V České Třebové odstartoval patnáctý ročník Campu talentované mládeže   

Anna Kuželová 18. 7. 2021

Opět po roce ožil zimní stadion v České Třebové hokejbalem. Jako první již tradičně zahájili svůj kemp nejmladší hokejbalisté, na které čeká po celý týden náročný program. Sraz všech účastníků byl ve 14:00 a v neděli stihli hráči hned dvě tréninkové jednotky.

Na další ročník Campu talentované mládeže v kategorii do třinácti let dorazilo čtyřiasedmdesát hráčů, z nichž je hned šestnáct brankářů. V rámci prvního tréninku čekal na celou skupinu kondiční trénink pod vedením všech třinácti trenérů. Na rozhýbání byly připraveny pohybové hry, při kterých si hráči hned pěkně zamakali. V rámci různých soutěží si zaposilovali a dostali svá těla na provozní teplotu.

Tu následně využili i při hokejbalovém tréninku, který byl zaměřený na herní činnosti jednotlivce. Spousta dětí držela v ruce hokejku po delší době, a tak bylo potřeba, aby si opět osahaly míček. Úvodní trénink navíc sloužil trenérům k okoukání dovedností všech hokejbalistů, kteří budou od pondělních tréninků rozděleni na dvě výkonnostní skupiny, aby každý měl příležitost se během týdne co nejvíce zlepšit. Šestnáctku gólmanů si pod svá křídla vzal Ondřej Almaši se svými kolegy, kteří pro ně mají připravené specializované tréninky.

Jsem velmi mile překvapena, jaká zde funguje organizace

Nováčkem letošního ročníku je mezi trenéry Kristýna Mačátová. „Nabídku jsem dostala od pana Komárka a velmi mě potěšila. S dětmi pracuji ráda, a tak jsem se na camp těšila,“ netajila studentka pedagogické školy.

Rok od roku se snaží organizátoři co nejvíce navyšovat počty účastníků, protože zájem o camp je velký, tak aby bylo vyhověno co nejvíce zájemcům. „Počet dětí mě ze začátku zarazil, ale myslím si, že zde je i adekvátní počet trenérů, kteří se dětem věnují. Na starosti budu mít fyzickou část přípravy. Jsem velmi mile překvapena, jaká zde funguje organizace. Myslím si, že to bude hezký týden,“ těší se Mačátová.