DISTRIBUCE A VÝDEJ NÁDOB NA TŘÍDĚNÝ ODPAD

Praktické informace k vlastnímu výdeji nádob 

Jak už bylo avizováno, samotná distribuce nádob bude probíhat v měsíci únoru, vzhledem k množství objednávek ale nebude realizována celá a rozvozové dny pro další lokality budou v měsíci březnu. Rozvoz nádob bude zajišťovat společnost Eko Bi s.r.o. v níže uvedených únorových termínech (březnové budou zveřejněny v březnovém čísle Českotřebovského zpravodaje).

Co vás čeká a jak bude rozvoz probíhat? Na základě vaší objednávky byla připravena smlouva o výpůjčce, kterou je třeba uzavřít při převzetí nádob. Je tedy nutné, aby při převzetí byla přítomna osoba, která je uvedena na objednávce, pro tu byla připravena smlouva a ta ji také bude podepisovat. V stanovené rozvozové dny budou obslouženy konkrétní lokality uvedené níže, rozvoz bude začínat v 10:00 a bude pokračovat, dokud se dané lokality neobjedou.

V případě, že nebudete zastiženi doma, budete si moci nádoby vyzvednout od 1.3.2022 ve sběrném dvoře, zároveň vám bude do schránky vhozena informace o marném pokusu nádoby doručit.

Pokud by z důvodu nepříznivých klimatických podmínek nebylo možné rozvoz v daném termínu realizovat, budete o této situaci včas informováni SMS zprávou tak, abyste marně nečekali. Při distribuci nádob budou tyto přímo u domu načítány do evidenčního systému a v případě nízkých teplot či hustého sněžení je toto nereálné provést. Proto se předem omlouváme, pokud tato situace nastane a bude nutné rozvoz odložit na jiný termín. Zimní měsíce jsou v tomto směru rizikové, nicméně chceme, abyste měli své nádoby včas tak, abyste od jarních měsíců mohli využívat nádoby na bioodpad, a proto nechceme rozvoz odkládat na teplejší roční období.

TERMÍNY ROZVOZU A LOKALITY v únoru 2022

(termíny rozvozu v březnu budou zveřejněny v březnovém čísle Zpravodaje)

10.2.2022 od 10:00: Hýblova, Chorinova, Komenského, Klácelova, Průchodní, Staré náměstí, U Spořitelny, Moravská, Školní, Podbranská, Moravská, Chmelnice

16.2.2022 od 10:00: J. Drobného, Masarykova, Habrmanova, Krátká, Na Trubech, Litomyšlská, Felixova, Mlýnská, Na Strouze, Na Splavě, Nádražní, Pražského, Sadová, Smetanova, Tkalcovská, Kozlovská

17.2.2022 od 10:00: Alešova, Broulíkova, Brožíkova, Dvořákova, Slovanská, Tylova, Vinohradská, V Lukách, Riegrova

23.2.2022 od 10:00: Bezděkov, Bří Čapků, Chelčického, Křib, Cechovní, Na Křibě, U Podhorky, Zapského

24.2.2022 od 10:00: Dr. E. Beneše, Luční, Na Milíři, Jiráskova, Táborská, Skalka

Nádoby budou rozvezeny do všech domácností, které podaly objednávku nejpozději do dne 6.2.2022, všechny další objednávky přijaté po tomto datu budou vydávány na sběrném dvoře od 1.3.2022.

VÝDEJ NÁDOB NA SBĚRNÉM DVOŘE

Ti, kteří nebudou zastiženi doma při rozvozu, ti, kteří si při objednávání zvolili odběr nádob na sběrném dvoře, i ti, kteří si o své nádoby teprve požádají – pro ty všechny platí, že nádoby budou k odběru na sběrném dvoře v Semanínské ulici 2199 od 1.3.2022. Nádoby budou vydávány v úterý – pátek mezi 8-16 hodinou. Stejně jako při dovozu na adresu platí, že při vydání nádob bude podepisována smlouva o výpůjčce, je tedy třeba, aby nádoby vyzvedl člověk, který je objednával. U objednávek podaných po 6.2.2022 vyčkejte na vyzvání k odběru nádoby (cca 14 dnů) – i pro vás je nutné připravit smlouvu i nádoby– není možné si nádoby vyzvednout bez předchozího objednání!

CO NÁS ČEKÁ DÁL?

Jakmile budete mít své nádoby doma, můžete je samozřejmě začít používat, zatím ovšem pouze pro soustřeďování odpadu – je nutné počítat s tím, že jejich adresný svoz začne až 1.4.2022, respektive v prvním dubnovém týdnu od 4.4.2022. Nádoby jsou již opatřeny RFID čipem, není tedy třeba nic na ně lepit, jako tomu bylo v případě vašich nádob na směsný komunální odpad.

JAK BUDE PROBÍHAT SAMOTNÝ SVOZ?

Kalendáře svozu odpadu, platné od dubna 2022, budou distribuovány do domácností během února a března. Každá lokalita bude mít svou verzi kalendáře, připravenou tak, aby pro vás bylo zřejmé a jednoduché pamatovat na to, kterou popelnici máte vystavit ke svozu v který den. V zásadě se pro většinu lokalit nic nemění, všechno zůstává zachováno a nádoby budete dávat před dům v den svozu, na který jste dlouhodobě zvyklí. Jak už bylo předem avizováno, svoz směsného komunálního odpadu se bude po týdnu střídat se svozem bioodpadu, papír a plast bude svážen jednou měsíčně. Při pondělním a úterním svozu bude ve stejný den odvážen i tříděný odpad (papír, plast). Při svozu středečním a čtvrtečním bude tříděný odpad (papír, plast) svážen v následující den po svozu komunálního nebo bio odpadu.

K zásadnější změně dojde v těchto lokalitách přidružených obcí (Svinná, Skuhrov, Kozlov) a těchto ulicích: Horní část Brázdova, Na Splavě, Vinohradská, Na Výšině (č.p. 585-590), Na Pokloně, Průchodní (lokality obsluhované malým svozovým vozidlem). Svoz komunálního a bio odpadu zde bude probíhat v pondělí a svoz tříděného odpadu bude prováděn v úterý.

Přesný harmonogram svozu včetně vymezených lokalit, pro které bude platit, najdete již brzy ve svých schránkách, bude následně zveřejněn i ve Zpravodaji a na webu města Česká Třebová.