Oslabení Kohouti zabrali                       


Pouhé tři dny po fotbalové prohře na chrudimském ledě nastoupili hokejisté České Třebové k dalšímu utkání. Kohouti odcestovali do Hlinska bez několika hráčů základní sestavy, přesto důležitý zápas zvládli a vybojovali tři důležité body.

Hlinsko - Česká Třebová 3:5 (2:2, 1:1, 0:2)

Branky: 7. Karásek (Nepokoj, Beneš), 17. Karásek, 30. Nepokoj – 1. Ostřanský (Augustin, Pavlovský), 10. Plášek (Fúzik, Korhoň), 28. Augustin (Semorád, Pavlovský), 46. Fúzik (Plášek, Hradil), 60. Ostřanský (Pažourek).
Rozhodčí: Rulíček – Landsmann, Švejda. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. Oslabení: 2:0. Diváků: 151. Střely na branku: 34:27. Nejlepší hráči: Karásek, Nepokoj – Ament, Ostřanský, Semorád, Fúzik, Plášek.
Hlinsko: Vlk - Hudec, Machač, Beneš, Fink, Nepokoj – Kišš, Cejpek, Štěpánek – Karásek, Chvojka, Jílek – Grygar, Bouška, Králíček – Hron, Brožek.
Česká Třebová: Ament – Pažourek, Daněk, Čada, Jemelka, Hradil, Král – Pavlovský, Ostřanský, Augustin – Korhoň, T. Prachař, Semorád – Stolín, Fúzik, Plášek.

Kohouti skvěle začali. Již ve 24. vteřině se prosadila první útočná formace, když se trefil Ostřanský – 1:0. V čase 5:14 byl vyloučen Pavlovský (podrážení) a domácí v polovině své první přesilové hry vyrovnali, autorem gólu byl Karásek – 1:1.

V polovině první třetiny zavezl puk do útočného pásma Korhoň, Fúzik našel před brankou volného Pláška, který v čase 9:21 poslal Kohouty znovu do vedení – 1:2. Po vyloučení hlineckého obránce Finka (hákování) získali výhodu přesilovky hosté, ale naložili s ní špatně a svůj náskok nenavýšili.

V čase 15:53 byl faulován Semorád a Kohouti v přesilové hře zcela propadli. Riskantní Augustinovu přihrávku vystihl rychlík Karásek, který ujel všem a v čase 16:56 vyrovnal – 2:2. Hokejisté České Třebové hráli ještě minutu v pěti proti čtyřem, ale na dobře bránícího soupeře nic nevymysleli.

V úvodu druhé třetiny si hosté vypracovali několik nadějných příležitostí. Nejprve neprostřelil hradbu těl před domácí brankou Fúzik, o chvíli později zaváhal a nevystřelil Ostřanský. Do největší šance se ve 27. minutě dostal po Fúzikově přihrávce Stolín, jenže místo střely na hlineckou branku vracel puk zpět již obsazenému Fúzikovi.

Hlinsko se pak dostalo samo do velkých problémů. V čase 26:41 byl vyloučen Brožek, v čase 27:07 vyfasoval dokonce čtyřminutový trest za krvavé zranění Daňka v obličeji obránce Hudec. Kohouti dostali výhodu přesilovky pět na tři, kterou v čase 27:26 proměnil tvrdě a přesně střílející Augustin – 2:3.

Hosté pokračovali v klasické přesilové hře, ale opět v ní sami inkasovali. Obránce Nepokoj projel nikým neatakován kluzištěm, tři metry za modrou napřáhl a jeho dělovku zastavila v čase 29:31 až síťka českotřebovské branky – 3:3!! Kohoutům zbývalo ještě 95 vteřin výhody jednoho hráče v poli, ale vyrovnávací gól soupeře jim vzal vítr z plachet. Krátce před návratem vyloučeného Hudce střílel pohotově Ostřanský, jehož ránu kryl gólman Vlk.

Domácí brankář kapituloval v čase 45:17, když jej z pravé strany prostřelil Fúzik – 3:4. Časomíra ukazovala 46:07, když brankář Ament z vlastní branky vylovil a podal hůl obránci Daňkovi. Následoval dvouminutový trest, Hlinsko vzalo oddechový čas. Kohouti se ubránili, deset minut před koncem přežili další oslabení. V 51. minutě se do vyložené šance dostal Ostřanský, bekhendový blafák mu však nevyšel. Vzápětí se před domácím brankářem ocitl osamocený Prachař, který přestřelil.

Kohouti si v závěru zkušeně hlídali těsné vedení, které mohli navýšit. Korhoně vychytal brankář Vlk, o malý okamžik později prováhal vhodný okamžik k zakončení Ostřanský. Minutu před koncem zápasu sáhli domácí ke hře bez brankáře a hosté vstřelili pátý gól, v čase 59:39 pečetil jejich vítězství Ostřanský – 3:5.

HLAS PO UTKÁNÍ:


Jakub Fúzik, kapitán Kohoutů:
„Těžký zápas. Třikrát jsme vedli, vlastními chybami jsme dostávali soupeře do hry. Naše sestava byla okleštěná, ale důležité bylo, že hráči, kteří v Hlinsku nastoupili, předvedli bojovný a kolektivní výkon. Děkujeme několika desítkám fanouškům, kteří nás přijeli povzbudit.“
 
PŘÍŠTÍ ZÁPAS:

Neděle 6. listopadu: Česká Třebová – Moravská Třebová, od 17.00 hodin.

TABULKA

Krajská hokejová liga 2022/23 1. část

# Tým Z Body
1 Česká Třebová 11 30
2 Mor. Třebová 11 22
3 Chrudim 11 21
4 Litomyšl 11 18
5 Choceň 11 15
6 Hlinsko 10 13
7 Lanškroun 10 9
8 Polička 11 1