23. volejbalový kemp v České Třebové
V České Třebové si nikdo nemohl nevšimnout na začátku prázdnin velké koncentrace kluků a dívek  přesouvajících se ve sportovním oblečení po městě ke sportovištím. Volejbalový kemp i přes všechna opatření v této nejisté době byl naplněn již několik týdnů před jeho zahájením a maximální kapacita 160 účastníků, tak byla konečnou a ostatní zájemci museli být odmítnuti. Letošního ročníku se bohužel nemohli zúčastnit volejbalisté  Polska a některých dalších zemí. Děti ze Slovenska to nakonec zvládli. 
Letos se již po třiadvacáté konal mezinárodní volejbalový kemp v České Třebové, který je jedním z největších v ČR a jeho pořadatelem je od prvopočátku Lubomír Vašina a VK Česká Třebová ve spolupráci s ČVS, T.J. Sokolem Česká Třebová, Agenturou LeV a za finanční podpory města Česká Třebová. Ani v tomto roce nebylo nouze o účastníky z řad volejbalových hráčů a hráček všech věkových kategorií a výkonností včetně mládežnických reprezentantů.Přesněji řečeno se letos v České Třebové  sešlo na 160 účastníků aby zdokonalovali své volejbalové dovednosti pod vedením špičkových lektorů z řad reprezentačních, extraligových trenérů a reprezentantů a extraligových hráčů. Týdenní kemp o takovém to počtu účastníků je organizačně obrovsky náročný, ale vše vyšlo na jedničku a hlavně vyšlo opět počasí.
Že je kemp otevřen všem zájemcům nehledě na věk, protože sportovat se dá v každém věku dokazuje i skutečnost, že nejmladšímu účastníkovi bylo 9 let a nejstaršímu 38 let. Frekventanti byli nejenom z České republiky, z České Třebové a okolí, ale již tradičně byli zastoupeny svojí účastí děti ze Slovenska (koronavir pozastavil účast velkou část dětí i z dalších zemí a to především dětí z Polska a Rakouska).  
Jako každý rok byli účastníci rozděleni do skupin podle pohlaví,věku a výkonnosti. Nakonec bylo utvořeno třináct družstev.Trénovalo se třífázově tedy dopoledne, odpoledne a večer pak byly pro účastníky připraveny turnaje na antuce a na trávě. Družstva pro večerní turnaje byla sestavena tak, aby je tvořili hráči a hráčky z odlišných tréninkových skupin. K dispozici byly dva kurty v hale ZŠ Nádražní, hale VDA, v hale ZŠ Habrmanova, čtyři přenosné kurty na travnatém hřišti na novém atletickém stadionu a dva kurty s multifunkčním povrchem na internátě VOŠ a SŠT Na Skalce, kde byli účastníci kempu ubytováni a také zde měli svoje zázemí a tady se také stravovali. 
 Zkušení trenéři obstáli jak po odborné stránce tak i po organizační stránce na jedničku. Čtvrtek byl stejně jako roky minulé nejnáročnější. Trénovalo se, odpočívalo, hrálo, strečovalo a stravovalo ve sportovním areálu v Rybníku, kde měli účastníci kempu k dispozici kompletní krásné sportoviště s osmi kurty (čtyři antukové, čtyři travnaté). Tento den se úžasně vyvedl (a to ještě čekali večerní dva vrcholy tohoto dne jako překvapení). Proběhli zde všechny naplánované tréninkové jednotky, akce a focení. Pro celodenní osvěžení využili děti protékajícího čistého potoka přímo v areálu a blízké srnovské nádrže. Po příchodu na internát byl v hale rozehrán tradiční souboj výběru frekventantů s lektory kempu. Z vítězství po pěkném volejbalu a za plné divácké kulisy se opět vrátili po dvou letech na vítěznou vlnu zkušení lektoři. A na celý kemp čekalo překvapení v podobě možnosti focení se dvěma mistrovskými poháry. Ty na kemp do České Třebové doputovali zásluhou Lukáše Vašiny z naší extraligy Karlových Varů a Darkovi Luxovi z jedné z nejprestižnějších lig světa, polské plus ligy z Jastrzebského Wiegla.
