Hokejisté České Třebové dokončili parádní jízdu nadstavbovou části krajské ligy. Nedělní vítězství nad silnou Chocní potvrdilo velmi dobrou formu Kohoutů, kteří se probojovali přímo do čtvrtfinále play off. Derby bylo střeleckým představením Lubomíra Korhoně, který dal tři góly.

Česká Třebová – Choceň 8:4 (5:1, 1:3, 2:0)

Branky: 1. Pavlovský (Sedlák, T. Prachař), 3. Schejbal (Augustin, Pavlovský), 5. Augustin (Sedlák, Pavlovský), 13. Rozlílek (Daněk), 19. Korhoň (Polodna, Plášek), 39. Korhoň (Plášek, Sedlák), 53. Fúzik (Rozlílek), 59. Korhoň (T. Prachař, Augustin) – 7. M. Pilař (Lichtág, M. Půlpán), 28. L. Pilař (P. Prahař, Hemský), 28. M. Půlpán (M. Pilař, Rudy), 34. Vlček (Rudy).
Rozhodčí: Kolář – J. Kopecký, P. Kopecký. Vyloučení: 2:4 (navíc Novák 10 min.). Využití: 2:0. Střely na branku: 41:24. Diváků: 404. Nejlepší hráči: Korhoň – Vlček.
Č. Třebová: Vlk – Sedlák, Jemelka, Schejbal, Blažej, Daněk, Šejba, Havránek - Augustin, T. Prachař, Pavlovský – Korhoň, Polodna, Plášek – Rozlílek, Fúzik, Semorád -Veverka, Čada.
Choceň: Valenta – Pazdera, Knytl, Vlček, Rudy, Novák, Šeda – P. Prachař, Hemský, L. Pilař – M. Půlpán, Lichtág, M. Pilař – Krejza, Martinec, T. Půlpán - Procházka, Farkas.
Kohouti zažili první  třetinu snů.
Hodně fanoušků nestačilo zaujmout svá místa a domácí vedli, ve 13. vteřině se prosadil Pavlovský – 1:0. Další úder přišel v čase 2:38, kdy po krásné individuální akci skóroval obránce Schejbal – 2:0. Potřetí hosté inkasovali při vyloučení útočníka Krejzy, které v čase 4:50 vyhnal z trestné lavici přesným a tvrdým švihem Augustin – 3:0.
Zaskočená Choceň zvedla hlavu v čase 6:15, po nepřesné rozehrávce domácích se trefil M. Pilař – 3:1.
Hokejisté České Třebové si tohle varování vzali k srdci. Zvýšili aktivitu a vypracovali si další šance. V 10. minutě protáhl hostující brankáře Fúzik, vzápětí orazítkoval Veverka tyčku choceňské branky. Hosté měli ve druhé polovině první třetiny dvě příležitosti zkušeného P. Prachaře a poté i T. Půlpána vychytal pozorný gólman Vlk.
Ve 13. minutě dojel nastřelený puk Fúzik, zkusil blafák, po kterém se puk otřel o pravou tyčku Valentovi branky. Vzápětí se Kohouti prosadili počtvrté, v čase 12:40 překvapil choceňského brankáře nepříliš prudkou střelou Rozlílek – 4:1.
Závěr prvního dějství patřil zcela Kohoutům. V 16. minutě mohl přidat svůj druhý gól Rozlílek, připravený Valenta tentokrát zachránil. Poté předvedli parádní kombinační akci českotřebovští veteráni. Polodna s Pláškem připravili palebnou pozici pro Korhoně, který v čase 18:41 propálil všechno, co mu stálo v cestě – 5:1. Ještě před první sirénou našel T. Prachař skvělou přihrávkou Augustina, který z bezprostřední blízkosti Valentu nepřekonal.

