Kohouti v Novém Bydžově vyhráli 2:4
Hokejisté České Třebové se podruhé za sebou představili na ledě soupeře, v neděli 9. ledna hráli v Novém Bydžově. Byl to atraktivní zápas o první místo. Nový Bydžov se stal vítězem základní části soutěže na Královéhradecku. Odehrál jedenáct utkání s bilancí osmi vítězství v normální hrací době, jedné prohry v prodloužení a dvou porážek v normální hrací době (skóre 70:34). V nadstavbové části odehráli hokejisté Nového Bydžova sedm utkání, v nichž vybojovali 16 bodů (skóre 29:19). Třikrát vyhráli v normální hrací době, třikrát slavili a jednou odešli z ledu poraženi po prodloužen....
V přímém souboji o vedoucí příčku měli navrch hokejisté České Třebové, kteří na horkém novobydžovském ledě vybojovali tři důležité body. Kohouti byli po většinu času lepším mužstvem, střelecky se prosadily všechny tři útočné formace.

Nový Bydžov - Česká Třebová 2:4 (0:1, 1:1, 1:2)
Branky: 27. Hlaváček (Chára, Zmítko), 60. Eis (Chára, Kubišta) – 18. Korhoň (Šejba), 30. Pavlovský (Augustin), 44. Pavlovský (Augustin, Sedlák), 60. Fúzik (Korhoň, Polodna).
Rozhodčí: Veinfurter – Roischel, Hofman. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Oslabení: 0:1 Střely na branku: 34:36. Diváků: 220. Nejlepší hráči: Hlaváček, Chára – Vlk, Korhoň,  Pavlovský, Augustin
Nový Bydžov: Veselý – Nedbal, Zmítko, Malý, Bezděk, Spal, Kulhánek, Březák, Novák – Chára, Kubišta, Eis – Černý, Šuvara, Hlaváček – Postolka, Pilný, Jebavý.
Č. Třebová: Vlk - Sedlák, Jemelka, Šejba, Král, Daněk, Blažej, Havránek – Augustin, T. Prachař, Pavlovský – Korhoň, Polodna, Rozlílek – Veverka, Fúzik, Semorád – Čada, Stolín.
Kohouti začali velmi aktivně. V 1. minutě, po Pavlovského přihrávce a Prachařově střele, se puk otřel o levou tyčku domácí branky. Ve 3. minutě přihrál Semorád do šance Fúzikovi, který střílel vedle. O malý okamžik později obral Pavlovský o puk domácího obránce Zmítka, řítil se sám na brankáře Veselého, ale netrefil.
Domácí tým se osmělil až v 8. minutě, první střelecký pokus Hlaváčka zlikvidoval brankář Vlk. Vzápětí se znovu hrálo podle českotřebovských hokejových not. Brankář Veselý zasahoval po tvrdých střelách Fúzika s Prachařem. V závěru první třetiny se Kohouti zaslouženě ujali vedení. Šejbovu chytrou přihrávkou o mantinel dojel Korhoň, do hloubi pole vyjetého gólmana Veselého přelstil rychlou kličkou a v čase 17:46 zasunul puk do prázdné branky – 0:1.
Škoda, že hosté v 19. minutě neproměnili další dvě gólové šance. Nejprve trestuhodně přestřelil Veverka, po něm se netrefil mezi tři tyče ani Semorád.
Také v úvodu druhé třetiny zatlačili Kohouti soupeře do hluboké defenzívy. Ve 21. minutě zaměstnal domácí brankáře tvrdě střílející Augustin, dojíždějící Prachař nestačil puk usměrnit. O pět minut později projel novobydžovskou obranou Semorád, strážce domácí branky se štěstím zachránil.
Ve 27. minutě se potvrdilo okřídlené: nedáš, dostaneš.
Nejprve ve vyložené gólové příležitosti nedokázal skórovat Polodna. Domácí se dostali do rychlého brejku, čárový sudí přehlédl ofsajdové postavení Hlaváčka, který v čase 26:53 vyrovnal – 1:1.
