Skautský zápisník


Spolupráce skautů ze Třebové a slovenského Svitu příští rok bude.
Domluvili se ve Svitu

Skupina vedoucích 3. chlapeckého oddílu střediska Javor Česká Třebová se 28. 9. 2022 vydala za skauty ze Svitu. Cesta měla jeden účel, a to domlouvat akce společné spolupráce na příští rok. Jednalo se o jejich druhé společné setkání v tomto roce, jelikož se slovenští skauti nemohli zúčastnit pálení čarodějnic, které se konalo v dubnu.
Cestou do Svitu byla pro vedoucí zorganizovaná prohlídka Bratislavy, kde se seznámili s nejzajímavějšími místy. Kvůli nepřízni počasí se následujícího dne podívali pouze do Bachledove doliny. Ta je na pomezí Spišské Magury, Belianských Tater a Podtatranské brázdy. Další den navštívili polské Tatry, kde za deště zdolali vrch Wielki Giewont, který je považován za polskou národní horu. Odpoledne poté navštívili termální park Goralski potok. V sobotu odpoledne na skauty čekala zajímavá prohlídka města Svit, na které se dozvěděli více o městě a o vizi zakladatele města Jana Antonína Bati. Na závěr se slovenskými skauty naplánovali společné akce na následující rok.
 
V příštím roce by se měli nejprve setkat na pálení čarodějnic, které bude nejspíše začátkem dubna. Následně by se měl 3. oddíl vydat za skauty na Slovensko. Poslední setkání by mělo být koncem září, kdy by měli domluvit akce na další rok.
Do konce roku se 3. oddíl ještě setká s harcery z Olawy.
Akce spolupráce mezi skauty ze Svitu a z České Třebové je podpořena Městem Česká Třebová.
3. chlapecký oddíl střediska Javor Česká Třebová