KOHOUTI PORAZILI MORAVSKOU TŘEBOVOU
A POSTOUPÍ DO DALŚÍ ČÁSTI SOUTĚŽE Z 1. MÍSTA 

Výsledek vypadá jednoznačně, ale tak jednoduché to hokejisté České Třebové neměli. V Třebovském derby se hrál přičiněním obou týmů velmi slušný hokej, domácí zlomili odpor soupeře až v závěrečné třetině. Z hattricku se radoval útočník Matěj Pavlovský.

Česká Třebová – Moravská Třebová 7:3 (2:0, 2:2, 3:1)
Branky: 4. Pavlovský, 20. Pavlovský (Plášek), 23. Korhoň (Semorád, T. Prachař), 25. Pavlovský (Ostřanský, Augustin), 44. Daněk (Ostřanský), 53. Semorád (Vaňo), 60. Augustin (Ostřanský, Pavlovský) – 32. Vaňous (Skopal), 35. Fibrich (Maška), 45. Pírek (Maška).
Rozhodčí: D.Kolář – Jiruška, P. Kolář. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:0. Oslabení: 1:0. Diváků: 413. Střely na branku: 39:33. Nejlepší hráči: Pavlovský, Ostřanský, Semorád.
Česká Třebová: Kraus – Pažourek, Daněk, Čada, Jemelka, Hradil, Král – Pavlovský, Ostřanský, Augustin – Korhoň, T. Prachař, Semorád – Vaňo, Fúzik, Plášek - Stolín.
Moravská Třebová: Peksa – Janků, Pírek, Dubovčí, Kuchař, Blaháček, Cekr, Holub – Cach, Vaňous, Skopal – Marek, Fibrich, Maška – Kavan, Scheuter, Šíp.
Kohouti využili hned první přesilovou hru. V čase 2:42 byl vyloučen Pírek (podrážení), po minutě udeřila první českotřebovská formace. Od modré vystřelil švihem Pavlovský a protože brankář Peksa toho moc neviděl, v čase 3:43 se domácí radovali poprvé – 1:0.
V polovině první třetině se mezi hostujícími obránci protáhl Augustin, pozorného Peksu nepřekonal. Výborně bruslící hokejisté Slovanu byli v 17. minutě krůček od vyrovnání. Rychlý Skopal se jako blesk vyhnul obránci Královi, naštěstí pálil vedle. Puk se k němu vrátil, Skopal minul odkrytou Krausovu branku.

V závěru prvního dějství hráli přesilovku hosté, v čase 18:18 byl vyloučen Čada (držení). V oslabení nebezpečně zaútočili Semorád s Korhoněm, jehož gólovou příležitost zneškodnil výborný gólman Peksa. Druhý pokus však Kohoutů vyšel. Po Peksově zaváhání za vlastní brankou se puk z hole Pláška dostal k Pavlovskému, který jej v čase 19:23 zavěsil pod horní tyčku – 0:2.
Devatenáctivteřinové oslabení v úvodu druhé třetiny Kohouti bez problémů přečkali a vzápětí zasadili soupeři další dva gólové údery.
V čase 22:14 skóroval, po perfektní Semorádově přihrávce, tvrdým příklepem Korhoň – 3:0. Ještě veseleji bylo domácím v čase 24:05, po rychlém výpadu našel Ostřanský před hostující brankou Pavlovského, který nedal Peksovi žádnou šanci – 4:0.
Hosté nesložili zbraně, naopak důrazným forčekinkem dostávali domácí do problémů. Po nečekaném odrazu puku od zadního mantinelu a vteřinovém zaváhání obránce Pažourka, se puku zmocnil Skopal, okamžitě přihrál volnému Vaňousovi, který vrátil v čase 31:28 svému mužstvu naději – 4:1.
Uběhly pouhé tři minuty a hokejisté Moravské Třebové se radovali z druhé vstřelené branky. Po zbytečné ztrátě puku Kohoutů v útočnému pásmu se do přečíslení dostal druhý útok Slovanu, krásnou kombinační akci zakončil v čase 34:31 Fibrich – 4:2. Domácí mohli odskočit při další přesilovce, po zbytečném faulu (držení) zamířil na trestnou lavici obránce Blaháček. Kohouti si až příliš často přihrávali, o jedinou nepřesnou střelu se postaral Ostřanský.
Do závěrečné třetiny nevstoupili Kohouti nejlépe, po chybném střídání se v čase 40:48 dostali do oslabení (příliš mnoho hráčů na ledě). Přesilovku Slovanu „zrušil“ v čase 42:28 nedovoleným zákrokem (sekání) útočník Cach.
Dvacet vteřin se hrálo ve čtyřech, při následné přesilové hře se v čase 42:23 – po další skvělé Ostřanského přihrávce – zblízka trefil Daněk – 5:2. Jeho tým se o chvíli později nevyhnul tradičnímu mikrospánku, který v čase 44:47 potrestal hbitý Pírek – 5:3.
Závěrečná desetiminutovka patřila hokejistům České Třebové. Hosty držel na vodou pozorný brankář Peksa, který zmařil šance Augustina a Korhoně. V 52. minutě měl obrovskou šanci Fibrich, na gólmana Krause však nevyzrál.
Vzápětí se pošesté prosadili Kohouti. Po Vaňově přihrávce skóroval v čase 52:50 výborně hrající Semorád – 6:3. V 57. minutě přihrával Prachař do další šance Korhoňovi, jehož střelu vytěsnil Peksa levým betonem. Časomíra se zastavila v čase 59:03, když po krásné akci prvního útoku přidal další gól Augustin – 7:3. Kohouti si vypracovali ještě jednu příležitost, Prachař s Korhoněm ji připravili pro Semoráda, který tentokrát netrefil.
 
HLAS PO UTKÁNÍ:

Martin Filip, trenér Kohoutů:
„Tenhle zápas byl oboustranně hokejovější než ty minulé, i když chvílemi to bylo až příliš nahoru, dolů. Pořád je co zlepšovat, děláme zbytečné chyby, po kterých často inkasujeme. Na druhou stranu je třeba připomenout, že to byl náš čtvrtý zápas během osmi dnů. První místo v Pardubickém kraji nám již nikdo nevezme. “
 
Další výsledky: Choceň - Chrudim 3:2, Lanškroun - Litomyšl 3:2 po nájezdech, Hlinsko - Polička 4:2. 
 
PŘÍŠTÍ ZÁPAS: středa 9. listopadu: Polička - Česká Třebová, od 19.00 hodin

TABULKA

Krajská hokejová liga 2022/23 1. část

# Tým Z Body
1 Česká Třebová 12 33
2 Mor. Třebová 12 22
3 Chrudim 12 21
4 Litomyšl 12 19
5 Choceň 12 18
6 Hlinsko 10 13
7 Lanškroun 11 11
8 Polička 11 1