Benefiční večer pro školu Na rovině 
Škola, dnes již s novým názvem Mateřská škola a Základní škola Na rovině v České Třebové, vzdělává žáky již  8. rokem a letos poprvé naplnila dětmi a žáky školu od mateřské školky po deváté ročníky základní školy.
Mateřská škola i Základní škola je řádně zapsaná v rejstříku škol a školských zařízení při MŠMT. Jsme školou nestátní, kde zřizovateli jsou dvě fyzické osoby, nyní Slavomíra Petrová a Tomáš Lebeda. Novou ředitelkou školy je Mgr. Renáta Hálová, která zároveň vede mateřskou školu.
Aktivita zřizovatelů i celého pedagogického týmu je zaměřena na děti a na základě Kodexu školy Na rovině propojuje akreditovanou výuku s výchovou dětí pro život ve společnosti, ve které žijeme.
Na  dobročinném večeru 3.11.2022 je možné se seznámit s myšlenkami a kodexem ZŠ Na rovině a můžete se stát jejím podporovatelem. Škola není v letošním školním roce financována z veřejných prostředků, protože škola,  chybou bývalé ředitelky, neposlala včas žádost o přidělení dotace na platy pedagogů.
Ve škole máme 3 žáky s doporučenými podpůrnými prostředky, bohužel i tato dotace je vázána na základní dotaci a je tudíž rovněž zamítnuta. Celková finanční ztráta přesahuje částku 3 mil Kč. Provoz školy je částečně hrazen rodiči dětí a žáků, kteří však hradí svými prostředky nájemné a energie a nemohou hradit výdaje na platy pedagogů a odvody z mezd.
Škola v zájmu dětí uvítá jakoukoli pomoc s nesnadným úkolem zajistit výše uvedené financování.
Filosofií školy Na rovině je aplikovat funkční vzdělávací systém montessori pedagogiky v propojení s projektovým vyučováním, který maximálně a všemi smysly přibližuje žákům reálný život, který je čeká.
Benefiční večer začíná v 17 hodin ve společenském sále Hostince U Coufalů, na adrese Přívrat 39.
V 17.00hod program začíná představením některých výukových metod školy Na rovině. Pedagogové si pro Vás připravili ukázky z výuky, kterou režírují běžně v hodinách pro naše žáky. Postupně přehlédnete práci a metody výuky v hodinách chemie od Magdalény Hynkové, anglického jazyka od Tomáše Lebedy a českého jazyka o psací formě písma Comenia Script od Slávky Petrové. Zde bude prostor i na Vaše dotazy.
Po besedě bude následovat divadelní komedie „Vražda U Střelnice“.
Věříme, že se budete dobře bavit a že najdete způsob svého přispění k rozvoji školy Na rovině v České Třebové.  Těšíme se na Vaši návštěvu.

 

 

Mgr. Renáta Hálová – ředitelka školy
Slavomíra Petrová a Tomáš Lebeda – zřizovatelé školy  
Miloš Pražák – předseda Rady ŠPO
a celý pedagogický sbor mateřské a základní školy.