Choceň obrala Kohouty o body ve třetí třetině                  
První zápas sezony se hokejistům České Třebové herně a především výsledkově nepovedl. Choceň pozorně bránila střední pásmo a čekala na chyby, kterých se domácí bohužel nevyvarovali. Když na druhé straně neproměnili osm gólových příležitostí, nemohlo z toho vyjít nic jiného než porážka.
Česká Třebová – Choceň 4:6 (1:2, 3:1, 0:3)
Branky: 10. Korhoň (Plášek), 23. Fúzik (Veverka, Filip), 32. Plášek (Sedlák), 36. Augustin (Semorád, Daněk) – 4. Martinec (Šeda, Novák), 17. Martinec (Krejza), 23. M. Půlpán (Martinec, Novák), 49. Lichtág (M. Pilař, M. Půlpán), 52. P. Prachař, 59. L. Pilař (Šeda, T. Půlpán).
Rozhodčí: Čížek – Pecina, Pošvář. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0, Oslabení 1:0. Diváků: 453. Nejlepší hráči: Plášek – Martinec.
Č. Třebová: Mahdal – Hradil, Blažej, Sedlák, Jemelka, Daněk, Král, Adolf – Veverka, Filip, Fúzik – Augustin, Polodna, Pavlovský – Korhoň, Semorád, Plášek – Rozlílek.
Domácí vlažně začali a poprvé byli potrestáni ve 4. minutě, kdy Šedovu střelu od modré pohotově tečoval Martinec – 0:1. Kohoutům se podařilo vyrovnat ve vlastním oslabení, po rychlém brejku a přesné přihrávce Korhoně v čase 9:39 skóroval Korhoň – 1:1. Hosté bránili střední pásmo, vzadu je držel brankář Koutský, který pochytal šance Pavlovského a Semoráda. V závěru první třetině domácí opakovaně chybovali ve vlastním obranném pásmu, čehož v 17. minutě využil důrazný Martinec – 1:2. Ve 20. minutě přihrával Fúzik do vyložené šance Veverkovi, který však netrefil.
Ve druhém dějství se obraz hry změnil, i když do něj lépe vstoupila Choceň. Kohouti tentokrát propadli v útočném pásmu, po rychlém protiútoku se nemýlil M. Půlpán – 1:3. Důležitá byla blesková odpověď domácího týmu, který dokázal za pouhých sedmnáct vteřin Fúzikem snížit – 2:3.
Druhý gól odstartoval festival českotřebovských šancí, které však zůstávaly dlouho nevyužity. V rozmezí od 24. do 29. minuty měl dva góly na své holi Augustin, obě šance zlikvidoval brankář Koutský.
Kohouti vyrovnali až při přesilové hry, ve 32. minutě nahození Sedláka šikovně tečoval Plášek – 3:3. O čtyři minuty později se domácí poprvé a naposledy dostali do vedení. Koutský neudržel rnu Semoráda, z bezprostřední blízkosti jej v čase 35:46 překonal Augustin – 4:3. Ve zbývajícím čase druhé třetiny mohl domácí přidat další tři góly, ale vyšli střelecky naprázdno. Při šancích Augustina, Semoráda a Pavlovského stáli při choceňském brankáři všichni svatí.
Další klíčový okamžik přinesl úvod závěrečné třetiny. Kohouti se nejprve úspěšně bránili 81 vteřin ve čtyřech, na vlastní přesilovku pak nasadili hned čtyři útočníky, ale další gól nepřidali. Hosté se z hluboké defenzívy vymanili až ve 49. minutě, jenže využili další protiútok a Lichtág vyrovnal na 4:4.
Co znamená být efektivní v koncovce, předvedl v 52. minutě choceňský veterán P. Prachař. Z ledu se v průběhu zápasu postupně vytrácel, jenže když se dostal do střelecké šance, tak ji proměnil – 4:5. V čase 53.40 chyboval v rozehrávce Hradil, vzápětí fauloval Blažek a domácím bylo znovu horko. Oslabení přežili, v 58. minutě nepostřelil choceňskou hradbu těl Pavlovský.
V čase 58:03 vzala Česká Třebová oddechový čas, o chvíli později vsadila na hru bez brankáře. V čase 58:59 vstřelili hosté šestý gól, několikametrový ofsajd využil L. Pilař – 4:6.
 
HLAS PO UTKÁNÍ:

Vladimír Vaněk, manažer České Třebové:
„Nejmenovaný legendární hráč a později úspěšný trenér říkal, že se nemá dělat z hokeje věda. Měl pravdu. Je to jednoduché. Na ledě vyhraje ten, kdo dá víc gólů. Počítat krásné akce nebo gólové šance je možná zajímavé, ale výsledek to nepřinese. Soupeř byl výrazně efektivnější.“
Další výsledky:  Lanškroun – Chrudim 2:10, Polička – Litomyšl 3:5.