Týden pěstounství  začne 13. září         
Už 13. září startuje týdenní akce Rozběhněme pěstounství, která se koná v rámci tradičního Týdne pro pěstounství. Pokud se chcete zapojit a pomoci rozběhnout pěstounství, zaregistrujte se na webu www.rozbehnemepestounstvi.blogspot.com. Zde také najdete podrobnější informace o jednotlivých trasách i o tom, jak takový běh absolvovat.
Na webu najdete online registraci v jedné ze čtyř kategorií. Na váš e-mail vám přijde startovní číslo spolu s podrobnými informacemi o tom, jak dál postupovat, a pak už je jen na vás, kdy během týdne trasu absolvujete.
„Jak je z celé akce zřejmé, cílem není vyhrát, ale zúčastnit se a sdílením fotek na sociálních sítí šířit povědomí o pěstounství v Pardubickém kraji,“ říká radní pro sociální péči a neziskový sektor Pavel Šotola. „Pokud nám chcete pomoci šířit ideu pěstounství, vezměte přátele, spolupracovníky či členy rodiny, vytiskněte si startovní číslo a vyrazte. Přitom se prosím vyfoťte a sdílejte fotku na sociálních sítích s hashtagem #rozbehnemepestounstvi. Věříme, že se tak potřebné informace dostanou k čím dál širší veřejnosti. Podrobnosti najdete na našem webu www.krajprorodinu.cz,“ vyzývá Pavel Šotola.
Trasy běhů pro pěstounství jsou díky zapojení neziskových organizací, ale i měst, rozmístěné po celém kraji. „Ve Svitavách máme připravenou trasu o délce 2,5 km. Není nutné běžet, je možné ji i projít. Naším cílem je šířit pěstounství s každým absolvovaným kilometrem“, doplňuje Šárka Řehořová, vedoucí odboru sociálních věcí ve Svitavách. „Ve středu plánujeme pro zájemce Den otevřených dveří na městském úřadě, kdy budeme připraveni odpovídat na otázky související s pěstounstvím. Současně bude probíhat výstava obrázků dětí z pěstounských rodin. Díky spolupráci s organizací Děti patří domů budeme mít po celý týden nabitý i další doprovodný program. Ve čtvrtek proběhne Cestovatelský večer spojený s krátkou besedou o pěstounství  a v pátek 17.9. od 20 hodin promítání filmu Rodiče napořád, na kterou naváže beseda s pěstouny. V sobotu zase můžete zažít pěstounství  v rámci akce Zažij město Svitavy jinak.“