Hned první den bylo jasné, že trenéři svým svěřencům nedají nic zadarmo. Zároveň bylo znát neutuchající chuť pracovat na sobě pod vedením špičkových trenérů, kteří se letos opět sešli ve skvělé sestavě a nutno podotknout, že tréninková energie vydržela celých pět dní. Děti a dospívající mládež odjížděla z kempu na výsost spokojená a se spoustou nových dovedností, poznatků, zážitků a přátel. Je potřeba poděkovat všem zainteresovaným a lektorům. Léně, Milušce a Monče za organizaci na příjmu dětí a organizaci výdeje jídel v Rybníku, lidem kolem ubytování v čele s paní Kuklové, stravování pod vedením pana Kargera, volejbalistům a panu Štusákovi za možnost pronájmu a sportování v Rybníku ředitelům škol panům Kolářovi, Starému a Kovářovi za pronájmy hal a městu Česká Třebová za možnost sportování a možnosti postavení travnatých kurtů na stadionu. Romče a její obětavé obsluze restaurace na sportovištích v Rybníku, panu Jasanskému za povedené fotografie a samotným frekventantům za jejich odhodlání. Ti co si zaslouží největší můj obdiv a poděkování je pro samotné lektory kempu, kteří se opět sešli ve skvělé sestavě. Šlo o zkušené trenérské pardály se zkušenostmi s reprezentacemi a extraligovými kluby Luban (Vašina), Šmejky (Šmejkal), Šilda (Šiller), Ferda (Šrámek), Eva (Brodyová, Pavka (Starý),Darek (Lux), ale i o mladé pušky, talentované lektory, reprezentanti a extraligový hráči a doufejme i naše nástupce Máťa (Vancl), Luky (Vašina), Vojty (Bauman), Mára (Beer), Mates (Šmídl), Pavel (Horák), Kolouch (Koloušek), Míša (Vodička), Tobi (Offner). Letos chyběl Jarda (Nekola), který jako profesionální hasič pomáhal na Moravě po ničivém tornádu. Všichni nápaditě pracovali se svými přidělenými skupinami. Nutno podotknout, že právě mladí nadějní a sympatičtí lektoři měli velkou popularitu především u něžnějšího pohlaví. „Vše fungovalo jako dobře namazaný stroj a všichni se výborně bavili a ještě se navíc něčemu novému přiučili“.    
Na závěrečném ukončení kempu sklidili všichni nekonečný aplaus a děkovačku od účastníků kempu.Tak snad zase příští rok ………..
 
Některé reakce účastníků volejbalového kempu v Třebové: 
Klobouk dolů před Vaší odborností a uměním zaujmout takovou spoustu sportu chtivých dětí. Skláním poklonu za Vaší odvahu v dnešní době plné rizikových momentů něco tak skvělého pořádat. Málo kdo si je vědom, že takových to lidí je čím dál tím méně a snaží se starat především sami o sebe. O to větší poděkování si od všech, které takto obohacujete zasloužíte. EP 
Dobrý den, včera se vrátila nadšená dcera a její kamarádky od Vás z třebovského volejbalového kempu. Dovolte mi poděkovat Vám za to, jakou rozdáváte mladým volejbalistům radost. Přejeme pohodové prázdniny a úspěšný nejen volejbalový  rok.  Ještě jednou díky SF 
Ahoj Luboši, ještě jednou chceme s Adél poděkovat za skvělý týden na kempu a už se těšíme na příští rok. Po kempu mám vždy spousty motivace a inspirace do trénování. Ještě jednou moc děkujeme EB    
„Vážený pán Vašina, dievčatá prišli domov v poriadku, nadšené, plné volejbalových zážitkov a nových priateľstiev. Už teraz sa tešia na budúcoročný kemp u Vás“. Pekný deň VP 
Lubomír Vašina – autor projektu a metodik kempu