Prohra Kohoutů po nájezdech        

Bojovali jako lvi, ale na konci utkání brali pouze jeden bod. Hokejisté České Třebové mohli být na chrudimském ledě úspěšnější, to by však nesměli předvést tolik hrubých individuálních chyb. V závěrečné třetině mužstvu citelně chyběl do konce utkání vyloučen útočník Ostřanský.

Chrudim - Česká Třebová 7:6 sn (3:2, 2:2, 1:2 – 0:0)

Branky: 11. Cimburek (Hebek), 16. Plch (Kostka, Novák), 17. Plch (Linhart, Felcman), 29. Cimburek (Hebek, Pavlík), 31. Dobiáš (Plch), 48. Dobiáš (Pavlík), 65. rozhodující nájezd Dobiáš – 8. Fúzik (Ostřanský, Semorád), 15. Augustin (Veverka), 22. Sedlák (Pavlovský, Augustin), 28. Augustin (Sedlák, Semorád), 42. Vaňo (Semorád, Fúzik), 46. Schejbal (Daněk, Semorád).
Rozhodčí: Kis – Kalus, Kopecký. Vyloučení: 6:5 (navíc ve 38. minutě Kostka a Ostřanský 5+20). Využití: 1:3. Diváků: 109. Nejlepší hráči: Plch, Dobiáš – Semorád.
Chrudim: Novotný – Linhart, Hybeš, Pilař, Hrdlička, Budínský, Urban, M. Felcman – Dobiáš, Novák, Plch – Langr, Kostka, Cvrček – Cimburek, Hebek, Pavlík – Turčáni, Roubal, V. Felcman.
Česká Třebová: Ament (21. Kraus) - Sedlák, Jemelka, Schejbal, Daněk, Král, Pažourek – Augustin, Plášek, Pavlovský – Fúzik, Ostřanský, Semorád – Vaňo, Stolín,Veverka – Hradil.
Kohouti se dostali do vedení v čase 7:28, kdy se v pořadí jako třetí (po Ostřanském a Schejbalovi) trefil kapitán Fúzik – 0:1. Důrazně hrající Chrudim vyrovnávala v 11. minutě, po vyšachování třetí českotřebovské se zblízka snadno prosadil Cimburek – 1:1. Hosté si vedení vzali zpět v čase 14:03, obránce Urban nestačil na Augustina, jehož nepříliš prudkou střelu propustil za svá záda gólman Novotný – 1:2.
O chvíli později chyboval rozhodčí Kis, který přehlédl jasný faul na Ostřanského. Vzápětí byl vyloučen Semorád, domácím stačilo k využití první přesilové hry 46 vteřin, v čase 15:19 vyrovnával Plch – 2:2. Stejný hráč se po nejistém zákroku brankáře Amenta prosadil ještě jednou, když v čase 16:47 pohodlně dorážel puk po střele Linharta – 3:2.
Začátek druhé třetiny patřil Kohoutům, kteří v čas 21:48 využili první přesilovku, od pálil tvrdě a přesně Sedlák – 3:3. O tři minuty později hostům zatrnulo, po Pražákově hrubce se do vyložené šance dostal Roubal, který vychytal střídající brankář Kraus.
Další gól vstřelili hokejisté České Třebové ve chvíli, kdy hráli ve čtyřech proti třem. Dělovkou do horního růžku chrudimské branky skóroval v čase 27:08 Augustin – 3:4.
Za tři a půl minuty bylo všechno úplně jinak, hosté doplatili na hrubé individuální chyby. V čase 28:29 se domácí, po zaváhání obránce Schejbala, dostali snadno k vyrovnání. Autorem jejich čtvrté branky byl v čase 28:29 Cimburek – 4:4. V okamžiku, kdy se zápas přehoupl do své druhé poloviny, chyboval Sedlák a Chrudim se zásluhou Dobiáše v čase 30:31 opět dostala do těsného vedení – 5:4.
V závěru druhé třetiny byl před domácí brankou dvěma protihráči tvrdě atakován Ostřanský, následná bitka Kostky s Ostřanským dopadla pro oba oba hráče stejně: sudí je v čase 37:45 vykázal předčasně do kabin.
V úvodních minutách závěrečné třetiny dokázali Kohouti překlopit skóre opět na svoji stranu. V čase 41:28 překonal domácího brankáře Vaňo – 5:5. Vyloučení Cvrčka pak v čase 45:03 potrestal ukázkovým švihem od modré Schejbal – 5:6. Radost vydržela Kohoutů necelé tři minuty, po sérii dalších chyb totiž v čase 47:57 vyrovnával zkušený Dobiáš – 6:6. V závěrečných deseti minutách přežili hosté dvě Veverkova vyloučení.
Bláznivý zápas došel do prodloužení, ve kterém měli jasně navrch Kohouti. Domácí branku ohrozili Pažourek a Semorád, poté nepřesný rozhodčí Kis domácím velkoryse odpustil faul na Augustina (vysoká hůl). V 65. minutě mohl rozhodnout Pavlovský, po krásném Pláškově prostrčení byl sám před chrudimským brankářem, jenže místo střely volil kličku a na rozbitém ledě mu finta nevyšla. Neprosadil se ani dvakrát pohotově střílející Augustin, a tak rozhodly samostatné nájezdy.
V prvních dvou sériích nedokázali skórovat Langr s Roubalem a Vaňo se Semorádem. Ve třetí sérii se rychlým švihem prosadil Dobiáš, vzápětí nedal Fúzik. Když se trefil Plch a zaváhal Sedlák, bylo hotovo. Kohouti brali pouze jeden bod...

PŘÍŠTÍ ZÁPAS: neděle 4. prosince: Česká Třebová – Nové Město nad Metují, od 17.00 hodin.

TABULKA PO 4. KOLE

Krajská hokejová liga 2022/23 2. část A

# Tým Z Body
1 Litomyšl 3 9
2 Nové Město n.M. 3 8
3 Nová Paka 3 5
4 Nový Bydžov 3 5
5 Chrudim 4 4
6 Mor. Třebová 3 3
7 Jaroměř 3 3
8 Česká Třebová 4 2