Tomáš Skalický uspěl v nominaci na mistrovství světa       
V neděli 26. června se v pražském Hotelu INTERNATIONAL uskutečnil amatérský turnaj v MMA, který byl zároveň nominací na zářijové Mistrovství světa v Praze. Turnaje se zúčastnilo neuvěřitelných 169 zápasníků, což po dlouhé pandemické pauze bylo i pro prezidenta organizace ČSMMA naprosto neočekávané.
Stalo se již tradicí, že na tak významných turnajích v Česku nechybí  ani zápasníci DSC GYM ČESKÁ TŘEBOVÁ. Oddíl tentokrát zastupoval devatenáctiletý vicemistr ČR a člen české národní reprezentace MMA TOMÁŠ SKALICKÝ, který zápasil ve váze do  – 83.9 kg. V jeho kategorii se sešlo 9 borců a vyřazovací pyramida byla neúprosná. Tak zvaný systém K.O. znamenal, že pokud prohraješ zápas, v turnaji končíš.
První los přiřadil Tomášovi zkušeného zápasníka z pražského klubu RENEGADE PRAGUE GYM, který má ve svých řadách  spoustou známých profesionálů. Strategie byla jasná, nedat soupeři prostor a zaměstnávat ho od prvních vteřin zápasu. Již od počátku se Tomášovi podařilo zasypat soupeře tvrdými a nekompromisními údery a donutit ho k boji na zemi. Technikou ARMBAR (páka a loket) ukončil zápas již ve 2. minutě prvního kola a radoval se z první výhry a velmi cenného skalpu kvalitního soupeře. Do semifinálového zápasu nastupoval  opět proti velmi zkušenému boxerovi, tentokrát z pražského klubu PRIMMAT GYM. Ten měl na svém kontě desítky vyhraných zápasů a jak se brzy ukázalo, ani bojovné srdce a velké odhodlání našeho borce, na soupeře nestačily.
Tomáš si z turnaje odvezl krásné 3.místo mezi dospělými, a zároveň i mnoho cenných zkušenosti. Co je však především potěšitelné, že se probojoval na pražské mistrovství světa. K tomuto vynikajícímu sportovnímu úspěchu blahopřejeme.
Dušan Pala , Milan Michalski