Kohouti vstoupili do nadstavby krajské hokejové ligy prohrou na domácím ledě
HC Kohouti - HC Jaroměř 4 : 5 (0:0, 3:3, 1:2)

Branky: 28. Schejbal (Fúzik, Korhoň), 35. Veverka (Fúzik, Korhoň), 35. Ostřanský (Augustin, Sedlák), 58. Fúzik (Schejbal) – 22. Rind, 33. Hájek (Rind, Souček ml.), 33. Bujňák (Souček st.), 50. Rind (Souček st.), 59. Souček ml. (Rind).
Rozhodčí: Čížek – Landsmann, Mikula. Vyloučení: 1:3. Bez využití. Diváků: 303. Střely na branku: 25:24. Nejlepší hráči: Ostřanský – Rind.
Česká Třebová: Ament - Sedlák, Daněk, Schejbal, Jemelka, Pražák, Král – Augustin, Ostřanský, Pavlovský – Korhoň, Fúzik, Veverka – Vaňo, Stolín, Hradil – od 27. Plášek.
Jaroměř: Prokš – Krejcar, Kotrč, Voňka, Souček st., Mišinec, Bujňák – Záliš, Krause, Tomášek – Hájek, Souček ml., Rind – Holub, Kašpar, Kocián.

Do první střelecké příležitosti se dostal v 8. minutě Vaňo, trefil jen dobře postaveného brankáře Prokše. O tři minuty později pálil jako z děla Augustin, bohužel vedle jaroměřské branky. Stejně si ve 13. minutě vedl Stolín, najel si mezi kruhy, ale vysoko přestřelil.
V čase 16:38 byl vyloučen hostující obránce Voňka, domácí při první přesilové hře nic nevymysleli, ani nevystřelili. Po rychlém výpadu dvou a jednoho se naopak do slibné šance dostali hosté, naštěstí měli rovněž vychýlenou mušku. Jaroměř vsadila v prvním dějství na důslednou obranu středního pásma a mnoho prostoru Kohoutům nedávala.
Do druhé třetiny mohli vstoupit lépe domácí, ve 21. minutě přihrál Ostřanský výborně Augustinovi, jehož dělovka letěla opět mimo branku. První šok přišel vzápětí. Po nahození se puk nečekaně odrazil od zadního mantinelu, nedorozumění brankáře Amenta s obráncem Jemelkou využil v čase 21:34 devatenáctiletý útočník Jaroměře Rind – 0:1. Kohouti vzápětí vyrobili několik hrubých chyb, ve 27. minutě čelil Ament nebezpečným střelám Součka ml. a Kašpara.
Domácí mohli vyrovnat vzápětí, šanci Fúzika zlikvidoval výborný brankář Prokš. Kapituloval až v čase 27:15, kdy jej od modré prostřelil Schejbal – 1:1. Krátce na to se ocitl ve výborné střelecké pozici Pavlovský, místo střely hledal zbytečnou přihrávkou Augustina…
Kohouti pak promarnili druhou přesilovku a o malý okamžik později přišel druhý trest. Časomíra ukázala 32:23, když z pravé strany od mantinelu prostřelil gólmana Amenta jaroměřský útočník Hájek – 1:2. A to nebylo všechno. Zaskočený favorit totiž inkasoval velice rychle potřetí! V čase 32:52 se trefil od modré Bujňák – 1:3.
Hokejisté České Třebové nesložili zbraně, k vymazání dvougólového náskoku velmi dobře hrajícího soupeře potřebovali pouhých 16 vteřin. Korhoň s Fúzikem připravili střeleckou parketu pro Veverku, který v čase 34:08 vrátil Kohouty do hry – 2:3. Vyrovnáno bylo v čase 34:24, to se před brankou soupeře nejrychleji orientoval Ostřanský – 3:3. V závěru druhé třetiny měli Kohouti výhodu třetí přesilové hry, opět v ní propadli.
Před závěrečnou třetinou bylo zřejmé, že může rozhodnout jediná chyba a gól. Jako první, bohužel, chybovali Kohouti. Po zaváhání Pražáka ujel Rind a svůj nájezd v čase 49:38 s jistotu proměnil – 3:4. Ještě v probíhající 50. minutě se před hostujícím brankářem ocitl Pavlovský, místo střely volil blafák a gól nedal.
Závěrečná desetiminutovka odstartovala faulem obránce Schejbala v útočném pásmu (vysoká hůl), při přesilovce Jaroměře chytil Ament nebezpečnou ránu Kociána. Domácí fanoušci si mohli hlavy ukroutit v 56. minutě, zkušený Plášek stál sám před brankou, další zbytečnou přihrávkou hledal Korhoně a 100% gólová šance vyzněla do prázdna.
Finišující Kohouti se dočkali v čase 57:32, kdy z mezikruží pohotově a přesně vystřelil Fúzik – 4:4. Českotřebovští hokejisté dokázali v utkání potřetí vyrovnat, přesto zkušenější tým závěr zápasu překvapivě nezvládl.
Po další chybě ve vlastním obranném pásmu (Schejbal) se puku zmocnil nejlepší hráč na ledě Rind, přihrál volnému Součkovi ml., který v čase 58:59 (!) zasadil Kohoutům definitivní ránu do vazu – 4:5. Domácí vzali v čase 59:20 oddechový čas, zkusili hru bez brankáře, ovšem bez kýženého efektu.

