Kohouti přivezli body také z Moravské Třebové   

Po první třetině se zdálo, že cesta Kohoutů k šestému vítězství v řadě bude přímočará. Soupeř byl jiného názoru, čtyřmi vstřelenými góly dostal favorita do úzkých. V závěrečné třetině bylo znovu všechno jinak, do černého mířili pouze hokejisté České Třebové. Kvalitní zápas sledovalo téměř pět stovek diváků.

Moravská Třebová - Česká Třebová 5:7 (1:3, 4:1, 0:3)

Branky: 2. Cach (Pírek, Horký), 21. Palička (trestné střílení), 24. Marek, 33. Horký (Janků), 34. Horký (Vaňous, Cach) – 7. Pavlovský (Ostřanský, Augustin), 11. Korhoň (Prachař), 14. Veverka (Plášek), 40. Semorád (Korhoň, Prachař), 49. Pavlovský (Prachař), 52. Sedlák (Pavlovský), 56. Augustin (Pavlovský).

Rozhodčí: Barek – Kopecký, Kalina. Vyloučení: 7:6. Využití: 0:2. Oslabení: 0:1. Diváků: 475. Střely na branku: 32:42. Nejlepší hráči: Peksa, Horký, Cach – Pavlovský, Augustin, Prachař, Korhoň.

Moravská Třebová: Peksa – Janků, Pírek, Cekr, Dubovčí, Blaháček, Kuchař – Cach, Vaňous, Horký – Berčák, Fibrich, Marek – Palička, Skopal, Scheuter – Kavan, Rosecký.

Česká Třebová: Ament (34. Kraus) – Sedlák, Daněk, Schejbal, Jemelka, Pažourek, Schejbal, Hradil – Pavlovský, Ostřanský, Augustin – Korhoň, T. Prachař, Semorád – Veverka, Vaňo, Plášek – Stolín.

Kohouti nezačali šťastně. Rychle propadli v útočném pásmu, domácí se snadno dostali do přečíslení dvou na jednoho, které v čase 1:09 s přehledem zakončil Cach – 1:0. Další příležitost měl v 5. minutě Skopal, naštěstí mířil vedle.

O vyrovnání se v čase 6:48 postarala první útočná formace Kohoutů, na konci její rychlé akce byl Pavlovský – 1:1. O malý okamžik později se domácí hokejisté dostali opět do přečíslení, hostující tým skvělým zákrokem podržel brankář Ament.

Druhou polovinu první třetiny ovládli hokejisté České Třebové. Po krásné Prachařově přihrávce se v čase 10:47 přesně trefil zkušený útočník Korhoň – 1:2. Domácího gólmana Peksu pak dvakrát prověřil tvrdě střílející Vaňo.

Z třetího vstřeleného gólu se Kohouti radovali ve chvíli, kdy na trestné lavici odpočíval obránce Hradil. Při hře v oslabení našel Plášek přesnou přihrávkou Veverku, který si v čase 13:57 věděl rady – 1:3. Domácí v pokračující přesilové hře zahrozili Vaňousem, jehož příležitost zmařil pozorný Ament. V závěru prvního dějství hráli přesilovku Kohouti, Schejbalovu ránu reflexívně vyrážel brankář Peksa.

V úvodu druhé třetiny získali Kohouti výhodu druhé přesilové hry, jenže s ní naložili katastrofálně. Po chybě v útočném pásmu se domácí dostali do brejku, při kterém fauloval obránce Sedlák. Nařízené trestné střílení pak v čase 20:21 s ledovým klidem proměnil Palička – 2:3.

Gól ve vlastním oslabení vlil do žil domácích hokejistů čerstvou krev. Hosté najednou nestíhali a nevěděli, kam dřív skočit. Po další zaváhání českotřebovských obránců se domácí radovali z rychlého vyrovnání, v čase 23:51 propasíroval puk za Amentova záda důrazný Marek – 3:3.

Kohouti pak znovu zabrali, střelecky však vyšli naprázdno. Nejprve neproměnil slibnou šanci Pavlovský, při další přesilové hře se vyznamenal gólman Peksa, kterého nedokázal překonat Prachař.

To nejhorší však teprve mělo přijít. Domácí hokejisté znovu zařadili vyšší rychlost a především důrazem v útočném pásmu dostávali Kohouty do úzkých. Ti inkasovali během pouhých 81 vteřin další dva góly!! V čase 32:16 strhl vedení na stranu Slovanu výborně hrající útočník Horký – 4:2, stejný hráč pak v čase 33:27 přidal další branku – 5:3 a postaral se o střídání českotřebovských brankářů.

Důležité bylo, že hosté bez další gólové úhony přečkali hru v oslabení. V závěru druhé třetiny naopak sami přesilovou hru využili, v čase 39:08 vstřelil gól naděje Semorád – 5:4.

Začátek závěrečné třetiny, to byla pro Kohouty zkouška ohněm.

V čase 41:23 byl vyloučen Prachař, v čase 42:21 k němu na trestnou lavici usedl obránce Král. Domácí hráli 62 vteřin v pěti proti třem, dalších 58 vteřin měli výhodu jednoho hráče v poli.

V klíčových okamžicích celého zápasu se Kohouti obětavou hrou ubránili a o pár minut později se vydali rázným krokem k tříbodovému vítězství.

V čase 48:37 zařídil vyrovnání Pavlovský, jehož střelu si Peksa nešťastně srazil do vlastní branky - 5:5. Po nedovoleném zákroku Vaňouse na Stolína (napadení) stačila Kohoutům jedna minuta ke vstřelení další branky, v čase 51:35 se trefil od modré obránce Sedlák – 6:5.

Domácí vrhli všechny síly do útoku, jenže nechali pootevřená vrátka do obrany a inkasovali sedmý gól. Po rychlém výpadu se o něj v čase postarali Pavlovský s Augustinem – 5:7.

HLAS PO UTKÁNÍ: 

Martin Filip, trenér Kohoutů:
„Po nešťastném začátku jsme první třetinu odehráli velmi dobře. Dvougólové vedení nás uspalo, druhé dějství jsme vůbec nezvládli. Ve třetí třetině se náš výkon naštěstí výrazně zlepšil, hráči dali do hry srdíčko a výsledek se dostavil.“
 
PŘÍŠTÍ ZÁPAS:

Lanškroun - Česká Třebová, neděle 23. října, od 17.00 hodin.