Posílení Kohouti zahájili sezónu. Sponzoří je neopustili   

U příležitosti konání sobotního turnaje O pohár starostky města Magdaleny Peterkové proběhlo na českotřebovském zimním stadionu setkání s partnery klubu, kteří Kohouty finančně podporují.

Předseda klubu Vladimír Vaněk seznámil přítomné s novým modelem krajské hokejové ligy. Ta se bude v základní části samostatně hrát v Pardubickém a Královéhradeckém kraji, v nadstavbové a další části soutěže se budou střetávat mužstva z obou regionů. Partneři byli rovněž informováni o prodloužení smluv, uzavřených na začátku minulé sezony, která kvůli pandemii covidu zůstala nedohrána. Pozitivní je, že prakticky všichni partneři budou klub podporovat i v sezoně 2021/2022.

Generálním partnerem klubu zůstává strojírenská společnost Rieter CZ Ústí nad Orlicí, která je součástí švýcarského koncernu RIETER.
Pro naši firmu má smysl spojení s někým, kdo chce a dokáže být úspěšný, kdo chce a dokáže vyhrávat. Kohouti takovým partnerem jsou, to v minulých letech jasně prokázali,“ zmínil na setkání generální ředitel společnosti Jan Lustyk, který při této příležitosti vyzvedl nedávný podnikatelský úspěch společnosti. „Firmě Rieter se podařilo koupit část největšího konkurenta, firmy Sauer. Je to velká věc. Kdybych to měl přirovnat ke sportu, je to něco podobného, jako kdyby Barcelona koupila část Realu Madrid,“ uvedl Lustyk, který si přeje, aby Kohouti navázali na úspěch z roku 2019, kdy krajskou ligu vyhráli.

Českotřebovští Kohouti půjdou do nové sezony posíleni o brankáře Mahdala, obránce Blažeje s Adolfem a útočníka Semoráda. Co o hráčském kádru soudí trenér Martin Šejba?
„Tým je velmi silný, v kabině je řada hráčů ze zkušenostmi z vyšších soutěží. Za sebe říkám, že chceme předvádět atraktivní útočný hokej, žádné velké zdržování ve vlastním obranném pásmu. Věřím, že budeme hrát hokej, který se bude líbit našim fanouškům,“ prohlásil českotřebovský kouč.

Nejvýraznější posilou Kohoutů je zkušený útočník Jan Semorád. Odchovanec Dynama Pardubice působil v posledních dvou sezonách v druholigovém Trutnově.

„Ve své hokejové kariéře jsem působil v řadě klubů a prožil mnohé, teď se chci hokejem v první řadě bavit. V České Třebové se mi líbí, je tady kvalitní zázemí a po všech stránkách nadstandardní podmínky. I já bych rád přispěl k tomu, že budeme hrát atraktivní hokej a střílet hodně gólů. Zkrátka předvádět hokej, který bude bavit. Doufám, že sezona bude probíhat normálně. Neumím si představit, že bychom měli hrát bez diváků…“

Na závěrečná slova Jana Semoráda ještě jednou reagoval generální ředitel společnosti Rieter CZ Jan Lustyk: „Souhlasím, že se hokej hraje pro diváky. V České Třebové to platí dvojnásob, Kohouti měli v posledních letech nejvyšší návštěvy v soutěži.“

Přítomné vzápětí pořádně rozesmál podnikatel Pavel Klacl, který se ve svých vzpomínkách vrátil o tři roky zpět. „Vážení, rád tady slyším slova o atraktivním útočném hokeji. Jen bych se přimlouval za to, aby mužstvo nezapomínalo bránit. Musím se vrátit k domácímu zápasu s Chocní, který se hrál v říjnu 2018. Pokud si dobře vzpomínám, ve 38. minutě jsme vedli 8:1 a nakonec z toho bylo neuvěřitelné drama, které skončilo výhrou 11:10 po samostatných nájezdech. Nejsem nejmladší a řeknu vám, že to tehdy byl na srdce pořádný nápor…“

Poslední slovo patřilo starostce Magdaleně Peterkové: „Všem přeji pevné zdraví, abychom mohli chodit na hokej, který naše město tak dobře zviditelňuje v Pardubickém a nyní dokonce i v Královéhradeckém kraji. Kohoutům fandím a věřím, že na jaře budeme mít důvod k radosti a oslavě.“