HLAS PO UTKÁNÍ:

Vladimír Vaněk, manažer Kohoutů:
„Neříká se mi to lehce, ale Jaroměř vyhrála zaslouženě. Naše hra směrem dopředu byla neuvěřitelně komplikovaná, chyby v defenzívě snad ani nebudu komentovat. Tímto způsobem jednoduše hrát nemůžeme. Gratuluji soupeři, který měl v sestavě sedm hráčů ročníku narození 2000 a mladších.“
PŘÍŠTÍ ZÁPAS: středa 23. listopadu: Česká Třebová - Litomyšl, od 18.30 hodin.

Dodatek
S koncem základní části soutěže došlo v kádru českotřebovských Kohoutů k několika menším personálním změnám. Dva hráči v klubu skončili, jednoho nového jsme přivítali.
 
Dres Kohoutů již nebude oblékat zkušený útočník Tomáš Prachař. „V pátek 11. listopadu mi oznámil, že nemá z hokeje radost, protože necítí důvěru ze strany trenéra. Radost z toho nemám, ale je jisté, že nemá smysl mít v kádru hráče, který v něm být nechce. Domluvili jsme se, že po vyrovnání závazků uvolníme Tomáše Prachaře na hostování do Hlinska,“ vysvětlil manažer klubu Vladimír Vaněk.
Na jeho slova navázal trenér Martin Filip: „Je zřejmé, že Tomáš se cítil nevyužitý, možná i nedoceněný. Souhlasím s názorem manažera, nebudeme nikoho přemlouvat a držet násilím.“ „V každém případě se sluší poděkovat za práci, kterou TP v našem klubu odvedl. Podílel se na zisku dvou mistrovských titulů,“ připomenul manažer Vaněk.

Pouze za juniorku českotřebovské Lokomotivy bude nastupovat mladý obránce Tomáš Havránek. „Na začátku přípravy projevil zájem, šanci dostal, ale naložil s ní po svém. V září měl zhruba padesátiprocentní tréninkovou docházku, v říjnu se objevil pouze jednou. Neprojevil zájem, prostě přestal chodit a dokonce se ani neomlouval. Máme v týmu nastavena určitá pravidla, která všichni hráči respektují a dodržují,“  komentoval Martin Filip.
 
V nedělním utkání s Hlinskem se v dresu Kohoutů poprvé objevil obránce Vojtěch Pražák. „Sezonu začal v druholigovém Žďáru nad Sázavou, teď bude hrát u nás a za Univerzitu Pardubice. Výhodou je, že v České Třebové před krátkým časem působil. Je to férový kluk, který rozšíří konkurenci v obranných řadách,“ říká trenér Filip.