Městská knihovna informuje o akcích v září 2021              



Městská knihovna je od 1. září otevřena v běžné provozní době.
V úterý 28. září (státní svátek) celá knihovna uzavřena.  Pro aktuální informace sledujte knihovnu na Facebooku, stránky www.moderniknihovna.cz, psát můžete na info@moderniknihovna.cz nebo volejte 732 756 827, 605 125 323 (pobočka Parník).
 
AKCE

Matyldino pohádkohraní v Javorce
7. 9. 2021 (úterý), 16:00, park Javorka
V úterý 7. září sraz v 16:00 hodin u sochy Šárky v Javorce. Čtení pohádek a vyprávění příběhů, hraní her i nová přátelství. Akce je vhodná pro předškoláky a děti mladšího školního věku. Podložky na sednutí budou k dispozici na místě. Účastníci obdrží samolepku do sešitu Knížkohraní s Edou. V případě deštivého počasí se akce nekoná. Vstupné dobrovolné.
 
Knižní klubíčko
29. 9. 2021 (středa), 10:00, oddělení pro děti
Knižní klubíčko je tu pro rodiče, které zajímá, co číst dětem od narození až do věku 4 let. Nebo hledají nápady na hry a říkanky či se chtějí seznámit s novými lidmi. K dispozici přebalovací pult. Vstupné dobrovolné.
 
Šachové odpoledne v knihovně
2. 9. (čtvrtek), 13:30–16 hod., Teenspace
Šachový klub Česká Třebová vás zve na šachové odpoledne na oddělení Teenspace do městské knihovny.
Přijďte se seznámit s touto zajímavou hrou. Vhodné pro děti od 6 let. Co vás čeká? Naučíte se tahat figurkami, vyzkoušíte si jednotlivé úlohy, dostanete odměnu a diplom.
 
Výstava: Třikrát JINAK
V září a říjnu bude v prostoru knihovny k vidění společná výstava Alžběty Kadlecové, Ivy Svobodové a Markéty Doležalové.
 
Naučíme děti sestavit a naprogramovat robota
Prostřednictvím stavebnic LEGO Mindstorms EV3 dáváme technicky nadaným dětem prostor pro jejich vyžití a zdokonalení se v kreativitě, logickém myšlení a psychické vytrvalosti. Stavbou jednoduchých mechanismů a programováním základních řídicích algoritmů pochopí vzájemnou provázanost konstrukce, elektroniky a softwaru.
Kurz je koncipován jako dvouletý s pravděpodobnou účastí na mezinárodní robotické soutěži. Kroužek je určen pro kluky i holky ve věku 11 až 15 let. Případně může být při nenaplnění kapacity doplněn mladšími zájemci. Skupina max. 10 dětí.
Robokroužek probíhá během školního roku na oddělení Teenspace v městské knihovně v odpoledních hodinách. Přesný den a čas dle domluvy s účastníky. Přihlášky zasílejte e-mailem na gabriela.bohackova@moderniknihovna.cz do 24. září 2021.
 
Kopírování a skenování také na pobočce Parník
Na oddělení pro dospělé ve městě i na pobočce Parník jsou k dispozici počítače s přístupem na internet, tiskárnou a skenerem. Kopírujeme formát A4, A3, černobíle i barevně dle ceníku.
 
Připravujeme ČtiFEST
Městská knihovna Česká Třebová ve spolupráci s MAS ORLICKO pořádá dne 7. října festival čtenářské gramotnosti ČtiFEST aneb nabídněte dětem knížky, které si zamilují! Odpolední festival je určen všem, kteří pracují s mládeží (učitelé, vychovatelé, asistenti), ale i rodičům. Zkušené knihovnice připraví od 13:30 do 17:30 hodin na dospělém oddělení (Smetanova 173) pestrý výběr knih pro děti a mládež z rozsáhlého knižního fondu knihovny. V době konání ČtiFEST nebude možné běžné půjčování z fondu pro dospělé.