Městské muzeum Česká Třebová v září 2021                      
Stálé expozice: Dopravní křižovatky

Muzeum a TIC otevřeny denně mimo pondělí od 8 do 18 hodin, ve státní svátek 28. září muzeum, TIC a Chaloupka Maxe Švabinského otevřeny.
V otvírací době muzea je veřejnosti přístupná i muzejní zahrada s posezením.
 
SEMINÁŘE

Seminář pro začínající rodopisce                                                                                                
Je určen zájemcům o poznání rodinných kořenů, a to zejména začátečníkům. Setkání se uskuteční v úterý 7. září 2021 od 17 hodin.  V rámci úvodní lekce bude se zájemci konzultován obsah a zaměření dalších setkání
Cena lekce je 20 Kč (na lekci není třeba se předem registrovat). Lektor: Mgr. Jana Voleská.
 
Seminář „Výtvarné umění v proměnách staletí“ byl ukončen
 
Seminář pro pamětníky staré České Třebové   
Je určen pamětníkům starých českotřebovských zákoutí, lektor semináře promítne a okomentuje fotografie vybrané českotřebovské lokality. Seminář probíhá poslední úterý v měsíci. Příští setkání se uskuteční výjimečně ve středu 29. září 2021 od 17 hodin, tentokrát na téma Hory u České Třebové. Cena každé lekce je 20 Kč (na lekci není třeba se předem registrovat).  Lektor: Martin Šebela.
 
NOVINKA

Kroužek pro děti „Pestrá Česká Třebová“
Kroužek je určen dětem od 3. ročníku ZŠ.  Jeho náplní budou vycházky a exkurze po zajímavých místech České Třebové  a následné výtvarné dílny. Kroužek se bude konat každé úterý od 15. hodin. Časová dotace 60 minut. První setkání se uskuteční v úterý 7. září v prostorách muzea. Cena každé lekce je 20 Kč (na lekci není třeba se předem registrovat). Lektor: Mgr. Zdeňka Fraiová.
 
VÝSTAVA

50+1. Českotřebovská zákoutí na fotografiích a obrazech ze sbírek Martina Šebely a muzea
Vernisáž se uskuteční ve čtvrtek 16. září 2021 od 17 hodin, výstava potrvá do neděle 7. listopadu 2021.  Výstava k loňskému životnímu jubileu regionálního historika, sběratele a lektora úspěšného semináře pro zájemce o dějiny našeho města dá návštěvníkům nahlédnout do různých českotřebovských zákoutí, z nichž mnohá se dochovala jen na starých fotografiích. Výstava doplněná o výtvarná díla nabídne i filmový koutek. Pro školy je možné objednat doprovodný program. 
 
Podcasty

Zájemci o regionální dějiny si mohou poslechnout podcasty, které naleznou na webových stránkách muzea www.mmct.cz.
 
CHALOUPKA MAXE ŠVABINSKÉHO V KOZLOVĚ

Září - říjen: otevřeno o sobotách, nedělích a svátcích 12 – 16 hodin
 
Městské muzeum Česká Třebová, Klácelova 11, Česká Třebová, tel. recepce 465 322 634, tel. kancelář 465 534 516, www.mmct.cz, https://www.facebook.com/mmctcz