Druhá třetina byla pro Kohouty spíše třetinou hrůzy…

Hned ve 21. minutě musel brankář Vlk zasahovat při vyložené šanci Martince. O čtyři minuty později domácí špatně vystřídali, hosté najížděli čtyři na dva, naštěstí velkou příležitost nevyužili. Po dalším oknu obřích rozměrů v českotřebovské obraně využil v čase 27:09 velkoryse nabídnutou šanci L. Pilař - 5:2.
Domácí střídačka vzala oddechový čas, vzápětí však Kohouti inkasovali potřetí. V čase 27:40, tedy po pouhých čtyřiceti vteřinách, snížil na rozdíl dvou branek M. Půlpán – 5:3. Hosté pochopili, že ještě mohou s utkáním něco udělat. Důrazným forčekinkem až příliš často dostávali domácí tým do úzkých.
Přesně v polovině utkání měl obrovskou smůlu choceňský útočník Michal Lichtág, kterého odpáleným pukem nešťastně zasáhl do ucha spoluhráč Petr Vlček. Na ledě se objevila krev, zraněný hráč odjel sanitkou na ošetření do Orlickoústecké nemocnice. Po nezaviněné srážce s obráncem Sedlákem skončil zápas také pro útočníka Martince (zřejmě pochroumané koleno).
Sladké odměny v podobě čtvrtého gólu se probuzená Choceň dočkala v čase 33:14, kdy se útočník Vlček (od začátku hrající v obraně) vydal na výlet po pravém křídle a přesnou ranou k tyči překonal brankáře Vlka – 5:4.
Kohoutům přálo štěstí ve 38. minutě, po tvrdé ráně Krejzy puk orazítkoval pravou tyčku českotřebovské branky. Tady někde se zápas možná rozhodoval. Vzápětí se totiž za hostující obránce dostal zkušený útočník Korhoň a v čase 38:20, přesnou trefou mezi betony gólmana Valenty, dostal Kohouty na pevnou zem – 6:4.
Do závěrečné třetiny vstoupili Kohouti mnohem aktivněji. Ve 43. minutě pochytal Valenta střelecké pokusy Rozlílka a Semoráda. O tři minuty později se před choceňskou brankou uvolnil Plášek, místo střely hledal zbytečnou přihrávkou Polodnu. Vzápětí se situace opakovala, v roli (ne) střelce se tentokrát předvedl Veverka.
Domácí pozorně bránili střední pásmo, soupeře prakticky k ničemu nepustili a především si vytvářeli další gólové příležitosti. V 50. minutě mohl přidat další gól Pavlovský, po průniku Sedláka odpálil puk z brankové čáry jeden z choceňských obránců.
V čase 52:40 předvedl svoji nejsilnější zbraň domácí kapitán Fúzik, po přihrávce Rozlílka vypálil jako z děla a trefil – 7:4.
Zajímavou taktickou variantu vytáhl z rukávu českotřebovský kouč Rohlík, který na vyloučení dvou choceňských obránců (Rudy, Novák) reagoval stažením brankáře Vlka. V čase 58:04 začali hrát Kohouti v šesti proti třem, po rychlém kolotoči přihrávek pak v čase 58:53 završil svůj hattrick Korhoň – 8:4.

HLASY PO UTKÁNÍ:


Pavel Rohlík, trenér České Třebové:
„Do zápasu jsme výborně vstoupili, možná až příliš lehce jsme se dostali do vedení 5:1. Vzápětí se zřejmě dostavil pocit, že se nemůže nic stát, jenže to byl omyl. Soupeř nás začal výborně napadat, dotáhl se na rozdíl jediného gólu, za stavu 4:5 navíc nastřelil tyčku. O druhé přestávce jsme hráčům trochu domluvili, což přineslo pozitivní efekt. Závěrečnou třetinu jsme odehráli zodpovědně, velmi často jsme se dostávali do přečíslení, místo přihrávek jsme měli více střílet. S výsledkem jsem spokojen, nadstavbovou část jsme zakončili dalším vítězstvím. Teď se budeme dva týdny tvrdě připravovat na čtvrtfinále play off.“

Vladimír Vaněk, manažer Kohoutů:
„Jsem rád, že po druhé třetině hráči pochopili, že tudy cesta opravdu nevede. Třetí třetina byla o něčem jiném, hráli jsme mnohem zodpovědněji. Nadstavbovou část jsme završili důležitou výhrou. Domácí odložené utkání s Novým Městem se již dohrávat nebude, soupeř má hodně hráčů v karanténě a potvrdil, že nepřijede. Nešťastně zraněným útočníkům Chocně, Jakubu Martincovi a Michalu Lichtágovi, přejeme rychlý návrat na led.“

Další nedělní výsledky: Litomyšl – Nový Bydžov 6:3, Chrudim – Jaroměř 4:1


Fanklub Kohoutů pracoval naplno!                                                     Třetí branka padla do sítě Kohoutů v 37. minutě.


Třetí  branka padla do sítě HC Choceň při přesilovce 5 na 4 v 7. minutě zápasu.