Další dobrá příležitost se naskytla domácím v čase 28:28, kdy byl vyloučen Korhoň (hákování). V oslabení ujížděl Rozlílek, kterého zahákoval obránce Spal. Rozhodčí Veinfurter nařídil trestné střílení, které však Rozlílek neproměnil.
V pokračujícím oslabení však hokejisté České Třebové přeci jen gólové udeřili. Spolupráci s Augustinem využil Pavlovský, který po rychlém objetí domácí branky nachytal domácího gólmana doslova na švestkách, v čase 29:57 zařídil Kohoutům opět vedení – 1:2.
Hosté se ještě půl minuty úspěšně bránili ve čtyřech, v čase 30:41 byl na trestnou lavici znovu vykázán Korhoň (sekání). Kohouti dál pozorně bránili, po faulu Malého (hákování) mohli hrát přesilovku, kterou „zrušil“ zbytečným faulem Veverka (držení). Chvíli se hrálo ve čtyřech, Nový Bydžov pak získal výhodu 98 vteřin hry v pěti proti čtyřem. Neprosadil, naopak po akci Krále s Polodnou podržel svůj tým brankář Veselý.
Také začátek závěrečné třetiny ovládli Kohouti. Ve 41. minutě se dostal do slibné šance Rozlílek, ale třetí gól nepřidal. Dvougólové vedení zařídila první formace, po spolupráci s Augustinem a Sedlákem domácího gólmana podruhé zaskočil Pavlovský, stalo se v čase 43:04 – 1:3.
Ve 45. minutě znovu úřadoval dvojice českotřebovských útočníků, Pavlovský našel přesnou přihrávkou Augustina, který pálil z otočky pohotově, ale nepřesně.
V čase 45:59 měli domácí šest hráčů na ledě a šli do oslabení. Po chybě Veverky se dostali do přečíslení tří na jednoho (!), Kohouty zachránil skvělým zákrokem brankář Vlk. Přesilovka Kohoutů pokračovala, domácí branku ohrozili Fúzik s Pavlovským.
Deset minut před koncem byl vyloučen domácí útočník Chára (držení), přesně po jedné minutě jeho trestu vyfasoval dvě trestné minuty také Augustin (sekání). Obrana Kohoutů byla během minutové přesilovky Nového Bydžova pevná jako zeď.
Další krizová situace nastala v čase 56:21, kdy byl vyloučen českotřebovský obránce Sedlák (hákování). Domácí vsadili na hru bez brankáře, ale ani v šesti gól vstřelit nedokázali.
Nový Bydžov pokračoval v šesti i po skončení přesilové hry. Po vyhraném vhazování ve vlastním obranném pásmu se puku zmocnil Korhoň, nezištně přihrál rozjetému Fúzikovi, který v čase 59:35 trefil prázdnou domácí branku – 1:4. Bylo rozhodnuto. Za chvilkovou ztrátu koncentrace hosté zaplatili druhým inkasovaným gólem, který v čase 59:59 vstřelil Eis – 2:4.
HLAS PO UTKÁNÍ:

Pavel Rohlík, trenér České Třebové:
„Byl to oboustranně výborný zápas. Oproti předchozímu utkání jsme hráli s větším nasazením a koncentrací. Hráli jsme dobře do obrany, tým několikrát podržel brankář Vlk. Mohli jsme být produktivnější, hodně šancí jsme neproměnili, nevycházely nám přesilovky. Důležité vítězství!“
Vladimír Vaněk, manažer České Třebové:
„Výborný výkon a zasloužená výhra, za podporu děkujeme několika desítkám českotřebovských fanouškům, kteří vážili poměrně dlouhou cestu. Nedělní vítězství je nejlepší pozvánkou na středeční domácí duel s Litomyšlí.“

Další výsledky – skupina A: Jaroměř – Litomyšl 3:4, Náchod – Chrudim 2:3, Nové Město nad Metují – Choceň 3:5.