Českotřebovské gymnastky se radují z úspěšného závodu Špindlerovští mušketýři

Druhou listopadovou sobotu vyjely sportovní gymnastky do Vrchlabí, aby celý den strávily v tělocvičně a předvedly své sestavy v gymnastické soutěži nazvané Špindlerovští mušketýři.
 nejmladší kategorii (roč. nar. 2015 a mladší) závodilo 20 dívek.  Nejlépe se umístila na 6. místě Alžběta Čejková a na 8. místě Petra Jašňáková. V této kategorii si poprvé vyzkoušely závodit i naše nejmladší gymnastky, které trénují teprve 1 rok. Markéta Sabatová, která obsadila 9. místo, Valerie Chládková skončila na 11. místě a Karolína Čechalová na 13. místě.
Krásné výkony předvedly i Kateřina Jašňáková, která v kategorii dívek I (nar. v roce 2013) obsadila 4. místo z celkem 9 závodnic, a Vendula Válková, která v kategorii dívek II (nar. v roce 2011) skončila na 6. místě z 21 závodnic.
Nikol Dosedělová si domů odvezla bronzovou medaili za 3. místo v kategorii dívek I mistr (nar. v roce 2013 – 2014) a na nepopulárním, ale krásném 4. místě se ve stejné kategorii umístila Ella Nástrahová. V této mistrovské kategorii soutěžily dívky, které se zúčastnily v roce 2022 republikového finále a jejich sestavy musely obsahovat technicky obtížnější prvky. Závodilo celkem 6 gymnastek a jejich výkony byly velmi vyrovnané. Celkové výsledky bodování rozhodčích se lišily jen desetinami bodů.
Závodu se zúčastnilo kolem 160 gymnastek a gymnastů z Královehradeckého, Středočeského a Pardubického kraje. Organizace závodu byla časově velmi náročná a my jsme po celém dni odjížděli domů až v půl sedmé večer s úsměvy na tvářích, protože se všem třebovským gymnastkám vše podařilo.

Gymnastická gratulace   

Gymnastický oddíl patří k nejstarším oddílům v České Třebové, neboť byl založen už v roce 1956. U jeho zrodu stála trenérka paní Marta Martínková, která u mnoha děvčat probudila zájem o tento krásný sport, dovedla je k vynikajícím výkonům, vychovala několik generací gymnastek a předala mnoho cenných gymnastických zkušeností. Paní Marta Martínková letos v říjnu oslavila své 99. narozeniny. Za celý oddíl a všechny gymnastky bychom jí chtěly popřát všechno nejlepší k narozeninám, pevné zdraví a radost se svou rodinou!  Trenérky Dagmar Havránková, Michaela Veličková, Martina Dosedělová