ČESKOTŘEBOVSKÉ KINO SVĚT UVÁDÍ V ŘÍJNU
 
100% vlk (Austrálie) 2D
Čtrnáctiletý Freddy vypadá jako obyčejný kluk, ale není obyčejný a není ani úplně člověk. Patří do starého rodu vlkodlaků a těší se na svou první proměnu ve vlka. Je trochu potrhlý, ale až se stane skutečným vlkodlakem, bude se z něj vážený člen smečky a jednou velmi obávané monstrum. Stejně jako jeho otec a jeho děda i praděda. V tu velkou slavnostní noc první proměny se ale něco zvrtne a Freddy se změní v ne příliš dravého ani moc hrozivého, zato ve strašně moc rozkošného... pudla. Tohle je stoprocentní zklamání pro všechny. Roztomilý pudlík nemá mezi vlkodlaky co pohledávat, Freddy je doslova a do písmene vykopnutý na ulici. Prozatím. Kouzelná noc a úplněk pro první proměnu stále trvá a Freddy musí do rána dokázat, že je opravdovým stoprocentním vlkodlakem. Se srdcem vlka a s roztomilou růžovou šošolkou se pudl Freddy vydává do ulic za dobrodružstvím a hromadou legrace. Režie: A. Stadermann Mládeži přístupno, animovaný, komedie, český dabing, 96 min.
datum: 02. 10.
místo: Velký sál KC Česká Třebová
začátek v 17.00 hodin
vstupné: 120,- Kč

 
After: Tajemství (USA) 2D
 
Tessu a Hardina čeká doposud největší výzva jejich vztahu, ta výzva se jmenuje život. Po konci Univerzity má Tessa možnost získat práci svých snů, která ale znamená stěhování přes půl Ameriky, zatímco Hardin si maloval, že by se společně mohli přestěhovat do Londýna. Ve chvílích, kdy se pevně drží v objetí, se zdá, že jsou nerozluční, že jim u nohou leží celý svět. Rozdělit je ale může Hardinova žárlivost, divoké chování a jeho talent Tessu opakovaně zraňovat. Jak dlouho dokáže Tessa vydržet koloběh žhavých vyznání, ošklivých scén a následných odpouštění? Do jejich složité situace navíc vstoupí nečekaný návrat Tessina otce a šokující odhalení ze strany Hardinovy rodiny. Na konci už nebude kam couvat, Tessa a Hardin se budou muset rozhodnout, jestli jejich láska stojí za to, aby za ni přes všechna protivenství bojovali, nebo zda je čas jít vlastní cestou. Hrají: H. Fiennes Tiffin, J. langford... Režie: C. Landon Mládeži přístupno od 12 let, romantický, český dabing, 99 min.
datum: 04. 10.
místo: Velký sál KC Česká Třebová
začátek v 19.00 hodin
vstupné: 130,- Kč

 
Marťanské lodě (ČR/Norsko) 2D
Martin (Martin Kyšperský) a Eliška (Eliška Křenková), hlavní hrdinové filmu Marťanské lodě, se poprvé setkávají na narozeninové party ve vybydlených prostorách brněnského nádraží. Mladá psycholožka hudebníka pozve na přednášku, kterou pořádá. Na Martina zapůsobí. On kolem ní krouží, ona ho loví. Martin za ní odletí do Norska. Po návratů domů zjišťují, že bez sebe nemůžou být. Je to jak z hollywoodské romance, jen v kulisách Brna. Vyléčí vesmírná láska všechny bolesti? Režie: J. Foukal Mládeži přístupno, romantický, drama, 77 min
datum: 06. 10.
místo: Velký sál KC Česká Třebová
začátek v 19.00 hodin
vstupné: 110,- Kč

 
Karel (ČR) 2D náhradní termín za 15.10. 2020
 
Celovečerní dokumentární film Karel přináší ojedinělý pohled do soukromí a do duše Karla Gotta. Renomovaná režisérka Olga Malířová Špátová natáčela s Karlem Gottem po dobu celého jednoho roku a díky jeho upřímné otevřenosti vznikl nezvykle osobní až intimní pohled na život slavného zpěváka, jaký se doposud široké veřejnosti, ani jeho skalním příznivcům, nenaskytl. Zároveň v něm nechybí Gottův nadhled a humor.
Film Karel není a nemá být přehlídkou nesporné slávy Karla Gotta a jeho pěveckého talentu a úspěchů. Režisérka Olga Malířová Špátová vstoupila se svou kamerou tam, kde sláva končí a kde se z fenomenálního Zlatého slavíka Karla Gotta stává pouze Karel, nadšený malíř, milující manžel a táta svých dcer. Tvůrci totiž zachytili Karla Gotta nejen při jeho vystoupeních nebo při setkáních s fanoušky u nás i v Hamburgu, ale především v jeho domácím prostředí. Ať už v Praze, na chalupě, nebo na vsi, kde trávil dětství.
datum: 07. 10. - 07. 10.
místo: Velký sál KC Česká Třebová
začátek v 19.00 hodin
vstupné: 130,- Kč

