Digitalizace kina proběhla právě před 11 lety v říjnu 2011
Pracovníci montážní firmy pracovali na montáží a odzkoušení digitální projekce v českotřebovském Kulturním centru. Bylo instalováno nové stříbrné plátno, nový digitální projektor s dalším potřebným zařízením, přímo do projekční kabiny byl zaveden také optický kabel. 
Na pracovištích zajišťujících digitální projekci jsou instalovány kamery. Dále byl  instalován výkonný server a zařízení pro 3D projekci, které bylo tehdy ve východní polovině Pardubického kraje unikátní. Digitalizace proběhla např. ještě v Lanškrouně, Svitavách, ale 3D projekce zde instalována zatím nebyla.
Uvádím pár fotografií zachycující úpravy v projekční kabině i v sále, na obrázcích lze porovnat dosavadní a novou projekční techniku a také dosavadní médium (cívku 35mm film - jednu z 6, které byly vždy k projekci každého filmu zapotřebí)) a nový disk s digitálním záznamem.
Také ukázku adjustace obrazu v sále na novém projekčním plátně. Kvalita projekce byla rázem proti dosavadní projekci z filmu nesrovnatelně vyšší.
 
Dnes po 11 letech zde již máme zařízení modernější, odpovídající současné špičkové projekční technice. Jeden z projektorů na 35 mm film je zde ovšem stále zachován. Pro plynulou projekci filmu z cívek byly zapotřebí projektory dva.

Uvádím ještě fotografii současného modernizovaného vybavení projekční kabiny  (ze srpna 2022)