KULTURNÍ AKCE V ČESKÉ TŘEBOVÉ V ŘÍJNU        
XVII. ročník Mezinárodního varhanního festivalu Zdeňka Pololáníka 2021
JEAN-PIERRE LECAUDEY (FRA) varhany
Varhanní recitál z děl autorů: Nicolase de Grignyho, Césara Francka, Jehan Alaina, Marcela Dupré, Oliviera Messiaena aj.
datum: 02. 10.  místo: Kostel sv. Jakuba Většího Česká Třebová začátek v 19.00 hodin
vstupné: 100,- Kč, předplatitelé KPH 50,- Kč
 
Taneční odpoledne s Malým tanečním orchestrem Česká Třebová
datum: 03. 10. místo: Malý sál KC Česká Třebová  začátek v 14.00 hodin vstupné: 60,- Kč
 
Z CENTRA - Ivo Prax, předseda Šachového klubu Česká Třebová
Pro jednoho sport, pro druhého pouhá desková hra. Názory na šach jsou různé. Jisté však je, že tato hra již po staletí nedá mnohým z těch, kteří ji propadli, spát. Jedním z takových je také Ivo Prax. Povídat si budeme o činnosti místního šachového klubu, kterého je předsedou. datum: 03. 10. místo: ON-LINE  začátek v 18.00 hodin
 
Jiří Netík - Bronzy
Výstava významného sochaře a řezbáře Jiřího Netíka. Vernisáž 5. 10. 2021 v 17.00 hodin.
Otevřeno denně od 9.00 -12.00 a 14.00-17.00 hodin.
Vstupné dobrovolné. datum: 05. 10. - 31. 10. místo: Výstavní síň KC Česká Třebová začátek v 17.00 hodin
 
XVII. ročník Mezinárodního varhanního festivalu Zdeňka Pololáníka 2021
STUDENTI PRAŽSKÉ AMU (CZ) varhany
Varhanní recitál z děl autorů: Bedřicha Antonína Wiedermanna, Otmara Máchy, Zdeňka Pololáníka aj. Předprodej vstupenek na www.kcct.cz, v Informačním centru v Městském muzeu a 1 hodinu před začátkem u pokladny.
datum: 09. 10. místo: Kostel sv. Jakuba Většího Česká Třebová  začátek v 18.00 hodin
vstupné: 100,- Kč, předplatitelé KPH 50,- Kč
 
DAP - O chytrém Honzovi a krásné Madlence
Jaký je Honza v naší pohádce? Na začátku příběhu se jeví jako mile uličnický, trochu lenivý nenasyta, postupně se však projevují i jiné jeho vlastnosti. Jako v každé pohádce o Honzovi i ten náš odchází do světa s typickým rancem máminých buchet. Tentokrát utíká před verbířema, kteří ho chtějí odvést do války. Nebyla by to pohádka, aby v ní nesehrál roli kouzelný předmět, který pohádkovému hrdinovi obvykle pomáhá v nesnázích. V našem příběhu jej představuje mámin medajlonek, který mu daruje jeho otec Vojta při náhodném setkání, když se coby válečný veterán vrací domů z vojny. Medajlonek s nadpřirozenou schopností Honzu varuje před nástrahami, které mu připraví zrádná víla - bludička. Jak název napovídá, při svém putování se potká s krásnou Madlenkou, upřímným vesnickým děvčetem. Oba, jak jinak, se do sebe zamilují a plánují svatbu. To se nelíbí mstivé a zlé statkářce Kunhutě, u které Madlenka slouží. Ta jim chce jejich plán za každou cenu překazit. datum: 10. 10.
místo: Malá scéna Česká Třebová začátek v 15.00 hodin vstupné: 70,- Kč
 
Hudební besídka ZUŠ
Pořádá ZUŠ, sledujte plakáty datum: 12. 10. místo: Malá scéna Česká Třebová začátek v 18.00 hodin
Kateřina a Miloš MOTANI: Velké safari a malé surikaty
Gepardí stezkou do ráje řeky Okavango. Z místa přepadení, do zelené divočiny, až k vodopádům Viktoria, okolo baobaby a hvězdnaté nebe nad hlavou, africká zvířata tak blízko, že člověk cítí bušit své srdce až v krku. 
VELMI ÚSPĚŠNÝ, NEJBOHATŠÍ A NEJPESTŘEJŠÍ CESTOVATELSKO-GEOGRAFICKÝ PROJEKT AUTORŮ KATEŘINY & MILOŠE MOTANI.
Předprodej vstupenek na www.kcct.cz, v Informačním centru v Městském muzeu, či v kanceláři KC a 1 hodinu před začátkem u pokladny.
datum: 12. 10.
místo: Velký sál KC Česká Třebová
začátek v 19.00 hodin
vstupné: 120,- Kč
 
Steve Clarke Trio (USA/D) Steve Clarke – baskytara (USA),
Walter Fischbacher (USA) – klávesy, Alex Bernath (D) – bicí
Steve Clarke je vynikající jazzový baskytarista z Bridgeportu v Connecticutu. Doposud vydal osm sólových alb (poslední album “Sparkle”, 2016) a 58 alb s dalšími umělci. Na jeho albu New Beginnings hostuje též Mike Stern. Steve koncertuje pravidelně v USA i Evropě. Clarkovy přirozeně plynoucí kompozice obsahují mnoho zručně uchopené fusionové inspirace, zatímco jeho plný tón a důmyslné linky a slapovací technika uchvacují publikum…Předprodej vstupenek na www.kcct.cz, v Informačním centru v Městském muzeu, či v kanceláři KC a 1 hodinu před začátkem u pokladny
datum: 13. 10. místo: Malá scéna Česká Třebová začátek v 19.00 hodin vstupné: 150,- Kč
 