 
Myši patří do nebe (ČR/Francie/Polsko/SK) 2D
 
Myška Šupito ráda všechny přesvědčuje o tom, že je nejodvážnější myší na celém světě a vůbec ničeho se nebojí. Ale opak je pravdou, ve skutečnosti se pobobkuje ze všeho, co se kolem jen mihne. Jejím toužebným přáním je být stejně statečná jako její tatínek. Ten se dokázal s nasazením vlastního života postavit děsivému lišákovi Tlamounovi, postrachu celého lesa. Boj sice nevyhrál, stal se ale obdivovaným hrdinou myšího společenství. Šupito chce všem dokázat, že odvaha je dědičná. Snaží se zopakovat jeho legendární kousek - vytrhnout pár chlupů z liščího kožichu. Za cíl si vybere spícího mladého lišáka Bělobřicha. Vše se nakonec semele trochu jinak, než si malá myška představovala. Lišák se nečekaně probudí a honička končí nešťastně pro oba dva. Šupito i Bělobřich se dostanou do zvířecího nebe. Režie: D. Grimmová J. Bubeníček Mládeži přístupno, dobrodružná animovaná komedie, český dabing, 87 min.
datum: 09. 10.
místo: Velký sál KC Česká Třebová
začátek v 17.00 hodin
vstupné: 130,- Kč, děti do 15 let 110,- Kč

 
Karel (ČR) 2D
 
Film Karel není a nemá být přehlídkou nesporné slávy Karla Gotta a jeho pěveckého talentu a úspěchů. Režisérka Olga Malířová Špátová vstoupila se svou kamerou tam, kde sláva končí a kde se z fenomenálního Zlatého slavíka Karla Gotta stává pouze Karel, nadšený malíř, milující manžel a táta svých dcer. Tvůrci totiž zachytili Karla Gotta nejen při jeho vystoupeních nebo při setkáních s fanoušky u nás i v Hamburgu, ale především v jeho domácím prostředí. Ať už v Praze, na chalupě, nebo na vsi, kde trávil dětství. Zpěvák se ve filmu vydává po stopách svého života na místa, která sehrála v jeho životě důležitou roli. Odhaluje neznámé zákulisí koncertů, i svůj život s rodinou a soukromí, které si jinak snaží s pokorou a láskou chránit. Díky upřímné otevřenosti Karla Gotta mohou diváci vidět autentický a jedinečný filmový portrét, plný nečekaných vzpomínek. Mládeži přístupno, dokumentární, 127 min.
datum: 10. 10.
místo: Velký sál KC Česká Třebová
začátek v 19.00 hodin
vstupné: 130,- Kč

 
Prvok, Šampón, Tečka a Karel (ČR) 2D
 
V příběhu Prvoka, Šampóna, Tečky a Karla si čtyři kamarádi ve středním věku přiznají, že nežijí tak, jak si představovali. A rozhodnou se vyřešit svou krizi provokativní hrou a plněním odvážných úkolů. Jak čtyřicátník zjistí, jestli je opravdovej chlap? Jak zabrání korozi svých ideálů, rozplynutí snů a scvrkávání varlat? Prvok, Šampón, Tečka a Karel se pokusí najít v sobě odvahu udělat pořádnou kravinu jako zamlada. Nebo aspoň odvahu za všech okolností říkat to, co si opravdu myslí. Kdo splní úkol, není sráč…Hrají: M. Pechlát, D. Švehlík, H. Čermák, M, Hofmann... Režie: P. Hartl Mládeži přístupno od 12 let, komedie, drama, 117 min.
datum: 11. 10.
místo: Velký sál KC Česká Třebová
začátek v 19.00 hodin
vstupné: 130,- Kč

 
Minuta věčnosti (ČR) 2D
Špičkový kardiochirurg Petr (Jiří Langmajer) je velmi uzavřený a introvertní muž. Jeho jednadvacetiletá dcera Lucie (Martina Babišová) má vrozenou srdeční vadu a Petr se ji rozhodne operovat sám při plánované operaci. Po operaci se společně vydají na dobrodružnou výpravu na nádherný severský ostrov. Tady mají dost času, aby k sobě opět našli cestu, protože Lucie se s ním už moc nestýká a stále ji trápí, že její matku opustil. Petr musí během dobrodružné výpravy přijít na spoustu věcí, které mu unikly a neustále je nucen odpovídat své dceři na všetečné otázky. Petr si uvědomuje, že mu Lucie chybí, že by měl některé věci ve svém životě změnit a naučit se nebýt tak velkým egoistou jakým je. Jednoho dne však Lucie náhle uprostřed divoké přírody zkolabuje. Petr si náhle není jistý, jestli neudělal někde chybu. Navíc má pocit, že je uprostřed nekonečné přírody ztracený a začne se mu stírat rozdíl mezi realitou a fikcí. Režie: R. Havlík Mládeži přístupno, drama, 81 min.
datum: 13. 10.
místo: Velký sál KC Česká Třebová
začátek v 19.00 hodin
vstupné: 130,- Kč

