AKCE MĚSTSKÉ KNIHOVNY V LISTOPADU 2022      


LISTOVÁNÍ: TŘEŠNĚ V RUMU
30. 11. 2022, od 19:30 hodin
Dovolená s cholerickým dědou (!) komunistou (!!) na Kubě (!!!). Třicetiletá Michaela, redaktorka veřejnoprávní televize, potlačila svůj pud sebezáchovy a rozhodla se se svým (o čtyři dekády starším) dědou a partou důchodců bezmála měsíc cestovat po Kubě. Když balila kufry, ještě netušila, že za pár dní: stráví večer na policejní stanici na okraji Havany, pak se děda ztratí v pralese, že rum je oficiální snídaní šampionů a patery trenky na měsíc v pohodě stačí.
Těšte se na One woman show Petry Bučkové, kterou můžete znát ze seriálu Jitřní záře, plnou svérázných historek a bizarních situací v kubánských kulisách. Možná dojde i na Guantanameru aneb co se stane, když sejmete rudé třešničky z loga KSČM a naložíte je do řízného kubánského rumu.
Scénické čtení knihy Třešně v rumu od Michaely Janečkové. Vstupné: 80 Kč.
 
POHÁDKOVÝ LISTOPAD V KNIHOVNĚ
Přijďte si užít podzim s pohádkou. V listopadu proběhne tradiční pásmo čtyř pohádek doprovázené tvořením pro děti. Všechna představení se konají vždy v sobotu v 1. patře knihovny od 16 hodin. Po každém divadelním představení následuje tvořivá dílnička pro děti. Vstupné 50 Kč.  

 

5. 11. O Budulínkovi (Divadlo Koráb)
12. 11. Cirkus plný loutek (Divadlo eMillion)
19. 11. Pohádka pošťácká (MIM o. s.)
26. 11. Perníková chaloupka (Divadlo Myšák a Lišák)
 
AKCE PRO DĚTI
Matyldino pohádkohraní
1. 11. 2022 (úterý), 16:00, oddělení pro děti
Čtení příběhů a hraní her. Akce je vhodná pro předškoláky a děti mladšího školního věku. Účastníci obdrží samolepku do pracovního sešitu Knížkohraní. Vstupné dobrovolné.
 
Podzimní výtvarná dílna na Parníku
14. 11. 2022, 14:00–17:00, pobočka Parník – oddělení pro děti
Zveme všechny tvořivé děti do knihovny, budeme vyrábět dekorace z přírodních materiálů. Vstupné dobrovolné.
 
Knižní klubíčko
30. 11. 2022 (středa), 10:00, oddělení pro děti
Knižní klubíčko je tu pro rodiče, které zajímá, co číst dětem od narození až do věku 4 let.
Kromě tipů na leporela a knížky nechybí nápady na hry a říkanky. Je to také místo pro seznámení se s novými lidmi.
Vstupné dobrovolné. Na dětském oddělení je k dispozici přebalovací pult.
 

 

AKCE TEENSPACE
Filmový a seriálový kvíz
7. a 29. 11., od 14:00
 
BANG!
9. a 14. 11., 12:30–18:00
 
Přines svoji oblíbenou deskovku a nauč ji ostatní
23. a 24. 11., 12:30–16:00
Akce jsou vhodné pro děti od 10 let.
 
VÝSTAVA FOTOGRAFIÍ
Do konce prosince jsou v knihovně k vidění fotografie Petra Smejkala.

 

 

 

 

Omezení provozu knihovny
Ve čtvrtek 17. listopadu knihovna uzavřena.
V úterý 22. listopadu knihovna uzavřena.
 
Pro aktuální informace sledujte knihovnu na Facebooku, stránky www.moderniknihovna.cz, psát můžete na info@moderniknihovna.cz nebo volejte 732 756 827, 605 125 323 (pobočka Parník).

 

 

VYZKOUŠEJTE DALŠÍ ZÁŽITKOVÉ BATŮŽKY
Hledáte zajímavý program na odpoledne nebo celý víkend, který vás s dětmi společně zabaví? Půjčte si v městské knihovně některý ze Zážitkových batůžků, které pro vás knihovnice připravily. Zážitkový batůžek je plný her, knížek, pracovních listů, tipů na výlety, nápadů, zajímavostí a návodů na různé aktivity, ke kterým nepotřebujete ani připojení k internetu, ani jiné pomůcky, vše potřebné objevíte uvnitř.
Stačí si vzít batoh na záda a můžete vyrazit poznávat přírodu i věci okolo nás. Zážitkové batůžky nejsou jenom zábava, ale i nenásilná forma poznávání, hravého učení, pokusů a získávání nových informací.
Nabídka témat je široká: poznáte dinosaury, roční období, další vás zavedou třeba na cestu okolo světa, do říše ptáků, do dalekého vesmíru nebo budete zkoumat stromy či počasí. Nově půjčujeme zážitkové batůžky Rostliny a Lidské tělo. Můžete si na ně přes své čtenářské konto vytvořit rezervaci stejně jako na knihy.