XVII. ročník Mezinárodního varhanního festivalu Zdeňka Pololáníka 2021 
ZDENĚK POLOLÁNÍK JUBILEJNÍ
BESEDA BRNĚNSKÁ (CZ - Brněnský filharmonický sbor
PETR KOLÁŘ (CZ) - dirigent DRAHOMÍRA MACNEROVÁ (CZ) - varhany
Předprodej vstupenek na www.kcct.cz, v Informačním centru v Městském muzeu a 1 hodinu před začátkem u pokladny.
datum: 16. 10.
místo: Kostel sv. Jakuba Většího Česká Třebová začátek v 19.00 hodin vstupné: 100,- Kč, předplatitelé KPH 50,- Kč
 
Z CENTRA - Martin Šebela, regionální historik
Mezitím, co v městském muzeu probíhá výstava historických fotografií a obrazů nejrůznějších zákoutí našeho města, bude hostem pořadu Z centra Martin Šebela, k jehož loňskému jubileu se výstava koná. Řeč však bude také o publikační činnosti tohoto autora. Blíží se totiž termín vydání jeho publikace o historii Jabkancové pouti.
datum: 17. 10. místo: ON-LINE začátek v 18.00 hodin
 
Geraldine Aron: Můj báječný rozvod
Můj báječný rozvod je laskavá komedie, kterou irská autorka věnovala všem, kteří ne vlastní vinou zůstali sami. Všech patnáct postav vytváří Eliška Balzerová.  datum: 19. 10. - 19. 10. místo: Velký sál KC Česká Třebová začátek v 19.00 hodin vstupné: 400,- Kč
 
Metropolitní divadlo Praha: Sněhová královna v ledovém království
Muzikál na motivy pohádky Hanse Christiana Andersena, který bude plný efektů a čarovných pohádkových bytostí. V ledovém království na konci světa žije zlá Sněhová královna, která má srdce z ledu. Jedno dne, když se prohání, jako mrazivá meluzína nad Královstvím slunce, zahlédne prince Gaje, který si ze sněhu staví sněhuláka.  Jeho mladší sestřičky Ela a Any si z bratrovy nešikovnosti dělají legraci…a tak, když mu Sněhová královna nabídne náruč stříbrného prachu a celé království z ledu, očarovaný Gaj se nechá unést do jejího království. Jeho náhlé zmizení trápí obě sestřičky, které se ho vydají se sněhulákem Olíkem hledat. Cestou zažijí mnohá dobrodružství a potkají se s pohádkovými bytostmi, které nikdy předtím neviděly…Režie: Dana Bartůňková
Předprodej vstupenek na www.kcct.cz, v Informačním centru v Městském muzeu, či v kanceláři KC a 1 hodinu před začátkem u pokladny.
datum: 23. 10. místo: Malá scéna Česká Třebová začátek v 15.00 hodin vstupné: 70,- Kč
 
Hudební besídka ZUŠ
Pořádá ZUŠ, sledujte plakáty datum: 26. 10. místo: Malá scéna Česká Třebová začátek v 18.00 hodin
 
DP Jaro 20 - Divadlo Rokoko- V. Mašková, P. Khek: ČAPEK
Hra o zoufalém zápase dobrého a čestného člověka s přesilou, jež ho nakonec udolala jen o malou chvíli dřív, než se naplnily všechny katastrofy, před kterými varoval. Hra, která upozorňuje na paralely se současným děním, inscenovaná s vírou, že konec bude jiný. Inscenace sleduje poslední chvíle života Karla Čapka.
Hrají: J. Hána, M. Kačmarčík, M. Málková, S. Jachnická, V. Dvořák…
Režie: Pavel Khek
datum: 30. 10. - 30. 10. místo: Velký sál KC Česká Třebová začátek v 19.00 hodin vstupné: 400,- Kč
 
Divadlo D5 Praha - O klukovi z plakátu
Kluk z plakátu je výtvor malíře – táty Lukáše, který maloval kluka podle svého syna, a tak si oba byli podobní jako vejce vejci. Kluk z plakátu ale uměl mluvit, a tak se skamarádil s Lukášem, se kterým zažívá různá dobrodružství. Společně se vydávají na průzkum plakátů, které také ožívají, a tak se oba setkají s různými pohádkovými bytostmi. 60 minut bez přestávky.
Předprodej vstupenek na www.kcct.cz, v Informačním centru v Městském muzeu, či v kanceláři KC a 1 hodinu před začátkem u pokladny.
datum: 31. 10. - 31. 10. místo: Malá scéna Česká Třebová začátek v 15.00 hodin vstupné: 70,- Kč
 
Z CENTRA - Zdeněk Řehák, jednatel městské společnosti Eko Bi
Připravované změny v systému svozu odpadů i dva roky od převzetí provozu místního krematoria do rukou městské společnosti. Právě to budou hlavní témata povídání se Zdeňkem Řehákem. Při něm však zajisté zbyde také dostatek času k prodiskutování dalších služeb, které tato městská společnost v našem městě poskytuje.
datum: 31. 10. místo: ON-LINE začátek v 18.00 hodin
 
PŘIPRAVUJEME NA LISTOPAD:
8.11. Karel Plíhal - koncert, 9.11. KPH - Slavic trio, 12. 11. Velký swingový orchestr Česká Třebová, 14.11. Taneční odpoledne, 23. 11. DP - Smím prosit?, 30.11. Jaroslav Svěcený - koncert