Do tuctu chyběly tři medaile                 
Pátý červen 2021 figuroval v kalendáři DSC GYM, jako termín velkého prestižního turnaje, který se měl uskutečnit v bulharském Burgasu. Po poctivé individuální přípravě, kterou však stále omezovala  pokračující proticovidová opatření,  bylo rozhodnuto vyslat  do dvěstětisícového přístavu na pobřeží Černého moře dvanáctičlennou výpravou. Do bojů tentokrát zasáhlo 10 mužů a dvě ženy, a to napříč všemi technickými stupni a vahami. Novou a velmi pozitivní zkušeností byla tentokrát  tréninková příprava na písečných plážích, kdy odpor písku pomáhal při nácviku některých technik zápasení.
Obrovským úspěchem týmu byl zisk devíti medailí a jen 3 zápasníci nedosáhli na cenné kovy. Zlaté medaile získali Michal Vebr v kategorii modré pásy a Michal Rickwood bílé pásy. Stříbrné medaile si přivezli Patrik Vebr bílé pásy, Jan Broulík fialové pásy, Ondřej Rejman modré pásy, Anna Kvasničková fialové pásy a Adéla Beránková bílé pásy. Bronzové medaile vybojovali Tadeáš Smejkal hnědé pásy a Ondřej Skřivan fialové pásy. V turnaji, kterého se zúčastnilo 35 týmů, obsadili Třebováci nádherné páté místo. Dosažený výsledek je nejen obrovským týmovým úspěchem, ale nemalou měrou přispěl i k propagaci českotřebovského sportu v zahraničí.
Trenér Janda prozradil, že v kalendáři mají pro letošní rok vytipovány další významné turnaje u nás i v zahraničí. K největšímu a hodně „našlapanému“ kvalitními bojovníky bude turnaj v USA, na který odletí dva zápasníci.
A co říci závěrem? Podíváme-li se na žebříček světové organizace AJP (ABU DHABI JIU – JITSU PRO TOUR), zjistíme, že klubové postavení DSC GYM Česká Třebová je mezi tisícovkami klubů následující.  141. místo ve světě, 35. místo v Evropě a 1. místo v České republice.
 
Milan Michalski a Lukáš Janda