HC KOHOUTI: Serie vítězství skončila
Dva domácí zápasy, žádný bodový zisk. Taková je bilance hokejistů České Třebové, kteří jako vítěz základní části vstoupili do nadstavby krajské ligy nesprávnou nohou. V duelu s Litomyšlí sice Kohouti třikrát vedli, jenže na konci střetnutí měl důvod k radosti chytře a disciplinovaně hrající soupeř.
Česká Třebová – Litomyšl 3:6 (1:1, 1:1, 1:4)
Branky: 8. Plášek (Fúzik, Schejbal), 35. Augustin (Pavlovský), 44. Augustin (Pavlovský, Ostřanský) – 20. Švec (Barkóci, Vomočil), 35. Edl (A. Půlpán, T. Půlpán), 47. Edl (Barkóci, Švec), 55. Stoklasa (T. Půlpán, A. Půlpán), 57. T. Půlpán (Vomočil, A. Půlpán), 60. Vomočil (Švec).
Rozhodčí: Rulíček – Pošvář, Kalus. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. Oslabení: 0:1. Diváků: 322. Střely na branku: 43:36. Nejlepší hráči: Augustin – A. Půlpán.
Česká Třebová:
 Kraus - Sedlák, Daněk, Schejbal, Jemelka, Hradil, Král – Augustin, Ostřanský, Pavlovský – Vaňo, Plášek, Semorád – Čada, Fúzik, Veverka.
Litomyšl: Horáček – Jonáš, Škvor, Bažant, Zahradník, Bláha, Voříšek, Myška – Edl, T. Půlpán, A. Půlpán – Dostál, Cink, Stoklasa – Barkóci, Švec, Vomočil.
Domácí tým byl od první minuty aktivnější, střeleckou převahu však Kohouti vyjádřili až při první přesilové hře, v čase 6:28 byl vyloučen obránce Zahradník. Střelu Schejbala stačil brankář Horáček jen vyrazit, puk se ocitl v blízkosti Pláška, který jej okamžitě napálil pod horní tyčku, časomíra ukazovala 7:43 – 1:0.
V polovině první třetiny neproměnili slibné příležitosti Ostřanský a Vaňo, na litomyšlském brankáři si pak vylámal zuby také Plášek. Po faulu Jonáše hráli domácí další přesilovku, u tyčky stojící Daněk však ani na dva pokusy puk do hostující branky nedopravil. V čase 15:01 byl za zbytečný faul v útočném pásmu vyloučen Pavlovský, 72 vteřin se hrálo ve čtyřech, Kohouti se pak úspěšně bránili 48 vteřin ve čtyřech proti pěti.
V závěru prvního dějství se domácí nevyvarovali hloupých chyb. Po Pláškově zaváhání v útočném pásmu se do brejku dostal rychlý A. Půlpán, stihl vystřelit, bez gólového efektu, rozhodčí Rulíček překvapivě nařídil trestné střílení. V čase 17:58 podržel svůj tým brankář Kraus, který nájezd A. Půlpána zlikvidoval.
Pokud si fanoušci Kohoutů mysleli, že jejich tým půjde do kabin s jednogólovým vedením, tak se prostě mýlili. Domácí hráči propadli ve vlastním obranném pásmu, jako nůž máslem se mezi obránci protáhl Švec a v čase 19:42 pohodlně vyrovnal – 1:1. Těsně před první sirénou vystřelil z poloviny hřiště obránce Jemelka a překvapeného gólmana Litomyšle zachránila levá tyčka.
Nástup do druhé třetiny patřil znovu Kohoutům, střelám Augustina a Daňka bohužel chyběla přesnost. Na druhé straně si připsal po ráně Dostála důležitý zásah gólman Kraus. Po chybném střídání hráli domácí ve čtyřech, v oslabení se do dalších gólových šancí dostali Ostřanský s Veverkou, bohužel neskórovali.
První útočná formace Kohoutů se poprvé prosadila až ve 35. minutě, po rychlém brejku a přečíslení tří na jednoho skóroval Augustin – 2:1. Za chvilkovou (a tradiční) ztrátu koncentrace hokejisté České Třebové draze zaplatili. Hostům stačilo k vyrovnání pouhých 27 vteřin, po akci bratrů Půlpánových snadno vyrovnával Edl – 2:2. Domácí mohli jít do vedení ve 40. minutě. Augustin předložil puk volnému Veverkovi, který zblízka mířil do brankáře Horáčka.
Do závěrečné třetiny vstoupili lépe Kohouti. Při signalizované výhodě se totiž v čase 43:31 trefil pod horní tyčku Augustin – 3:2. O minutu a půl později uvolnil Plášek skvělou přihrávkou Vaňa, který ve stoprocentní příležitosti selhal. Jak už to bývá, krátce na to se radoval soupeř. V čase 46:03 vstřelil svůj druhý gól Edl a bylo potřetí vyrovnání – 3:3.
Zbytečné vyloučení Veverky (opět za faul v útočném pásmu) domácí přežili, naopak v oslabení mohl vstřelit čtvrtou branku Augustin. Nestalo se a závěrečnou pětiminutovku ovládla Litomyšl.
Hosté se vůbec poprvé ujali vedení v čas 54:34, obránci dali příliš volného prostoru Stoklasovi, který dalekonosnou střelou zaskočil brankáře Krause – 3:4.
Kohouti vrhli všechny síly do útoku, jenže zapomínali bránit a bylo zle. Po útočném výpadu obránce Daňka se hosté snadno dostali do brejku, rozhozenou domácí obranou se lehce protáhl a skóroval T. Půlpán – 3:5.
Domácím svitla naděje v čase 57:48, kdy byl vyloučen T. Půlpán. Dílo zkázy dokonal při českotřebovské hře bez brankáře hostující Vomočil, který v čase 59:31 poslal puk do prázdné domácí branky – 3:6.
HLAS PO UTKÁNÍ:

Vladimír Vaněk, manažer Kohoutů:
„Prohrát dva domácí zápasy v řadě a inkasovat celkem jedenáct gólů, to je síla. Je zřejmé, že někteří hráči chtějí především útočit, s bráněním si hlavy nelámou. Myslím, že jsme byli dvě třetiny lepším mužstvem, ale protože jsme zahodili spoustu šancí a vyrobili hodně chyb, nemáme nic.“


Další výsledky: Moravská Třebová – Chrudim 7:0, Nová Paka – Jaroměř 3:1, Nové Město nad Metují – Nový Bydžov 3:1.
PŘÍŠTÍ ZÁPAS: neděle 27. listopadu: Nový Bydžov - Česká Třebová, od 17.00 hodin.