Vozidla v této ulici zatím parkují na "za babku" pronajatých vjezdech a nájezdech, také na trávě, což by se nemělo. Řešení se připravuje, ale jde to nějak pomalu. Snad se dočkáme.  Co jsem si zde vyfotil? 

Jsou to dvě fotografie. Ta první ukazuje, jak zbytečně hazardujeme s drahými dopravními značkami. Zatímco někde, kde by měly být nejsou, tak tady jsou naprosto nadbytečné. Jde o značky   "zákaz stání", které jsou na 3 metry široké jednosměrce umístěné na levé i pravé straně! Ve skutečnosti by zde nemusela být ani jedna z nich, prostě když zde zastavíte, tak už nikdo jiný neprojede, ulici by to ucpalo!  Může sice někdo namítnout, že jde o zónu, kde se s povolením parkovat dá. Jenže sem do této ulice nemůže být žádné takové povolení vydáno. A tak budu čekat, zda   někoho odpovědného napadne a tyto značky odstraní. Význam zde má pouze jednosměrný provoz a zákaz vjezdu nákladních vozidel nad 3,5 tuny

Druhá fotografie znázorňuje světelný bod v téže Dvořákově ulici, kde je již několik měsíců odpadlý kryt svorkovnice. Zde např. malé děti neznalé Ohmova zákona mohou snadno dojít k úrazu  a nemusí to vždy dopadnout dobře. Leč nikomu to zřejmě nevadí, veřejné osvětlení v ulici má přece projít rekonstrukcí.  Jenže já se přimlouvám za zásah a zabezpečení tohoto elektrického zařízení.

2) Ulice bratří Hubálků

Třetí a čtvrtá fotografie spolu souvisí a byly pořízeny v ulici bratří Hubálků.  Znázorňují stále se zvětšující trhlinu mezi chodníkem a nestabilně založenou zídkou kolem firemního pozemku, sloužícího dnes především k parkování. Plocha patří Koradu, a do vlastnictví firmy bude patřit i zídka s oplocením. Nový plot by si zasloužil celý tento pozemek, dá se říci, že dělá našemu městu docela ostudu.   V lokalitě je náznak, že si toho už někdo všiml, je tam jakási naznačená zábrana, ale chtělo by to víc, nějaké řešení nejlépe komplexní. Když se podíváme na nové oplocen í pozemků společnosti Korado na druhé straně Hubálkovy ulice, tak je zřejmé, že firmě na pohledu od ulice záleží. Věřím proto, že se zde věc vyřeší  ke spokojenosti všech, že to zde bude nejen bezpečné, ale také hezké. Město bude jistě spolupracovat a vyřeší řádně i plochu chodníku..