VOLEJBALISTKA LUCKA BLAŽKOVÁ REPREZENTOVALA NA MISTROVSTVÍ SVĚTA


Vynikajících výsledků dosahuje odchovankyně českotřebovského Sokola Lucka Blažková. Prozatímním vrcholem její kariéry byla účast na nedávném 19. Mistrovství světa, které se konalo 23. září – 15. října v Holandsku a Polsku. Naše reprezentace se po 12 letech probojovala mezi světovou elitu a českotřebovačka Lucka Blažková byla u toho. Měla možnost vidět nejlepší hráčky světa a v přiložené fotografii je zvěčněna s brazilskou hráčkou Gabi, nejlepší světovou hráčkou. Bohužel  velice těžká skupina (Brazílie, Japonsko, Argentina, Čína, Kolumbie) byla nad síly české reprezentace, ale zkušenosti a zážitky jsou neocenitelné.

Lucka byla vychovávána ke sportu od malička ve sportovní rodině. Maminka basketbalistka, tatínek v dobách největší slávy českotřebovského volejbalu byl v jedním ze základních kamenů prvoligového družstva a bratr Martin sbíral mistrovské trofeje úspěšné českotřebovské volejbalové generace v mládežnických družstvech.

Lucka hraje v současné době v mistrovské Dukle Liberec  a v jednom z nejlepších ženských celků  naší extraligy na postu blokařky. A využiji této příležitosti k připomenutí další odchovankyně se zkušenostmi s reprezentačním dresem Anet Kohlerové, která úspěšně kroutí již několikátou sezónu v extraligovém družstvu Přerova.

Lucko, Anet jste super a moc Vám fandím a přeji, a určitě nejenom já, mnoho úspěšných sezón jak v reprezentaci, tak na klubové úrovni, ale i v osobním životě. A možná se společně jako třebováci společně potkáme na světové univerziádě v Číně v příštím roce. Máte dobře našlápnuto………..

Lubomír Vašina