Chrudim ukončila vítěznou sérii Kohoutů 
Českotřebovská série devíti vítězných zápasů skončila. V předehrávaném utkání na chrudimském ledě nedokázali Kohouti vstřelit žádný gól, naopak jeden inkasovali, a tak se z fotbalové výhry radovali domácí hokejisté.

Chrudim - Česká Třebová 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Branka: 49. Langr (Cvrček).
Rozhodčí: Čížek – Kalus, Kopecký. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváků: 135. Nejlepší hráči: Matoušek, Linhart – Kraus.
Chrudim: Matoušek - Linhart, Hrdlička, Pilař, M. Felcman, Budínský, Urban, Hybeš – Dobiáš, Kostka, Plch – Polák, Langr, Cvrček – Hykl, V. Felcman, Hebek – Votava, Hejduk, Turčáni.
Česká Třebová: Kraus – Sedlák, Daněk, Schejbal, Jemelka, Pažourek, Král – Pavlovský, Ostřanský, Augustin – Plášek, T. Prachař, Semorád – Vaňo, Fúzik, Čada.
Úterní zápas žádný krásný kombinační hokej nenabídl. V první desetiminutovce se hrálo prakticky jen ve středu hřiště. Nudná pasáž skončila v čase 8:08, kdy byl vyloučen obránce Král (krosček). Kohouti se v oslabení dostali do protiútoku, po přihrávce Pavlovského střílel pohotově Semorád, domácí brankář Matoušek byl připraven.
Výhodu přesilové hry záhy (10:34) dostali hosté a byla z toho první příležitost, Augustin však ve slibné pozici pálil vedle chrudimské branky. O malý okamžik později se v útočném pásmu zapomněl obránce Schejbal, domácí se dostali do přečíslení, po němž gólovou příležitost Votavy zmařil gólman Kraus. Těsně před první sirénou kryl Matoušek střelecký pokus Pavlovského.
Začátek druhé třetiny patřil Kohoutům. Schejbalovu prudkou ránu od modré Matoušek vyrazil, potom se dvakrát netrefil Pavlovský. V polovině střetnutí se do šancí krátce po sobě dostali Prachař a Vaňo, oba vychytal pozorný brankář Matoušek. Chrudim zahrozila pouze při své druhé přesilovce, v jejím závěru spálil gólovou příležitost Kostka.
Také do závěrečné třetiny mohli lépe vstoupit hokejisté České Třebové, to by však po Pláškově přihrávce musel trefit do černého Prachař. Nestalo se, a tak přišel trest. Na obranné modré nedokázal Vaňo puk prostrčit do středního pásmu, domácí se rychle dostali před českotřebovskou branku, do níž v čase 48:24 poslal puk Langr – 1:0.
Hosté mohli o necelé tři minuty později vyrovnat, Pavlovský však svoji šanci opět neproměnil. V čase 55:50 byl vyloučen domácí Hebek (faul kolenem). Kohouti dostali soupeře pod silný tlak, ale přetavit ho ve vyrovnávací branku nedokázali. V závěru přesilovky měl gól na své holi Ostřanský, ani on terč netrefil…
HLAS PO UTKÁNÍ:

Vladimír Vaněk, manažer Kohoutů:
„V nedělním střetnutí s Litomyšlí jsme velké střelecké trápení dokázali prolomit třemi góly, které nám stačily k zisku tří bodů. O pouhé dva později v Chrudimi jsme v koncovce vyšli naprázdno, logicky to na žádné body nestačilo. Absence několika hráčů byla znát.“
PŘÍŠTÍ ZÁPAS:

pátek 4. listopadu: Hlinsko - Česká Třebová, od 18.00 hodin.

TABULKA


Krajská hokejová liga 2022/23 1. část

# Tým Z Body
1 Česká Třebová 10 27
2 Chrudim 11 21
3 Mor. Třebová 9 19
4 Litomyšl 10 15
5 Hlinsko 8 13
6 Choceň 9 12
7 Lanškroun 8 3
8 Polička 9 1