Vítězná série Kohoutů pokračuje        

Historie se opakovala. Stejně jako v pátečním utkání na ledě Moravské Třebové rozhodli hokejisté České Třebové o svém vítězství o pouhé dva dny později v Lanškrouně až v závěrečné třetině. Bilance našeho týmu je příznivá: sedm zápasů, sedm výher.

Lanškroun - Česká Třebová 2:6 (0:1, 2:1, 0:4)

Branky: 25. Pirkl (Macháček), 29. Janík (Pražák) – 9. Veverka (Stolín, Vaňo), 37. Schejbal (Semorád, Ostřanský), 47. Pavlovský (Ostřanský), 48. Ostřanský (Pavlovský), 51. Ostřanský (Augustin, Čada), 59. Plášek (T. Prachař, Jemelka).
Rozhodčí: Kolář – Říha, Javůrek. Vyloučení: 8:3. Využití: 1:1. Diváků: 230. Střely na branku: 24:52. Nejlepší hráči: Pražák – Sedlák, Ostřanský, Pavlovský.
Lanškroun: Nimmerrichter – Pražák, Kužílek, Macháček, Bureš, Zedníček – Pejcha, Řehák, Marek – Šembera, Drlík, Kačerovský – Mann, Gildain, Janík – Švub, Pirkl, Dvořák.
Česká Třebová: Kraus – Sedlák, Čada, Schejbal, Jemelka, Pažourek, Krá – Pavlovský, Ostřanský, Augustin – Plášek, T. Prachař, Semorád – Veverka, Stolín, Vaňo.

Ve 49. vteřině fauloval lanškrounský útočník Kačerovský (podrážení), jenže Kohouti první přesilovou hru nevyužili. Domácí bojovali jako lvi, chvílemi jich bylo plné kluziště. Favorit se ujal vedení v čase 8:35, kdy se z otočky trefil Veverka – 0:1. V polovině první třetiny mohli hosté své vedení navýšit, nejprve Pavlovský a chvíli po něm také Augustin gólové šance neproměnili. Tlak českotřebovského mužstva postupně narůstal, střelecké pokusy Semoráda, znovu Pavlovského a Veverky se však neujaly. Krátce před první sirénou pálil od modré obránce Sedlák, domácí gólman Nimmerrichter jeho střelu se štěstím vytěsnil.

Lanškroun, který po prvním dějství prohrával pouze o jednu branku, vycítil příležitost a vycenil zuby. Ve 21. minutě zneškodnil brankář Kraus nájezd Kačerovského, Kohouti pak promarnili další přesilovku. Domácí se bez problémů ubránili a když se vyloučený útočník Pirkl vrátil do hry, stačilo mu k vyrovnání pouhých sedmnáct vteřin – 1:1.

Při vyloučení Veverky se do brejku dostali Augustin s Pavlovským, který však svůj blafák nedotáhl. Krátce po návratu Veverky byl na trestnou lavici vykázán Prachař a domácí Orli se velmi rychle dostali do vedení. K využití přesilové hry jim stačilo 21 vteřin, Pražákovu střelu v čas 28:14 pohotově tečoval Janík – 2:1.

Kohouti zrychlili a stále častěji se dostávali do střeleckých příležitostí. V rozmezí od 32. do 36. minuty nedokázali skórovat Ostřanský a dvakrát Pavlovský. V čase 36:04 se ujala až Schejbalova střela, kterému perfektně přihrával Semorád – 2:2. O dvě minuty později se do brejku dostal obránce Pažourek, ani on na brankáře Nimmerrichtera nevyzrál. Vzápětí se vytáhl Kraus, když zlikvidoval nájezd Řeháka.

V úvodu závěrečné třetiny byl vyloučen domácí obránce Pražák (faul loktem), v další gólové šanci neuspěl tentokrát Plášek. Ve 44. minutě pálil tvrdě Vaňo, domácí gólman s obrovskou dávkou štěstí puk ukryl pod svým tělem.

Ledy se hnuly o malý okamžik později. Lanškroun doplatil na Dvořákův nedovolený zákrok na Pavlovského (vysoká hůl). Tvrdě atakovaný Ostřanský stačil přihrát puk do jízdy Pavlovskému, který z pravého křídla v čase 46:39 vymetl pavučiny v horním pravém růžku lanškrounské branky – 2:3.

Domácí si vzali oddechový čas, rozjeté Kohouty však nezastavili. Po necelé minutě hry (47:25) přidal čtvrtý gól Ostřanský – 2:4. Orli se mohli vrátit do hry v 50. minutě, po chybě Kohoutů se do obrovské šance dostal Drlík, kterého vychytal pozorný Kraus. Vzápětí se hosté znovu prosadili. Časomíra ukazovala 50:12, když se po přesné Augustinově přihrávce trefil Ostřanský – 2:5. Gólový účet uzavřeli Kohouti v čase 58:35, kdy Prachařovu přihrávku od zadního mantinelu využil Plášek – 2:6.

HLAS PO UTKÁNÍ:

Vladimír Vaněk, manažer Kohoutů:
„Lanškroun potvrdil vzestup formy. Dvě třetiny nám dělalo problém menší hřiště, bruslení a důraz motivovaného soupeře. V závěrečné dvacetiminutovce se výkon mužstva zlepšil, rozhodující byly tři góly vstřelené v průběhu necelých čtyř minut. Soupeře jsme jasně přestříleli.“

Další výsledky: Polička – Litomyšl 1:4, Moravská Třebová – Chrudim 5:2, Hlinsko – Choceň 5:4 po nájezdech.

PŘÍŠTÍ ZÁPAS: OPĚT VENKU 

Choceň - Česká Třebová, středa 26. října, od 18.30 hodin.