Kohouti padli v prodloužení                 

Až ve třetím utkání nadstavbové části soutěže se hokejisté České Třebové dočkali hubeného bodového zisku. Kohouti v Novém Bydžově znovu doplatili na hrubé individuální chyby a také na neefektivní koncovku, padli v prodloužení a získali pouze jeden bod.

Nový Bydžov - Česká Třebová 4:3 pr. (1:1, 2:1, 0:1 – 1:0)

Branky: 11. Petr (Černý, Muška), 31. Postolka (Černý, Jebavý), 34. Postolka (Černý, Jebavý), 62. Hlaváček (Matějíček, Procházka) – 15. Ostřanský (Hradil), 29. Sedlák (Augustin), 54. Augustin (Sedlák, Veverka).

Rozhodčí: Petr – Plodek, Šesták. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. Diváků: 142. Střely na branku: 40:33. Nejlepší hráči: Postolka, Černý, Jebavý, Hlaváček – Sedlák, Plášek, Augustin.

Nový Bydžov: 
Veselý – Matějíček, Muška, Zmítko, Brotánek, Novák, Bezděk – Jebavý, Hlaváček, Procházka – Černý, Postolka, Němec – Petr, Pilný, Bureš.

Česká Třebová: Ament - Sedlák, Jemelka, Daněk, Hradil, Král, Pažourek – Augustin, Plášek, Pavlovský – Schejbal, Ostřanský, Semorád – Vaňo, Fúzik, Veverka – Čada.

První gólovou příležitost měli domácí ve chvíli, kdy se hrálo ve čtyřech. Probíhala 8. minuta, do šance se dostal obránce Muška, ale naštěstí pro hostující tým zblízka přestřelil. O tři minuty bylo všechno jinak. Ve středním pásmu si nerozuměli Fúzik se Schejbalem, domácí se rychle dostali do přečíslení, které v čase 10:21 využil Petr – 1:0.

Kohouti o sobě poprvé dali vědět ve 12. minutě, jenže Plášek ve slibné pozici mířil vedle novobydžovské branky. Po dalším rychlým protiútoku mohl skórovat rychlý Hlaváček, kterého dvakrát vychytal brankář Ament.

Hosté se o malý okamžik později dočkali vyrovnání. Vyhozeného pulu se na levé straně zmocnil Ostřanský, který z ostrého úhlu v čase 14:48 překvapivě prostřelil domácího gólmana – 1:1. Kohouti měli výhodu přesilové hry, ale naložili s ní špatně. Naopak, byli rádi, že Bydžov při hře v oslabení nevyužil rychlý brejk dvou na jednoho…

Začátek druhé třetiny byl pro hosty krušný. V čase 24:29 byl vyloučen Schejbal, na trestnou lavici usedl v čase 25:29 také Veverka. Ve dvojnásobném oslabení byl faulování unikající Ostřanský, rozhodčí Petr bez váhání nařídil trestné střílení. Českotřebovský Augustin chtěl brankáři Veselému „zahrát na housle“, ten jeho slabou střelu mezi betony bez námahy kryl.

Kohouti gól nedali, ale co bylo důležité, ani neinkasovali. Ještě veseleji bylo, když využili další přesilovku. Vyloučení Postolky potrestal tvrdou a přesnou střelou obránce Sedlák, hosté se dostali do vedení v čase 28:30 – 1:2.

Radost dvou desítek českotřebovských fanoušků nebyla příliš dlouhá. Po zbytečné chybě ve vlastním pásmu se v čase 30:24 z laciného vyrovnání radoval domácí útočník Postolka – 2:2. Stejný hráč, po krásné kombinační akci celého útoku, v čase 33:13 trefil opět do černého – 3:2. Hosté mohli srovnat krok po vyloučení domácího Němce, s přesilovou hrou naložili velmi špatně. V závěru druhého dějství přihrál Ostřanský do vyložené gólové šance Semorádovi, který ji neproměnil.

Do závěrečné třetiny mohli lépe vstoupit domácí. Ve 42. minutě jeli ve třech na jednoho, s pokusem Postolky si poradil gólman Ament. O minutu později našel Plášek přesnou přihrávkou Semoráda, jeho ránu vyrazil brankář Veselý.

Domácí se nikam nehrnuli, pozorně bránili a čekali na příležitost k brejkům. Štěstí jim přálo v 53. minutě, kdy brankáře Veselého ani na dva pokusy nepřekonal útočník Veverka.

Čas 53:30 a oddechový čas Kohoutů. Krátce po zahájení hry se hosté radovali z vyrovnávací branky, v čase 53:39 dostal puk do novobydžovské branky důrazný Augustin – 3:3. Dvě minuty na to měli hosté výhodu přesilové hry, bohužel ji nevyužili.

V prodloužení mohl rozhodnout Semorád, ale v neděli nebyl jeho den. Hosté se vzápětí nestihli vrátit, marně stíhali výborného bruslaře Hlaváčka, který s přehledem skóroval a zajistil Novému Bydžovu dva body – 4:3.

Další výsledky: Nová Paka - Chrudim 5:4 po nájezdech, Nové Město nad Metují – Moravská Třebová 3:1, Jaroměř – Litomyšl 2:3. PŘÍŠTÍ ZÁPAS: úterý 29. listopadu: Chrudim - Česká Třebová, od 19.00 hodin.

TABULKA NA JAKOU JSME DLOUHO NEBYLI ZVYKLÍ 

Krajská hokejová liga 2022/23 2. část A

# Tým Z Body
1 Litomyšl 3 9
2 Nové Město n.M. 3 8
3 Nová Paka 3 5
4 Nový Bydžov 3 5
5 Mor. Třebová 3 3
6 Jaroměř 3 3
7 Chrudim 3 2
8 Česká Třebová 3 1