 
Zátopek (ČR) 2D BIO SENIOR
 
Australský rekordman Ron Clarke přijíždí v pohnutém roce 1968 do Prahy za legendárním běžcem Emilem Zátopkem, jehož bezmezně obdivuje. V rozhovorech Rona s Emilem se děj filmu retrospektivně vrací do stěžejních momentů atletova sportovního i soukromého života a spojuje se v komplexní portrét muže, jenž neztrácí tempo ani poté, co jeho poslední závod skončí a jenž dokáže bojovat nejen na atletickém oválu. Film vypráví o nezlomné síle vůle, která dodnes inspiruje tisíce sportovců po celém světě. A také o jedinečném vztahu dvou lidí – Emila a Dany Zátopkových – kteří navzdory všem překážkám spolu strávili celý život. Hrají: V. Neužil, M. Issová, J. Frecheville... Režie: D. Ondříček Mládeži přístupno, drama, 130 min.
datum: 14. 10.
místo: Velký sál KC Česká Třebová
začátek v 17.00 hodin
vstupné: 60,- Kč

 
Vlk a lev: Nečekané přátelství (FR) 2D
Dvacetiletá dívka Alma přeruší své studium hry na piano a odjede na nějaký čas na chatu po svém dědečkovi, která leží na ostrově uprostřed majestátní kanadské divočiny. Brzy potom se její život obrátí vzhůru nohama a navždy změní. Po letecké havárii v lesích objeví malé lvíče určené pro výcvik v cirkuse a současně s tím se ujme i mláděte vzácného stříbrného vlka, kterého do chaty přinese vlčice uvyklá na přítomnost a přízeň jejího dědy. Rozhodne se je ochránit před světem lidí, postarat se o ně a dohromady vytvoří neobvyklou rodinu. Zvířata mají ostrov jen pro sebe a učí se v přírodě divokým instinktům, Alma je učí poslouchat hru na piano, a přestože s postupem času vlk i lev rostou z roztomilých mláďat do podoby a do síly obávaných šelem, pouto všech tří je stále silnější. Dlouhé soužití ale skončí během okamžiku, kdy idylu ostrova naruší dotek civilizace. Hrají: M. Kunz, G. Green... Režie: G. de Maistre Mládeži přístupno, rodinný, dobrodružný, český dabing, 99 min.
datum: 16. 10.
místo: Velký sál KC Česká Třebová
začátek v 17.00 hodin
vstupné: 120,- Kč

 
Večírek (ČR) 2D
 
Na večírku se postupně scházejí bývalí spolužáci. Toto setkání by se pravděpodobně neslo v duchu lehkého škorpení a nostalgických vzpomínek, jenže místo dalšího spolužáka zazvoní u dveří podomní prodavač a přinese nečekanou zprávu o kamarádovi, který už nikdy nedorazí. Účastníci večírku se za ním společně vydávají autobusem. Během cesty se ukáže, že mluvit o skutečných pocitech je mnohem složitější, než se zdá. Hrají: J. Langmajer. T. Dyková, K. Roden, M. Taclík... Režie: M. Suchánek Mládeži přístupno od 12 let, komedie, 90 min.
datum: 18. 10.
místo: Velký sál KC Česká Třebová
začátek v 19.00 hodin
vstupné: 100,- Kč

 
Láska na špičkách (ČR) 2D
 
Příběh romantické komedie je zasazen do malého města a okolí na Broumovsku. Dramatická krajina koresponduje s náladami hlavní hrdinky Terezy (36), bývalé primabaleríny Národního divadla, která po úrazu skončila kariéru profi tanečnice a přestěhovala se s manželem Petrem a sedmiletou dcerou Maruškou na opuštěný mlýn, který zdědila po babičce. S buldočí vůlí a přes omezené finanční prostředky stavení rekonstruuje, aby vytvořila rodině nový domov. A přivydělává si tím, že vede v místní škole kroužek pohybové výchovy. Učí životem unavené ženy dávno zapomenutým tanečním pohybům a jejich dcerky základům baletu. Petr na venkově není šťastný, chce dělat kariéru v Praze. Manželství procházející krizí, nejistá existence a lidská omezenost některých obyvatel malého města Terezu nutí táhnout na vlastních bedrech víc, než možná dokáže unést. Hrají: V. Kerekes, O. Veselý, V. Bečková, L. Noha, J. Kohák...Režie: P. Zahrádka Mládeži přístupno, komedie, romantický
datum: 20. 10.
místo: Velký sál KC Česká Třebová
začátek v 19.00 hodin
vstupné: 130,- Kč

