Také DSC GYM přispělo k tomu, že Česká Třebová je na sportovní mapě Evropy dobře vidět
Jsme rádi, že jsme i my přispěli k ocenění,
kterým se Česká Třebová stala evropským městem sportu  2023
 
Když nás v srpnu na  sportovišti DSC GYM navštívili sportovní komisaři z Bruselu a  velmi vysoko hodnotili naše sportovní úspěchy a práci s mládeží, velmi nás to potěšilo.
Rok 2022, podobně jako i ty minulé, byl nabitý náročným tréninkem i bohatým programem. Zúčastnili jsme se  29 mezinárodních turnajů v Evropě i v zámoří i náročných zápolení na mistrovství ČR, mistrovství Evropy i světa. Bilance dosažených úspěchů je ohromující, vždyť počet 244 získaných medailí v brazilském jiu jitsu a MMA předčil i dosavadní rekord oddílu. V hodnocení 1859 týmů z celého světa Třebováci obsadili nádhernou 37. příčku. V evropském měřítku skončili na místě 6. a v České republice na druhém. Výčet jednotlivých úspěchů domácích borců by zabral mnoho času a tak vyberme alespoň několik příkladů.
Nejproduktivnějším zápasníkem České republiky se stal Michal Vebr. Na Mistrovství světa v Las Vegas nenašel ve své váhové kategorii přemožitele a stal se i vicemistrem světa napříč váhovými kategoriemi federace IBJJF. Své prvenství potvrdil i na Mistrovství světa federace UAJJF v Abu Dhabí. Je dvojnásobným Mistrem Evropy federace BJJF a byl povýšen do kategorie fialové pásky.
Od prvních měsíců letošního roku se naši zápasníci  MMA zúčastnili i kolotoče turnajů a galavečerů s výbornými výsledky. K našim nejúspěšnějším reprezentantům patří Filip Pecháček, Adam Vodehnal, Filip Habrman, Lukáš Kačurik a Tomáš Skalický. Především poslední ze jmenovaných,  teprve dvacetiletý zápasník ve váhové kategorii do 84 kg, je obrovskou nadějí a prokázal, že s ním musí česká a slovenská bojová scéna počítat. Vrcholem sezóny byl 25.červen, kdy se konalo MČR v MMA v Praze a Tomáš Skalický se díky největšímu počtu získaných bojů mohl utkat o mistrovský titul. Své kvality a bojové zkušenosti  přetavil ve zlatou medaili a titul MČR.
V kategorii dětí a mládeže se konalo 10 turnajů, včetně toho v České Třebové. Náročné cestování napříč Evropou přineslo mnoho cenný umístění i nových zkušeností. Pozornost si jistě zaslouží i titul vicemistryně Evropy, který v chorvatském Splitu vybojovala Karolína Jandová. Práce s mládeží i dospělými se každoročně soustřeďuje i do mezinárodního kempu v brazilském jiu jitsu, který již tradičně probíhá v našem městě pod vedením zkušených trenérů a Mistra Karla Pravce. O vysoké úrovni pořádaného semináře svědčí i nevšední zájem 70 sportovců, kteří do České Třebové přicestovali i  z daleké Austrálie, Brazílie, Izraele, USA atd.
 
Myslíme si, že za oceněním Evropské město sportu 2023, které naše město právem získalo, vidíme i kousek své práce, která tak nebyla marná. Všem sportovcům přejeme do roku 2023 hodně sportovních úspěchů a především hodně štěstí a pevné zdraví.

Lukáš Janda a Milan Michalski

 

  •