 
Mimi šéf: Rodinný podnik (USA) 3D
 
Když se na konci Mimi šéfa bráchové Tim a Ted konečně skamarádili, zdálo se, že jim to vydrží napořád. V pokračování s podtitulem Rodinný podnik jsou oba dospělí a totálně odcizení. Zatímco Ted je ponořený v byznysu a vydělává bambilióny, Tim je spokojený otec dvou holek, nadané teenagerky Tabithy a roztomilého batolete Tiny. Tabitha, která chodí do školy pro nadané děti, má za největší vzor strejdu Teda, což jejího otce trochu rozčiluje, protože s bráchou fakt vůbec nevychází. To ovšem netuší, jaké nečekané společné stmelovací dobrodružství je čeká. Za všechno může Tina, která je ve skutečnosti tajnou agentkou organizace Baby Corp a má za úkol odhalit velké spiknutí spojené se sestřinou školou a jejím podivným ředitelem. A i když je Tina hodně šikovná, ví, že bez pomoci se neobejde. Režie: T. McGrath Mládeži přístupno, animovaná komedie, český dabing, 107 min,. Nutné na místě zakoupit brýle, které jsou dále přenosné a použitelné na další 3D filmy.
datum: 24. 10.
místo: Velký sál KC Česká Třebová
začátek v 17.00 hodin
vstupné: 130,- Kč, děti do 15 let 110,- Kč

 
Duna (USA) 2D
 
Kultovní sci-fi dílo vypráví o mocenských bojích uvnitř galaktického Impéria, v nichž jde o ovládnutí planety Arrakis: zdroje vzácného koření - melanže, jež poskytuje zvláštní psychické schopnosti, které umožňují cestování vesmírem. Padišáh imperátor svěří správu nad Arrakisem a s ní i komplikovanou těžbu neobyčejné látky vévodovi rodu Atreidů. Celá anabáze je ale součástí spiknutí, z něhož se podaří vyváznout jen vévodovu synovi Paulovi a jeho matce, kteří uprchnou do pouště. Jejich jedinou nadějí jsou nedůvěřiví domorodí obyvatelé fremeni, schopní trvale přežít ve vyprahlé pustině. Mohl by Paul Atreides být spasitelem, na kterého tak dlouho čekají? Hrají: T. Chalamet, R. Ferguson... Režie: D. Villeneuve Mládeži přístupno, dobrodružný, sc-fi, český dabing, 155 min.
datum: 25. 10.
místo: Velký sál KC Česká Třebová
začátek v 19.00 hodin
vstupné: 130,- Kč

 
Matky (ČR) 2D BIO SENIOR
 
Čtyři nejlepší kamarádky jsou sebevědomé, chytré, užívají si, probírají spolu chlapy, vztahy a sex. K tomu se ale taky starají o děti, nebo je právě porodily, případně jsou těhotné. Sára (Hana Vagnerová) má hezký zadek, a tak ho začala fotit a žít ve světě sociálních sítí. Hedvika (Petra Hřebíčková) žije tak trochu ve zlaté kleci, její manžel workoholik (Jiří Langmajer) moc doma není, a tak není divu, že ji okouzlí mladý zpěvák David (Vladimír Polívka). Zuzana (Sandra Nováková) je po rozchodu s Kamilem (Václav Neužil) bez peněz, prostě upracovaná a uhoněná matka dvou dětí. Zato Eliška (Gabriela Marcinková) má skvělého kluka (Štěpán Benoni), nesnesitelné rodiče, je těhotná a je jí špatně úplně ze všeho. Ale hlavně mají jedna druhou…Režie: V. Moravec Mládeži přístupno od 12 let, komedie, romantický, 95 min.
datum: 26. 10.
místo: Velký sál KC Česká Třebová
začátek v 17.00 hodin
vstupné: 60,- Kč

 
Venom 2: Carnage přichází (USA) 3D
 
Na filmová plátna se vrací Tom Hardy jako Venom, jedna z nejlepších a nejkomplexnějších comicsových postav společnosti Marve. Hrají: T. Hardy, M. Williams, W. Harrelson... Režie: A. Serkis Mládeži přístupno od 12 let, akční, dobrodružný, český dabing, 120 min. Nutné na místě zakoupit brýle, které jsou dále přenosné a použitelné na další 3D filmy.
datum: 27. 10.
místo: Velký sál KC Česká Třebová
začátek v 19.00 hodin
vstupné: 150,- Kč